Kako je projekat kuhinje slobodno mogu reci uspešno završen na vidiku a bogami i na pragu je novi, plakar sa kliznim vratima ili u narodu poznat kao 'americki plakar'.
Prostor koji ce zauzimati je u predsoblju, odmah pored ulaznih vrata stana, i sledecih dimenzija je: širina 1.65m, dubina 66.5, visina 250. Ovo su konacne mere koje plakar ima na raspolaganju (a i ja zajedno sa njim

Sledece što sam uradio je da sam skicirao i organizaovao prostor unutar plakara koji sam podelio na 3 dela, levo i desno po 61.5cm a u sredini 35cm.
1. Pitanje, da li je pametno ovako asimetrično podeliti prostor?
2. Å to se tiče konstrukcije palo mi je na pamet da to rešim tako što cu napraviti dva ista korpusa (levi i desni, one od 61.5cm širine) koje cu medusobno spojiti sa 2 ploče gore i dole. Korpuse sam mislio praviti sa ledima zbog cvrstine cele konstrukcije a i ne bih da bilo šta bušim i kacim o zid. Molim komentar
3. Takode sam mislio da korpuse jednostavno postavim na podest (7-8cm) iz razloga što necu morati da ih spajam uspravljene vec na podu a i bice bolje iskorišcenje prostora (bliži plafonu) bez bojazni da necu moci da ih uspravim nakon sastavljanja. Ovde Vas molim za komentar?
4. Sledeca stvar o kojoj sam razmišljao su naravno vrata i klizni sistemi o kojima ne znam puno. Kako odrediti broj i dimenzije vrata a da se omoguci dostupnost svakom od tri 3 dela plakara? Napominjem da sam planirao i fioke u svakom odeljku. Dalje...
5. Koje klizne sisteme preporucujete (princip i brand)? odnosno da li kačenje vrata o plafon ili da idu po podu? Predpostavljam da ovo zavisi od debljine ispune (iverice) za vrata?! Å ta mi tu savetujete, gledao bih da prođem jeftinije što se tiče alu profila znači sa manjom debljinom ispune 8-10mm ali koje su tu mane?
6. Samo za one koji nisu odustali od čitanja

Eto toliko za sada, puno pozdrava.