triton alati

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Tomislave pre dva sata sam chahtovao sa kinezom koji proizvodi sopstveni brend, ali u klasu stolnih masina njegov najmanji DIY stolni cirkular tezi 76 kgr. Kad sam mu pomenuo da sam u Makedoniju naleteo na kopiju Laguna cirkulara covek mi je rekao da ima originalne planove za nju posto ju je radio pre 3 godine. Pre dve godine je radio Jet i Deltu . a lane Grizly. e sad pazi ovo hoces u mm ili inch standardu i hoces da pise orginalni brend, moj brend ili negov brend na mashini.
Jos od 1980-tih godina GATT ugovorom USA je pocela selidbom proizvodnje u Mexiko,a posle 2000 godine su poceli da sele proizvodnju u Kinu. Ne kazem da svi proizvode u Kinu ali 80-90% rade tamo. Idi samo na www.alibaba.com opcija byuers i daj ponudu da trazis Triton alat ili Bosch ili sta god hoces - iznenadices se ponudama originala ili kopija. Jedino nisam nasao nista za Makitu, Festa i Mafell-a (jedino originali).

Sto se cena tice gore sam pomenuo da su u USA ok (to je valjda najsredjenije trziste alata -uvek je najjevtinije(s obzirom sto $ pada)-steta sto su tako daleko od nas), a u Evropi su skupi.

Nemoj me pogresno shvatiti pokusao sam da globaliziram stvari.
Slazem se da je za taj novac bolji Bosch, Makita, de Walt i sl. Brendovi su dokazani, a obaska imaju i razvijne servisne mreze.
Pozdrav
Last edited by dikar on 08 Dec 2009 11:44, edited 1 time in total.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Tomislave sad sam pogledao sajt CMT-a koji si naveo glodalica jeste identicna (ista) sa tritonovom. sad CMT je USA firma a Triton australska. Triton ima veoama veci asortiman u power tools a CMT svega cvega 4 (gladalica, dva gera i rende. Sa radnim stolovima stvar je slicna Triton ima vise modela a Cmt svega nekoliko koja su identicna sa Tritonovim. Fabricka(paradna) boja im je ista.
Ovde se radi sigurno o sistemu majka-kcerka firma. Ali ko ce ga znati ne vredi se njima zamarati (skupi, slab servis i jos inch sistem) .
Pozdrav
Ps Ipak njihov Workcenter 2000 je dobar http://www.tritontools.com/products?more=330185
Last edited by dikar on 08 Dec 2009 14:07, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

CMT je Italijanska firma :)
Posto se u sustini ne bave proizvodnjom alata, ono sto im treba da bi upotpunili ponudu kupe kod nekog ko to pravi, i samo zatraze da nastampaju njihov logo (kao sto recimo radi i Wurth).
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Upsss
Bole u pravu si Italia, sad sam bolje pogledao
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Malo da dodam na ovu temu ali po snazi ovo bih trebo da bude jači frezer od festola ?!! Mada bučan je pored ostalog sami pogledajte 2400 W frezer http://www.youtube.com/watch?v=E2UJjKEr ... re=related koga zanima jel !!
Last edited by MapleMan on 20 Nov 2011 22:43, edited 1 time in total.
Dva put zine , a tri put slaže
SSmajstor
Šegrt

Post by SSmajstor »

Poz,
Da malo ozivim temu jer me zanimaju iskustva korisnika triton glodalice od 1400 W.
Imam malu glodalicu od 900 W i nekako mi treba nesto jace i za stol sposobna glodalica, a pak ne prejaka.
Sve sam procitao i proucio o glodalicama i u mom cijenovnom rangu 200-300€ je ovo daleko najbolji izbor.
Nije mozda u profi razredu Makite, Boscha, Festool, DeWalta ......., ali mogucnostima i karakteristikama cak nadmasuje vecinu i to samo za 300€, na granici mojih mogucnosti.
Zanima me da li netko posjeduje doticnu glodalicu i da li se moze nabaviti negdje blize od njemacke?

LP
Damir 66
Majstor

Post by Damir 66 »

Hudek prodaje CMT glodalice.To je u stvari Triton za Evropsko tržište.Imam njihovu glodalicu od 2kw i mogu reći da je odlična ali ona je namijenjena više za ugradnju u stol.Koštala je oko 400 eura.Nazovi ih i pitaj da li ti mogu
nabaviti onu od 1,4kw.
SSmajstor
Šegrt

Post by SSmajstor »

Znam i bio sam kod Hudeka po CMT glodala i pitao za glodalice.
Nije mi jasno samo da li oni imaju triton po njihovoj licenci ili neko kinesku proizvodnju iako su talijani!
Morat cu ih pitat iduci tjedan, a tu je i cijena jer iskreno krenuo sam od 200€ jer sam hobista prvenstveno.
U njemackoj triton kosta 220€ + 50€ nastavci i naravno skoro nikakva garancija, pa na kraju cu vidiet sto nudi Hudek i po kojoj cijeni.
Hvala na savjetu.
Post Reply