DRVENA KUCA

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
wawaka
Dodavač alata

DRVENA KUCA

Post by wawaka »

pravicu brvnaru ,koja ce se sastojati od temeljusa ,stubova,i vencanica 14x14 cm,izmecju stubova koji su na 2- 2,5metara sa spoljne strane idu
talpe 5-ice a sa unutrasnje strane colare .Izgledada da sam nasao majstora koji ce mi sve daske ,stubove i talpe provuci kroz neku njegovu cetvorostranu masinu (ako sam dobro zapamtio ) i jos dodati na svim talpama i daskama falc kao na brodskom podu .Meni bi ostalo samo da na borovim stubovima izvucem dva falca (kanala) ,i na talpi petici koja je 18 cm sirine sa boka izvicem jedan kanal ,gde bih umetnuo parce daske koja bi usla u falc stuba .Cilj bi mi bio da stubovi spolja ne strce(da se ne vide )a sa unutresnje strane da strce ,(da se vide ).Pitanje bi bilo dali bih to mogao raditi sa rucnom glodalicom ,sa kojim bitovima , i koja mi je snaga glodalice potrebna posto planiram da je kupim .
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Svaka cast!!!
Tvoja odluka je bas HRABRA!!!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

treba ti najjaca moj prijatelju.:)
a ona ce verovatno biti i najskuplja.nisi naveo koliku kolicinu materijala mislis da s njom skidas.mislim na dimenzije falceva.:)ako ce ti taj prijatelj uraditi na masini cetverostrano(obradu)onda nek ti te falceve uradi na frezeru.pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sve zavisi od toga koiko vremena si spreman da potrosis.
Ako njega imas i ako taj falc nije predubok (recimo dublji od 2-2.5cm), onda mozes i glodalicom manje snage (recimo oko 1000W), samo sto ce biti vise prolaza.
Sirina zleba nije kriticna posto i to radis iz vise prolaza.

E sad ako ti je vreme problem, ili te mrzi da na svakom stubu radis 10 i vise prolaza, ili falc treba da bude dubok, onda nesto minimum reda 1400W a pozeljno 2000W (ni tu nece moci iz jednog prolaza, al ce ih biti mnogo manje).
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

mbole je u pravu,ja bi ti ipak savetovao kod tog stolara sto ce ti odraditi pripremu na dihtu da ti to uradi na velikom frezeru iz"cuga",mnogo je brze i kvalitetnije,kupi ti frezu da radis ali u tom slucaju neces morati kupovati neku azdaju.:):):)
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
wawaka
Dodavač alata

Post by wawaka »

shvastio,hvala svima
Post Reply