Zanima me moze li mi neko objasniti upotrebu iverice danas?
Koliko se ona koristi u enterijeru? Prednosti i mane?
Zanima me moze li zameniti puno drvovbar u estetskom pogledu?
Mozda da mi preporucite nekog dobrog proizvodjaca za pocetak....
PLACASTI MATERIJALI
jako velika upotreba,pogotovo u industriji namestaja.
jako se koristi u enterijeru.prednosti:brzo se radi,samo se kantuje,mogucnost vekikih dimenzija,uniformisan izgled,veliki izbor dezena,mogucnost furniranja(pogotovo egzotima),relativno jeftina,vise debljina.
mane:vrlo hidroskopna,uski i dugacki komadi podlozni krivljenju(jer nema godove),relativno lako se grebe,danasnja iverica slabo presovana(mekan iver),neki dezeni jako tanka folija(do80gr/m2).
jako lepo menja drvo u estetskom smislu i u svim "smislovima".
dobri proizvodjaci na nasem prostorima:egger,fundermax,falco,woodego,kronospan,interspan...itd
eto sreco,nadam se da si dobila adekvatne odgovore.pozdrav!!!!
jako se koristi u enterijeru.prednosti:brzo se radi,samo se kantuje,mogucnost vekikih dimenzija,uniformisan izgled,veliki izbor dezena,mogucnost furniranja(pogotovo egzotima),relativno jeftina,vise debljina.
mane:vrlo hidroskopna,uski i dugacki komadi podlozni krivljenju(jer nema godove),relativno lako se grebe,danasnja iverica slabo presovana(mekan iver),neki dezeni jako tanka folija(do80gr/m2).
jako lepo menja drvo u estetskom smislu i u svim "smislovima".
dobri proizvodjaci na nasem prostorima:egger,fundermax,falco,woodego,kronospan,interspan...itd
eto sreco,nadam se da si dobila adekvatne odgovore.pozdrav!!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Kao prvo moraš da kažeš da li misliš na ivericu koja se furnira ili na univer. Singer se raspucao o univeru a ja uopšte nisam pobornik toga da univer može verno da zameni teksturu drveta i njegov izgled što se tiče ostalih karakteristika tu je potpuno u pravu ali drvo može verno da zameni samo drvo odnosno furnir da li na iverici ili mdf-u nije bitno.sofija666 wrote:Zanima me moze li mi neko objasniti upotrebu iverice danas?
Koliko se ona koristi u enterijeru? Prednosti i mane?
Zanima me moze li zameniti puno drvovbar u estetskom pogledu?
Mozda da mi preporucite nekog dobrog proizvodjaca za pocetak....
Last edited by DrNikola on 23 Dec 2009 11:01, edited 1 time in total.
mislim i na jedno i na drugo razlika je samo u zavrsnom sloju da li hoces"drvo"u furniru ili hoces dezen drveta:P:P
nisam se ja raspucao manje nego ti(vi) sa pitanjima.
,samo sam se potrudio da odgovorim na svako pitanje.
u sledecem postu postavi konkretno pitanje sta zelis da uradis ili "zamenis" sa ivericom pa cemo tako i odgovoriti.
pozdrav!!!;););)
nisam se ja raspucao manje nego ti(vi) sa pitanjima.

u sledecem postu postavi konkretno pitanje sta zelis da uradis ili "zamenis" sa ivericom pa cemo tako i odgovoriti.
pozdrav!!!;););)
Last edited by singer on 23 Dec 2009 11:15, edited 1 time in total.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mislim da je najgore kad neko postavi uopsteno pitanje za nesto,prosto covek nezna na koji nacin da mu odgovori(koliko ta osoba zna ili koliko je upucena),nekazem da moraju biti "strucna"pitanja iskljucivo ali bi bilo lepo da ljudi postave sto konkretnije pitanje.
mislim da se svi slazete s tim da neko ko odgovara ne smara ljude(kao ja )za gosp.sofiju666.

mislim da se svi slazete s tim da neko ko odgovara ne smara ljude(kao ja )za gosp.sofiju666.

Last edited by singer on 23 Dec 2009 13:29, edited 1 time in total.