Oštrenje burgije za klap šarke
saša ne znam odakle si, da li te put nanese nekada u Novi Sad, ja sa kupio za 700 dinara(ta je bila najskuplja) rusku kod Sase i Olge na najlonu i prezadovoljan sam za te pare. Mozda sada košta i 1000, ne znam ali ipak nije 2300 ili verujem i više u Ake Djantar. Vidija je, ima kraci vrat, ali meni to ne predstavlja problem, ne verujem da bi i tebi. Dve godine koristim veoma često, i još ne mora na oštrenje. Pozdrav!
Za dobrog majstora nema lošeg alata
Ljudi, hvala još jednom na odgovorima. Moja burgija nije od alatnog ili reznog čelika nego od vidije ali sam je upripastio jer sam njom bušio rupe u laminat i to nekoliko takvih rupa...Znam da se vidijumski alat oštri dijamantskim tocilom a i da ga imam to ne bi znao da uradim. Više puta sam pokušao da naoštrim običnu burgiju i nisam se proslavio...
U svakom slučaju videću. Da li kupiti novu kvalitetnu, oštriti ovu koju imam, kupiti istu takvu manje kvalutetnu ili pokušavati da napravim neki šablon za frezer koji bi mi omogućio da bušim rupe nekim glodalom...
U svakom slučaju hvala još jedno i pozz svima
U svakom slučaju videću. Da li kupiti novu kvalitetnu, oštriti ovu koju imam, kupiti istu takvu manje kvalutetnu ili pokušavati da napravim neki šablon za frezer koji bi mi omogućio da bušim rupe nekim glodalom...
U svakom slučaju hvala još jedno i pozz svima
Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi
Last edited by pajja on 15 Dec 2009 17:46, edited 1 time in total.
Ja sam imao jednu Wurt-ovu ili tako nesto od HSS-a koja je bila izuzetno ostra i kvalitetna, kostala je oko 1200din. Igrom slucaja sam je totalno utupio a mostrac dileja je upropastio nacisto. Onda sam od Sase i Olge kupio tu sa vidijom koja radi ali nije ni priblizno ostra kao ona od HSS-a. Kazi mi, da li se njih dvoje jos motaju po pijacama i da li imaju spiralne bitove?
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Singer nema razloga da se ljutis, covjek je sam rekao da mu je skupo da da 200 din za ostrenje i ja sam mu predlozio jedinu varijantu koja nece nista da ga kosta i koju sam sam isprobao i uspio sam da je naostrim, a sto se dupeta tice mozda kad se otopi snijeg u NS-u!!!singer wrote:pa ja vise neznam sta da kazem,ili ce lola ostriti burgiju kod pro ostraca ili kupiti novu kvalitetnu to je na njemu da odluci.
hrpa nas mu je dala alternative to jest iskustva i savete pa cak i brojeve i adrese,e sad ako ce da ostri burgiju za klap sarke rucno onda jebes poso,jer to nemoze niko zato sto se mora progresivno ostriti kupa za centar,plocice za rezanje i jos predrezace.pa ko to moze ja cu ga poljubiti u dupe:mad::mad:
ako je kupio i obicnu od alatnog celika ili reznog celika cim je dovati nekim tocilom za ostrenje unistice je jer nema te ruke za isti posmak.
znaci ako sad nema para da kupi novu nek ostri staru(zamisli 200-300din):P
pa valjda ce na tom poslu sto radi zaraditi za ostrenje,ako ne nek ide cuvati ovce,a ako radi iz hobija kako moze to biti skupo(2-3 pakle cigarica);)puno pozdrava iz sneznog N.Sada
HEHEi tebi je izgleda puno 200dinara.posaljite mi postom ili sitijem ja cu odneti kod mog ostraca on mi glodala(oberfrezer)ostri za 100din,j***ga valjda ce vam ta cena pasirati:P:P
sasa nisam se naljutio ni najmanje(nemam zasto,niste moju burgiju ostrili) a sto se tice dupeta vidim da si se ti primio(to je bila sala):lol::lol::lol::lol:
pozdrav i za tebe!!
kad budem isao na more doci cu da mi pokazes kako se to radi.
:)
sasa nisam se naljutio ni najmanje(nemam zasto,niste moju burgiju ostrili) a sto se tice dupeta vidim da si se ti primio(to je bila sala):lol::lol::lol::lol:
pozdrav i za tebe!!
kad budem isao na more doci cu da mi pokazes kako se to radi.

Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Ako si citao sta je pisao Sasa koji je postavio ovu temu, morao si procitati da covjek misli da je isplativije napraviti sablon za oberfrezer i glodati rupu 35mm sa ravnim glodalom(potpuno besmisleno) nego kupiti novu burgiju precnika 35mm od recimo nekih 30 evra sa kojom ce da busi rupe za sarke 10 godina sa njegovim obimom posla!
Znamo i mi Crnogorci za salu!!!
Znamo i mi Crnogorci za salu!!!
Sasa je dolazio na pozarevacki buvljak gde sam kupovao glodala za oberzrezer. Onda je poceo da proredjuje dolaske da bi mi jednom rekao da mu se vise isplati da ide na pijac u Petrovac na Mlavi nego kod nas, u Pozarevac. Moj drug je kupio od njega jedan veliki oberfrezer i montirao ga je u sto. Kaze da je problematican za fino podesavanje i hoce i da klizi po visini ali je on to resio nekim mehanizmom pa mu je to posle radilo.
Mene interesuje spiralni bit, upcut (izbacuje piljevinu na gore, za valjenje rupa) 8mm, prihvat 8mm.
Mene interesuje spiralni bit, upcut (izbacuje piljevinu na gore, za valjenje rupa) 8mm, prihvat 8mm.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."