Na buvljaku (Beograd) su mi rekli da se keksovi prodaju tamo gde se prodaje vijacna roba. Odem tamo i vidim da ih ima, nekih, na gomili pored srafova, prodaju se na komad (nisu upakovani ni u sta). Pitam koja je to velicina... rekose mi "Standardna!"... rekoh "Hvala, dovidjenja!"
Prvo, kako sam negde procitao, keksovi su higroskopni, odnosno upijaju vlagu, odnosno, NAPRAVLJENI su da upijaju vlagu i da se "naduvaju" odnosno uglave u prorez za keks i mehanicki ojacaju spoj. Znaci, zakljucujem da bi trebali biti upakovani u nesto sto bi ih koliko-toliko zastitilo od vlage (buvljak je van zatvorenog prostora)... ali mozda sam ja to pogresno/preterano skapirao.
Drugo, kako sam opet negde procitao, "standardnih" keksova ima 3 (tri) vrste, odnosno tri velicine #0, #10 i #20, te ocekujem da kao i za srafove trgovac zna koju velicinu prodaje kao "standardnu", ako ja vec "od oka" ne znam.
itd.
Znaci, pitanje je sledece, gde mogu da nabavim keksove koji su uradjeni po izvornoj specifikaciji (Lamello?), upakovane propisno (ako postoji propis) i sa navedenom (napisanom) velicinom koja je u pakovanju.
Da se razumemo, keksovi na buvljaku nisu nudjeni dzabe, odnosno besplatno, znaci... placaju se cak i ako trgovac ne zna velicinu i mozda ih drzi bespotrebno izlozene vlagi, te iz tog razloga, ako se sve placa, onda bih zeleo da znam sta sam kupio.
izvin'te na smaranju

pozdrav
bogi