Nabavka cirkulara u Makedoniji (jedno iskustvo)

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

pet puta sam pokusao sa umetnem link ali sve se zavrsavalo na glavnom sajtu bez kataloga, zbog toga sam stavio link idealo-a i zacudili me sto je jako skuplji u Engleskoj 420 funti
hvala na korekiciji
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Mani link, gledaj suštinu moje poruke, a ona je da pogledaš diskusiju u vezi tog cirkulara koji želiš da kupiš.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Bas sam pogledao i ranije sam je pratio ali zaboravio sam da je to bas taj model. Pogledacu u Makweldu u Skoplju dali imaju klasu M i koliko kosta. E ako je ga nemaju onda mi ostaje Einhel crveni, plavi 1500 ili 1725w drugog nema ovde u Makedoniju.
Usput Einhel je izbacio novu boju neka tamno srebrna boja pod nazivom "profi silver" doduse u klasi busilica i imaju jake cene. Kad sam kupovao zuti frezer onda to im je bila profi boja
Hvala na podrsci i javicu Vam sutra dali imaju ovu M klasu kod nas.
Pozdrav
Last edited by dikar on 27 Oct 2009 21:30, edited 1 time in total.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Moze ovaj Raider-ov da se nadje ali je vraski skup oko 420 eur http://www.raider.bg/index.php?p=5&cat=53&id=240 otprilike ista klasa kao metabo tkhs samo mu je pila manja 250mm i ovome fali vodjica za secenje pod ugao.
Last edited by dikar on 27 Oct 2009 21:31, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Za Festool sam mislio od srafilice, cirkulara, frezera pa do domino masine, Ovde dole frezer od 1200w(Mislim da je to bila snaga) kosta oko 1050 eur. Prodaje ih samo jedna firma u Skoplju. Drugi primer je ajd opet Einhel, njihov stoni cirkular tks 1500 ima pazite sad akcisku cenu od 190 Eur, a na netu u belom svetu cena mu je od 99-120 eur.onaj drugi od 1700w nosi se sa cenom Metaba 315 od 2 kw.
Uh, nesto mi se te cene cine bas naduvano.
Festo nema glodalicu od 1200W. Ima 1010W, 1400W i 2200W.
To sto samo jedna firma prodaje Festo nije nista neuobicajeno (isto je i u Srbiji). Festo inace ima politiku malog broja distributera, i fiksiranih krajnjih cena za neko trziste (znaci cena jedne iste alatke bi morala da bude ista u svim prodavnicama).
Koliko vidim uopste nemaju zvanicnog predstavnika za Makedoniju (barem ja ne uspevam da ga nadjem na njihovom sajtu).
Recimo cena OF 1400 EBQ Plus je u Hrvatskoj i u Nemackoj oko 550 Evra (to je ova od 1400W).
Oko 1050 Evra je OF 2200 EB Set, sto je em mnooooogo ozbiljna glodalica, em je u pitanju ceo komplet, glodalica sa osnovnim priborom je oko 780 Evra (dodatni pribor koji ide uz set ukljucuje poseban kofer, adater za sinu, paralelnu vodjicu sa finim podesavanjem, 4 kopir caure, povecano postolje, postolje za kopir caure, i jos nesto sto ne znam sta je posto ne znam nemecki).
Cene u Srbiji ne znam, posto ih ovdasnji distributer (nazalost) ne objavljuje na sajtu, ali pretpostavljam da su tu negde kao u Hrvatskoj.

Takav komplet koji si pomenuo, plus odgovarajuci pribor, lako moze da izadje na jako veliku cifru (recimo samo kapex 120 je ako se ne varam nesto oko 1300 Eur). Sa druge strane sa takvim kompletom imas mobilnu profesionalnu radionicu (naravno treba ti i neki kombi u koji ces sve to da utovaris), sa kojom postoji jako malo poslova koje ne mozes da odradis i to na terenu.
Doktor me pita a koji je to hobi, a ja mu kazem kupujem razne alate koje najcesce veoma malo koristim. Covek se nasmejao i kaze mi -i ja imam taj hobi).
Dobrodostao u klub :)
Doduse, od kad sam se batalio intenzivnog posla, alat koristim mnogo cesce, al zato sad malo kuburim sa finansijama za kupovinu novog :( :)
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Bolje Vas nasao
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Ako dodas i dodatke a tu tije Festo najjaci skupice se i za dobrog golfa. E sad cene ocvde dole ne zavise od nas ili firme koja ih zastupa nego i zastupnici kupuju od nekog distibutera. Posto ovaj alat nije hleb da se trosi svakog dana kupuje ga mala grupa ljudi i marze su im vece. I ne daj boze da kupujes ovako retku robu u Skoplju znaju da deru. Oni u Kumanovu sto dilaju Einhel imaju cene cene koje su za 40-80% posto vece od belosvetske. E za srecu pre 6-7 godina pojavio se Raider (iz PRC) imaju razumne cene, a za sad veoma dobar kvalitet. Sad cu potraziti Makweld da pitam za Metabo M klase.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Pogledaj i ovaj stoni model http://www.metabo.com/Product-catalogue ... 303.0.html

Možda ti on više odgovara zato što imaš skučen prostor. Obavezno se raspitaj i za dodatke u vidu klizača i proširenja radne površine. Potraži i jedan takav model Makite ili DeWALTA. Sam si rekao da se takve stvari ne kupuju svaki dan. Prvo sve lepo isplaniraj za šta ti treba alat i koligo ćeš ga često koristiti. Naravno, nije isto dati 300, 400 ili 1000 evra :( .
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Zdravo opet
Od metaba imaju bks 400 3.1kw Cena 1000Eur, seriju M nemaju ali se moze narucitii, a od Jeta imaju JTS 315 za 570-580 eur.

TS 250 mi najvise odgovara ali ne zalost je ne drze rekli mi za mesec dana da se javim
takodje imaju Jet JTS 8 od 800 w, ali to bi bio pucanj u prazno.
nazalost i od Jeta nemaju klasu masina od 1500w koja mi najvise odgovara.(na pr JTS 10)
Pozdrav
Last edited by dikar on 28 Oct 2009 10:38, edited 1 time in total.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Jet JTS 8 nema ni 800w nego 720w .
Malo sam iskritikovao komercijalstu da su uvezli stvar za malu decu. Obecao je da ce doneti masine srednje klase i slozio se da bi se ta klasa bolje prodavala.
pozdrav
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

postovani Metabo nisi mi verovao da su cene ovde velike-naduvane pogledaj samo ovo
http://www.pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=395832 tip tarzi 450 eur marka nepoznata (valjda Kina) ovo u belom ne ne kosta vise od 100 Eur
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Cena je prava sitnica,taj koji prodaje nerazume se bas u matematiku.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

http://www.matrix-direct.net/en/index.p ... 201800-250

Spada u klasu einhell i sličnog "društva"
Matrix kod nas prodaje http://www.wobyhaus.co.rs/html/dobavljaci.htm
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Mislim da zna kako vidim veoma dobro mu ide sabiranje, a mozda je upotrebio i mnozenje. za oduzimanje definitivno mu ne ide - nije hteo da spusti cenu
Last edited by dikar on 28 Oct 2009 16:49, edited 1 time in total.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

a koji je kurs eur/din, samo na Woby-ju je model bez postolja i dodatnih ploca cena je oko 13000 din. Ako su u ceni ukljuceni i ovi dodaci onda bi bilo ok.
Pogledao sam i Gude zanima me koja je to klasa.
Last edited by dikar on 28 Oct 2009 17:14, edited 1 time in total.
Post Reply