Nadstolne glodalice (oberfrezeri) : iskustva i mišljenja

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

Å TRKIĆ wrote:Hvala na informacijama kolege metabo i tomislavm.Nego tomislave di ti nabavljaš ili kupuješ glodala,kolko se sjećam ti si iz Sesveta jel ima tamo neka trgovina ili negdje u ZG-u?
Uglavnom trenutno Bosch professional glodala i kupujem ih na Jakuševcu na sajmu nedjeljom...cijena je oko 40-50kn komad..
problem je što baš i nema velikog izbora tako da nova glodala koja ću trebati a nema ih na sajmu će biti CMT ili Festool.
Usporedba...neka glodala koja sam u Bauhausu kupovao, HM verzije traju u radu sa iveralom i medijapanom relativno kratko, HSS verzija koju sam kupio nije uspjela napraviti 2 metra utor u medijapanu i već je pukao dio oštrice.
Pevec sam kupovao samo ova "profi" crvena glodala HM verzije, traju isto vrlo kratko.
Ova Bosch koja sam kupio traju barem 10-20 puta duže nego Pevec i Bauhaus....
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Tomislave a jel može jedna usluga ako nije problem?Zamolio bih te ako slučajno budeš išao na Jakuševac u nedjelju ovu ili uskoro ako u prolazu vidiš negdje kotače aluminijske za banzek ne veće od 500-600 mm koliko se cijene i ako naletiš na amerikaner (steznu glavu za tokarski stroj sa paknama) ali neku manju do 200 mm.Nemoj da ti bude opterećenje nego ako slučajno naletiš pa da upitaš za cijenu.Pošto sam sada u Rijeci i svaki dan idem za ZG poslovno a i bebač je tu neda mi se izgubiti vikend za to pogledati,bio bih ti jako zahvalan.:D
Last edited by Strkic on 27 Nov 2008 14:39, edited 1 time in total.
Čovijek sniva a Bog realizira!
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Dule "Najeftinije sto sam kupio u radionici je ova prelepa alatkica(masinica) napravljena u Bugarskoj po nekoj licenci,nikada je nisam postedeo a imam utisak da sam i hteo da je unistim ali nije se dala.Kada bih mogao rado bih je kupio opet"

Postovani Dule
Imao si Eltos nije bio radjen po licenci bio je to njihov proizvod. Ova firma je imala vrlo kvalitetan alat i ovim frezerom su bukvalno miogao da pises po drvetu. Osim toga za nase prilike bio je vrlo jeftin alat. Bio je veoma lagan i vrlo precizan.
E sad i Bugarska je usla u tranziciju i pre 6-7 godina Eltos-a su kupili nemci i promenili ime u Sparky.
Mislim da taj frezer i danas proizvode ali nemoj sa nadati da ces ga jeftino kupiti. Cene Sparky-a sad su vrlo velike u odnosu na to vreme. U nekim klasama su kao kod Makite. Uglavnom prozvode alat u polu pri i profi klasu.
Ja imam njihovu ubodnu pilu od 400w radi bez problema.
evo ti adresa http://sparkypowertools.com/bg/tools/code25/code26
Evo ti i cena u makedojniji 151 eur http://www.advisory.com.mk/index.php?cP ... =3a&page=6

Ps Isprazni inbox pun ti je
Pozdrav
Last edited by dikar on 28 Oct 2009 12:55, edited 1 time in total.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

:)

Lepo je nesto ovako procitati,hvala Dikar.

ps.ispraznio,hvala
Post Reply