Juce mi je u garazi bilo 0 stepeni. Danas ce i manje , s obzirom da je nocas bilo -15. Ostao mi je lepak unutra pa me interesuje da li da ga bacam ili ne? Trenutno sam na poslu pa ne mogu da proverim da li se zaledio ali ako jeste da li obavezno mora da se baci?
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Neznam kolika ti je kolicina u pitanju ,ali najbolje ti je da ga probas zalepi nesto pa vidi sta se desava a mislim da je zaledio 100%,izgubi svojstva posle smrzavavanja.
Ако радиш нешто озбиљно, не ризикуј. Правац најближи контејнер.
Ако имаш времена залепи две даске, па тестирајјачину споја. Даска мора да попусти пре него лепак.
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta
Nije se zamrzao! Iako je termometar pokazivao -2. Doduse, sad je malo otoplilo ali za svaki slucaj probacu onaj test.Nije ni neka kolicina... 1/2l titebond III i 1/2l D3 kleberit
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
radmit wrote:ako je smrzao, nebi na tu kolicinu mnogo eksperimentisao to je sve u svemu 500-1000 din a tvoj rad je mnogo vredniji.
Ovo je bila kanta sa 20 i koji kg lepka, ali smo mixerom promesali 10min prvo probali i sve je bilo sjajno. Nismo ga bacili, naravno... potrosili na furniranje (nismo bas hteli na konstrukcije da rizikujemo)
Evo sad citam sta pise na kutiji Titebond III:
Smrzavanje lepka nece promeniti funkciju, ili karakteristiku lepka, ali moze da uslovi zgusnjavanje lepka. Mesanje, ili tresenje ce vratiti gustinu proizvoda na originalnu vrednost.
Znaci, ako bese taj lepak (a cini mi se da jeste) promuckaj pre upotrebe i sve je OK.
Nikako ne koristiti vezivo(lepak) koji je smrznut na konstrukcije,samo za neke sitnije radnje,vezivo čim dođe ispod 5 stepeni počinje da gubi svojstva,a kada zamrzne,gotovo sva adheziona svojstva izgubi...
Fagus Silvatica wrote:Nikako ne koristiti vezivo(lepak) koji je smrznut na konstrukcije,samo za neke sitnije radnje,vezivo čim dođe ispod 5 stepeni počinje da gubi svojstva,a kada zamrzne,gotovo sva adheziona svojstva izgubi...
E sad neko nije u pravu. Ili ti, ili Titebond
Mada, verovatno ste i ti i oni u pravu, samo za razlicit lepak.