kutijica za sir

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Bukovina se koristi zato sto je neutralna i zato sto se ona najbolje ponasa u uslovima gdje je nonstop potopljena u vodi ili slicnim tecnostima poput surutke!
Poznato je da cijela Venecija pluta na bukovini vec vjekovima, a i da ja toliki pritisak kad pocne da se siri da su je egipcani koristili umjesto dinamita
u kamenolomima gdje su vadili kamen za piramide!!!
Dobar je savjet da pogledas tablice i da proracunas koliko ce se elementi rasiriti prilikom koristenja, jer se oni nikad nece rasusiti kad pocnu svakodnevno da se koriste.
Sto se spojeva tice predlazem ti lastin rep, ali obavezno sa nadmjerom zbog sirenja daske!
dragisa dragisa
Majstor

Post by dragisa dragisa »

A ja bio ubeđen da je Venecija na hrastovini
Last edited by metabo on 15 Oct 2009 13:37, edited 1 time in total.
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta
dragisa dragisa
Majstor

Post by dragisa dragisa »

mbole ispravljaj malo "v" da ne zaratimo sa Italijom zbog omalovažavanja svetske baštine!!!
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

dragisa dragisa wrote:mbole ispravljaj malo "v" da ne zaratimo sa Italijom zbog omalovažavanja svetske baštine!!!
Lepo klikneš na "Izmena" (dole desno ispod poruke) i izmeniš sam grešku u poruci...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Koliko sam uspeo da iscackam, Venecija je na hrastovini i borovini, koja je svojevremeno secena u Krasu u Sloveniji, kao i u Liki i Gorskom Kotaru u Hrvatskoj.
U sustini bilo koje drvo konstantno potopljeno u vodu moze da traje maltene neograniceno. Problem nastaje ako se izlozi vazduhu, i naravno najgora kombinacija malo vode, pa malo vazduha.
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

Bogami u vodi bez prisustva vazduha bukva je maltene vecna. Cinimi se da su Rimljani
pravili vodovod od bukovig oblica.
Post Reply