Briketirka i briketi
Pozdrav ljudi, hvala na savjetima!
Imam pilotine(suve, priblizno 8%) oko 2-3 kubika dnevno! Najveca muka je sto je za sad izbacujemo rucno i za to imam zaduzenogg radnika! Rijesio sam taj problem, kupio sam ciklon i nabavljam ostalo za cjevovod i to ce biti gotovo za nekih 10 dana!
Sad trazim najbolje rjesenje za grijanje radionice koja sa pomocnim prostorijama ima oko 1000 kvadrata, a u planu je parionica i susara!
Nebih pravio ni pelete ni brikete ako ima pec na piljevinu koja moze da zadovolji ove moje potrebe i po mogucnosti da se ne lozi svaki cas! Ako ima neko iskustva sa necim slicnim molio bih da mi predlozi rjesenje, jer me iskljucivo zanimaju moje potrebe a ne proizvodnja peleta ili briketa za dalju prodaju!
Imam pilotine(suve, priblizno 8%) oko 2-3 kubika dnevno! Najveca muka je sto je za sad izbacujemo rucno i za to imam zaduzenogg radnika! Rijesio sam taj problem, kupio sam ciklon i nabavljam ostalo za cjevovod i to ce biti gotovo za nekih 10 dana!
Sad trazim najbolje rjesenje za grijanje radionice koja sa pomocnim prostorijama ima oko 1000 kvadrata, a u planu je parionica i susara!
Nebih pravio ni pelete ni brikete ako ima pec na piljevinu koja moze da zadovolji ove moje potrebe i po mogucnosti da se ne lozi svaki cas! Ako ima neko iskustva sa necim slicnim molio bih da mi predlozi rjesenje, jer me iskljucivo zanimaju moje potrebe a ne proizvodnja peleta ili briketa za dalju prodaju!
Ako "kačiš" male verzije (thumbnails), onda nema potrebe za smanjenjem. Jednostavno koristi link koji sam ti naveo u "crvenoj" poruci.radmit wrote:Metabo kako da smanjim format slike?
Inače. slike smanjujes sa komandom Image Size koja se nalazi u svakom programu za editovanje slika. Uglavnom "piju vodu" slike širine 400px, bez bilo kakvog smanjenja. "Težina" slike ne bi trebalo da prelazi 30-ak KB. 4-5 ovakvih slika je neki maksimum za jednu stranu koja se prikazuje na ekranu.
Sto bre neuzmes one peci na izduvavanje mozes i da napravis.U kratkim crtama:dole veliko loziste sa velikim vratima,trpas piljevinu parcice drveta velike i male sta oces,imas dole loziste iznad lozista jedno desetak cevi fi 60-80celom duzinom lzavarene za spoljne ivice sve je zatoreno,sva toplota sav dim prelazi preko cevi ,ti sa jedne strane cevi zviznes ventilator i on produvava kroz cevi grejes trista cetristo kvadrata ladno ,imaju i da se kupe u Cacku.Neznam koja je cena ,slikacu ti neku moju koju sam kupio za bagatelu grejem 300-400 kubika vazduha na35stepeni .Kad moji strucnjaci naloze moze u kupacim gacama da se radi ,dok nebanem i ne prisafim cugove.
Da vidis ni ja nisam podugo bio kod brace u PodgoriciSasa wrote:Nije problem, juce sam pekao lozu, nemam puno al sam je ostavio na 55% izaslo mi svega 12 litara, al sljive bilo 300 litara na 48% sad cu jos malo kruske i jabukovace cisto za merak! A gladni je sigurno necemo pit!

Cela tri meseca

Procitao sam skoro sve poruke u ovoj temi i shvatio da pelet nije za obicnu pec. Jel' to samo zbog doziranja i paljenja ili i zbog prevelike temperature koju oslobadja? Imam tri dzakceta peleta kod kuce, poklonio mi komsija koji ih proizvodi, kaze da probamo. E sad, ja bi ih polozio u Smederevcu, onom manjem bez rerene koji ima veliko loziste. Da li je to moguce ili cu da sj....m pec? Kapiram da bi one gromuljice verovatno propadale kroz resetke u pepeljaru, ali mozda bih mogao da stavim neki limcic?
Trt, mrt, zivot ili smrt!
Glavni razlog je temperatura.
Koliko sam ukapirao, stvar je otprilike u sledecem:
Peleti imaju mnogo vecu povrsinu nego odgovarajuca zapremina drva/briketa. Zbog toga je i sagorevanje daleko intenzivnije, posto mnogo veca kolicina kiseonika moze da dodje u dodir sa materijalom koji treba da sagori.
Usled toga peci za pelete su em pravljene da mogu da istrpe vece temperature, em imaju mnogo finiju regulaciju dotoka vazduha (pridavis vazduh i ona gori ko "normalna" pec).
Sto bi rekli, probaj, al nemoj da pocnes preterano da se radujes ako vidis da se razbuktalo ko besno, nego pridavljuj ili vadi napolje jer ostade bez peci.
Koliko sam ukapirao, stvar je otprilike u sledecem:
Peleti imaju mnogo vecu povrsinu nego odgovarajuca zapremina drva/briketa. Zbog toga je i sagorevanje daleko intenzivnije, posto mnogo veca kolicina kiseonika moze da dodje u dodir sa materijalom koji treba da sagori.
Usled toga peci za pelete su em pravljene da mogu da istrpe vece temperature, em imaju mnogo finiju regulaciju dotoka vazduha (pridavis vazduh i ona gori ko "normalna" pec).
Sto bi rekli, probaj, al nemoj da pocnes preterano da se radujes ako vidis da se razbuktalo ko besno, nego pridavljuj ili vadi napolje jer ostade bez peci.