ikea i kika?

Razne teme o raznim stvarima
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

neznam mozda su cijene iste kao odavde a standard nizi pa cijene izgledaju visoke?
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene :D:D:D
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Ako bih ti rekao da je jedna domaca firma za koju radim(necu je imenovati) utrosila preko 80000 eura za sajam namestaja,sta mislis koliko ove svetske kompanije ulazu u to ?Konkretno moji budzeti za to su skromni zato sto 70%proizvodnje radimo za poznatog kupca,ali bez reklame nekog ozbiljnog posla nema.To su strucnjaci izracunali koliko od dobiti ide u reklamu i to je kraj.Svak od nas moze da kaze zaradio sam 1000 eura 5%odvajam za reklamu e sad se zapitaj na godisnjem nivou koliko je to novca i potencialnih kupaca.Evo jos jedan primer dobar moj saradnik uplatio je 300000 sajmu 100000 jos troskova,flajeri ,pputovanje,pice,klopa,i drugi troskovi prodao je robe za 600000 u brutu ali trebalo je stisnuti i kazati bacam 400000 pa sta bude.Pojavila mu se dva kupca za kesovinu u vp sa kosova a desu flajeri koji su podeljeni?To tek dolazi .SVAKI DINAR ULOZEN U REKLAMU DESETOSTRUKO SE VRACA odgovorno tvrdim(usmerenu reklamu).
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

Naravno reklama je ono nesto s cime govorimo : tu smo dodjite posjetite nas,probajte nas.
Mali rade vise na- posao je najbolja reklama -jer cesto se i nema za veliku reklamu.
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene :D:D:D
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

dobro to su verovatno veliki igraci koji su od pre imali kapital pa ulozili u ovaj biznis ili se duboko zavaljali u kredite
svojevremeno pre mozda 5-6 godina firma wobyhaus(konkretno gazdarica)mi je kukala kako bgd sajam abnormalne cifre lupa i da je to za njih previse(pouzdan izvor,moja kuma je njena vecana kuma)ida njih jedino izvlaci sitan alat i potrosni materijal,te kineski alat(womax)koja je njihova robna marka,pa sta reci vise!!od tada ih vise nema na sajmovima.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Dok nepokazes kupcu sta nudis nemozes ni prodati,gde mozes naci nesto novo sto te intersuje nego na sajmu.A da nase sajamske kuce usi zavrcu ne da zavrcu nego klempaju.Ali ako imas nov proizvod najbolja prezentacija je sajam ostalo je sve podrska ali nemoze jedno bez drugoga
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

:)

Sta ce oni sa nama?
Mi pravimo sve ono sto oni ne. ;)
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Ja sam zadnjih par godina redovno obilazio sajmove od ns do bgd,i konstatovao da se svake godine u principu iste firme pojavljuju
naravno to nista ne znaci,ocu da kazem da sam prve dve godine pokupio sve kontakte i da u sustini vise "nema potrebe da idem'
osim sa zenom da gledamo nove ideje(namestaja).vecina je danas navucena na net,pa sta ga zanima ukuca u pretrazivac i sve ima od cena,modela,teh.podataka....itd
verovatno ce jednog dana i to postati truba kao i sve.najinteresantnije u svemu tome je to sto me s vremena na vreme pojedine kuce zovu i nude proizvode,masine i ostalo( kao da sam ja firma sa 50 zaposlenih i halama za proizvodnju)poenta moje price je da ti isti ljudi sve manje imanje imaju klijentele kao mi,sto naravno zavisi od onih krajnjih.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Milsim da ce za majstorluk uvek biti posla.
Pogledaj USA trziste. Ako negde ima "velikih igraca" onda ih ima tamo. A opet postoji gomila malih kucno/garaznih radionica koje sasvim pristojno posluju.

Postoji i nesto sto nam izmice kad su u pitanju recimo Lesninine, Marlesove ili neke trece kuhinje, Ikea, Kika ili kako se vec svi zovu. Nije u pitanju samo materijal i kvalitetna proizvodnja. Dizajn nosi ogroman deo cene. Versace-ova kosulja se po materijalu nipocemu ne razlikuje od neke kineske (ustvari se pravi od istog materijala, na istim masinama, u istoj fabrici i siju je isti radnici). Ali njegov dizajn kosta svu onu razliku.
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Dobro ovde je spomenuto već dosta toga i nema potrebe da se nova tema otvara !
Sinoć na b92 gledo neke vesti i bio neki šveđanin koji je pored ostalog oko primanja srbije u EU odgovorio
na pitanje dali će IKEA doći u srbiju ? Reko sledeće " IKEA će doći u srbiju 2012 moj prijatelj će otvoriti prvu Ikejinu robnu kuću, već se zna i gde će biti. Mislim da će tada konačno i ljudi iz Srbije moći da kupuju povoljno naš skandinavski nameštaj" ?!!! :cool:

Obišao sam sajt http://www.ikea.com/ Video dosta ,pregledo katalog od 384 strane ( ako ga skidate pazite 45 mb je) Kuhinje, radne sobe,spavaće sobe ,dnevni boravci materijali i sve ostalo.... ima dosta zanimljivih stvari ( vredi pogledati ) ja sam bio na britanskom sajtu cene su svuda opisane u funtama

Å ta reći ? Nisu jeftini ali, kad stignu dali će biti prilagođeni našim cenama, to ostaje da se vidi !! :|
Dva put zine , a tri put slaže
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

pa kad oni dodju mi cemo praviti drzalje za motike,lopate,samlice,civiluke(ali naseg srpskog brenda)a ni nek prave taj usrani skandinavski namestaj(to ionako kod nas niko ne voli):D
domace je domace!!!:lol:
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Tako je batice proizvedeno u Srbiji je proizvedno u Srbiji i nema bolje .I TACKA!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Dok se ne preselimo na Tajland, a onda ce da bude: ma najbolje je ovo, vidi sve egzoticno drvo, to ne truli, moze da stoji napolju na kisi... :)
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ma ta Ikea je obicno smece, bar ovo sto ima u CG!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sta znam.
Ikea ima lep dizajn (stvar ukusa naravno, ali po nekim mojim merilima) i funkcionalna je. Najcesce imaju "komplet" od kreveta, police i astala do jastucica, vazne za cvece, svecnjaka, escajga i tanjira... Sve lepo uklopljeno jedno s drugim (sto uopste nije mala nauka).

E sad ako ocekujete da komad traje par decenija, naslede ga unuci... to jednostavno nije pravljeno u tu svrhu.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

E to je pravi opis samo mislim da im je namjestaj pravljen da traje max 10 godina!!!
Post Reply