Где се може набавити добар челик за ножеве, имао сам парче од рапидног челика (од тестере која је секла метал), који сам користио као циклик, и користио сам га годину дана, и одлично ми је завршавао посао, док га нисам изгубио.
Сада ме занима, где могу пронаћи челик сличан томе?
Вероватно је неко овде правио длета или помагала од неког бољег челика, па ме занима како се ко снашао, и где је ко набављао челик за своје ножеве?
Челик за ножеве.
Челик за ножеве.
Летети је лако научити само треба скочити и промашити земљу.
Ja sam nekada pravio profilisane nozeve i dleta za strug od gibnjeva fice.Isekao bi komad u vidu plocice od 5 do 7 cm na njega kredom iscrtao zeljeni oblik,i na tocilu obradio.
Imao sam druga velikog majstora koji je kao od sale vadio profile manjih kugli,sneska belica,jajeta i td.
Na jacem to jest vecem srafcigeru navario je dve metalne plocice izmedju kojih bi stavljao odredjeni noz.Plocice su sa jedne strane izbusene i narezan im je navoj fi 8mm za srafove stegace nozeva.
Nadam se da ce ti ovo biti od koristi
Pozdrav svima...
Imao sam druga velikog majstora koji je kao od sale vadio profile manjih kugli,sneska belica,jajeta i td.
Na jacem to jest vecem srafcigeru navario je dve metalne plocice izmedju kojih bi stavljao odredjeni noz.Plocice su sa jedne strane izbusene i narezan im je navoj fi 8mm za srafove stegace nozeva.
Nadam se da ce ti ovo biti od koristi
Pozdrav svima...
Last edited by zvecanac on 29 Oct 2009 20:05, edited 1 time in total.
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
Циклик, па свако има својназив за то, дељача, влчица,Neznam što je ciklik, ali sam za izradu noža rotacione kosilice koristio list gatera-pila
користи се фино скидање дрвета уместо ренда, или може се узети нож од ренда и ручно га вући по дрвету, неко користи стакло. Тестере за гатере имам, користим их за косилице.
Од гибњева фиће имам ножеве за фрезер, на глави којојсе мењају ножеви. и а друге ствари.Ja sam nekada pravio profilisane nozeve i dleta za strug od gibnjeva fice
Е од тога материјала је био тајциклик, то парче је мојотац добио пре 20 година. Погледаћу, али не верујем, док је у Смедереву радио Змаји Фаграм имало је сигурно.Da obidjes neki otpad...
Nekada sam nalazio te listove od masinskih testera za metal po otpadima. Valjda ih ima i danas.
Last edited by Arax on 30 Oct 2009 08:47, edited 1 time in total.
Летети је лако научити само треба скочити и промашити земљу.
Usput uobicajen naziv je cikliN (sa N, a ne sa K na kraju).
Engleski scraper, recimo: http://www.dick.biz/dick/product/703511/detail.jsf
Engleski scraper, recimo: http://www.dick.biz/dick/product/703511/detail.jsf