Čini mi se da je gersivarius rekao da treba da seče po hipotenuzi a mbole je nacrtao rezanje po kateti.
Pa za hipotenuzu samo okrenes tvoju dasku (gaziste).
Princip je isti. Treba ti nesto sto mozes da vodis duz paralelne vodilice a da to ne bude tacka, vec linija. Ugao koji hoces podesis prema uglu izmedju "zrtvenog spera" i tvoje prave daske (gazista u ovom slucaju), a koliko duboko ces da seces zavisi od toga koliko pomeris vodilicu prema listu cirkulara.
Jedini problem moze da bude ako ti je sto mali, pa ne mozes dovoljno da odmaknes paralelnu vodjicu od lista.
Mbole brate,kralju,šahu,legendo...žao mi je samo što ne postoji način da ti se revanširam za sve savete i rešenja(kao ni ostalima koji su mi pomogli)sem ako slučajno prihvatate zahvalnost u pivu!Zahvaljujući skici i objašnjenju i početnik kao ja sad može da uradi ovaj zahvat.Častim pivom prvom prilikom tebe i sve sa kojima se budem video uživo.Još jednom zahvalnost kolegi Saletu na pažnji koju je posvetio mom problemu.
"Julije dječače,ja sam odviše star ali poslušaj što ću ti reći-kaniš li pobjediti,nikako ne smješ izgubiti!"
Bolu sa jednim pivom nemozes da se zahvalis ,pokusao sam ali ja popik neki karton vina a on neki galon piva previse mu metabo pomaze u tim situacijama !Ma zabrinuse me Dragisa,Dragisa i Paja zadnji put mada i Djagi voli jogurt!
Kad vec svracas u Surcin, ja bi na tovm mestu svratio i u JAF u Pazovi, cisto da proverim.
Nisam bio odavno (ko i vecina imaju radno vreme u koje ja ne mogu da se uklopim), al zadnji put su imali odlicnu ponudu.
JAF ima sve i svasta u ponudi. To je Austrijska firma koja ima expoziture po celoj Evropi. Mislim da je neko okacio cenovnik na forum prosle godine, ako ne nadjes poslacu ti.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."