Amaterska klasa alata

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Slazem se sa bolom to se tice hobista i amatera,ljudi kojima je ovo hobi oni to rade iz ljubavi i hoce da imaju dobar i kvalitetan alat pa taman ga kupovali godinama,nekim ljudima treba dva puta u godini neka alatka ode na buvljak i kupi busilicu za 1500din i resio problem.Ma kad ti nesto treba i kad to zelis ma ni granica ni kilometri neprestavljaju problem.Ih krajem osamdesetih mi bilo tesko otici do Segedina za neku glupost 700km to mi je bilo ko ocemoli na pivo?
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

ljubisa o wrote:Za festool aku busilicu sam dao 1.5 eur,radi tako da makita pored njega nije nista posto imam priliku i da radim sa makitom .Fein busilice sam placao po 30 eur,busio sam sam njima na konstukcijama rupe u metalu ne manje od 200 nije se i ni zagrejala,ubodna testera fein placena 35 eur .
Mislim da me zezas sa cenama. Zuta einhel ubodna kosta 30eur u Makedoniju
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

ok ubedili steme i ajde da zatvorimo ovu temu
Pozdrav svima
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

dikar wrote:ok ubedili steme i ajde da zatvorimo ovu temu
Pozdrav svima
Zašto da zatvorimo, baš je interesantno :)

Jeftini alati za 10EUR se rađaju k'o pečurke posle kiše. Ima više DžauBau brendova nego postova na ovom forumu tako da ih je teško lepo obraditi. Sa druge strane, dobrog alata je malo i pre ili kasnije svako ko se bavi zanatom dođe do njih. Suprotan slučaj ne znam. Treba razlikovati amaterski alat i alat za amatere. RR je vrh, ali to ne znači da mora da ga vozi Niki Lauda. Sa druge strane, teško da će Niki Lauda sa Fićom da osvoji 24h LeMana.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Pre zatvaranja ako se osvrnemo ispada da su najbolji amaterski alati plavi Bosh, makita Fein. Pa nemojte tako prijatelji Perjanica Boscha plavi alat kojim se Bosch dici i bije bitku u svetsku profi klasu mi ovako onako ugurasmo u amatersku klasu Pa bar zato oni imaju zelenu boju. Ako njihovi predstavnici citaju forum naljutice se. Isto i Makita pravi iskljucivo profi klasu za amatere -Mactec. Jos nam je falio onaj Mafelov (dvo)rucni cirkular od 12.000$(toliko kosta i Dacia Logan)
Pozdrav svima
Ps Tema je bila otvorena za 70-80% amatera da kazu svoja iskustva sa svojim alatom.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

metabo wrote:. Treba razlikovati amaterski alat i alat za amatere.
Ovo si vrlo lepo definisao. mozda je tema trebalo ovako da glasi.Tri strane postova smo potrosili, jos malo i da se posvadjamo , a ti si sve rekao u 7 reci.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Pravo da vam kazem ja sam, prije deset dana, za cetkice od devaltove slajferice platio 40e a prekidac od akomulatorke 14,4 develt 50e i to se ispleto do poslednjeg centa jer ce da rade jos godinu bez stajanja!
A za te pare sam mogao kupiti po dvije nove vorker best i da crknu posle 15 dana i naravno da mi kazu: Gospodine za Vas ova garancija ne vazi, ovi je iskljucivo amaterski alat a Vi ste ga koristili u profesionalne svrhe!!!

Vorker best akumulatorku 9v(mislim) sam kupio sinu od 3 god da se igra i za to se stvarno isplati!!!
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Vorker best
Koji su ti sad pa ti? U moje vreme se deci kupavao plastičan Bosch alat. :)
ljubisa o
Samostalni majstor

Post by ljubisa o »

Sasa u okovu u Podgorici video sam hitachi aku busilicu 12 v za 90 eura ,a bila je akcija manje jos 15 % to je oko 13 eura manje znaci oko 77 eur.Tamo kod vas je povoljan neki alat video sam .De walt je jeftiniji nego svuda gde sam bio ,zamislite ger veci ne smem reci koji je fi veci mislim da je 90 zuba od makite u tehno metalu u podgorici je oko 190 eur.
Last edited by ljubisa o on 11 Dec 2009 18:30, edited 1 time in total.
Rad je molitva.
ljubisa o
Samostalni majstor

Post by ljubisa o »

a cetkice za bilo koju masinu su u novom sadu oko 4 do 5 eur
kupio sam za mafelov cirkular.
Rad je molitva.
Google
Šegrt

Post by Google »

Najbolji je onaj alat sa koji pruža najbolji odnos utrošenog vremena prema zarađenim parama u jedinici vremena. Za amatere kao što sam ja to je definitivno Einhell, Skill, Woby... ono što uvek savetujem ljudima iz svoje branše je - kupi najjeftiniji alat koji ti obavlja posao, a sa tim alatom posle zaradi za skuplji. Glupo je ulagati ogromne pare u profi alat koji će da stoji na polici, kao što je glupo gubiti vreme sa neefikasnim/lako kvarljivim alatom ako već živite od toga.

A ovo ej jasno samo po sebi, ne znam što sam uopšte kuckao. Al gre'ota je da se baci.... :)
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

??? :rolleyes:

I sta spada u Amaterku klasu?
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Pa Dule ako si pazljivo pratio temu lako ces razgraniciti koje marke spadaju u amatersku klasu.
Da pocnemo redom a to su
Bosch - plavi (zeleni nikako), Makita-plava (crvena- ne) De Walt, Hitachi,Festo i naravno Mafell
;)
Last edited by dikar on 16 Dec 2009 23:18, edited 1 time in total.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

:)

A sta spada u Profi klasu?
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Dule wrote::)

A sta spada u Profi klasu?
Metabo :) . Njega nema na spisku.