gde da kupim masivnije lajsne ili letve za poveci ram

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
janko
Šegrt

gde da kupim masivnije lajsne ili letve za poveci ram

Post by janko »

Hteo bih da sam uramim povece ogledalo ali tako da ram bude masivan. Sam bih se najradije petljao oko toga iako nisam strucan. Zanima me gde bih mogao da nadjem lajsne ili letve ili kako se vec zvanicno zovu, da kupim na metar pa da ih seckam i uklapam. Posto zelim da postignem starinski izgled rama, gde bih mogao da izaberem raspukle letve ili tako nesto. Cuo sam za neko stovariste negde oko Panchevachkog mosta na kome prodaju ostatke gradje sa rusenja, pa zna li neko nesto o tome? Hvala!
Mladen
Pred-majstorsko zvanje

Post by Mladen »

Непресушан извор старог дрвета су старе котобање! Пола старог намештаја у антикварницама је направљено од тога. Дрво је старо, а новији финиши се правдају рестаурацијом. Добар бизнис.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Sta je "kotobanje"?
Misko
Pred-majstorsko zvanje

Post by Misko »

Dule wrote:Sta je "kotobanje"?
Pa znaš imaš ih po selima u Sremu, a poznata je i čuvena Surčinska mada ona nije izgrađena od dasaka, vrbovog pruća, rogozine i drugih priručnih materijala inače označava čardak a u njoj se drži šapurina i kukuruz:lol::lol::lol:
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Upravo cu da rusim jedan,menjam grede camove za hrastove stare preko 120god.(propao je krov-ceremida)pa ako ti treba moze da bude i obradjeno.
Post Reply