Dilema oko sobnih vrata

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Iz licnog iskustva (sa obe strane, i kao kupac i kao neko ko je radio u firmi koja se bavila trgovinom) apsoutno se slazem sa vama.
Jako su retki trgovci koji uopste znaju sta prodaju.
Neki dan sam trazio plasticne tiplove za sarke 5mm (one sto idu u standardnu 32/37 perforaciju). Vidim da ih imaju u jednoj firmi, svratim u radnju koja je u Zemunu. Covek koji je bio tamo kaze da ih na zalost nemaju u radnji, ali da ih ima u magacinu, i u njihovoj prodavnici u Banovcima. Posto su mi Banovci blizu, zapucam tamo. U radnji zenskica.
Dobar dan. Trebaju mi tiplovi za sarke, fi 5mm (da ne bude zabune to je tacno naziv iz njihovog kataloga).
Nemamo.
Oh imate, 1043 komada vam je na stanju.
Trebalo je da vidite njen izraz lica :)

Ono sto je uzasno je, ne sto ona ne zna sta je to (mada ni to ne bi smelo da joj se desi), nego sto za sve sto ne zna odgovara sa "nemamo".

Saveti tipa: "Sta ce ti zabice za lajsne od laminata? To jednostavno prikucas eksercicima, ili zalepis silikonom", vec spadaju u kategoriju svesnog obmanjivalja musterije (naravno u radnji nemaju zabice).
Ono sto je jos strasnije je sto se za takvim "savetima" povodi veliki broj "majstora".
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Nista ne moze zameniti prava drvena vrata.
Kolega Paja ih pravi pa se dogovorite, neces pogresiti. Drvo je drvo.
Znam iz licnog iskustva.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Opet kazem, kolega branimire, jeste ako se dobro napravi!

Dzaba su vam vrata drvena ako ih neko sitnicama unakazi!
Od vrata se vise ne trazi samo da razdvoje dva prostora i da dobro dihtuju vec i da dobro izgledaju.
A mi koji ih pravimo treba da ih napravimo da zadovolje i estetske i fenkcionalne zahtjeve, a to mogu svaka vrata bez obzira od cega se napravljena!

Primjer: Ugradjivao sam neko "smece" od vrata u jednu zgradu, moja je bila samo ugradnja, koja je odradjena perfektno, posle moje ugradnje usli su moleri, pa razni drugi majstori i vrata su nabrekla od isparavanja! Posto se zurilo sa useljenjem, jer su grubi radovi kasnili, ljudi su dobili kljuceve a ni jedna vrata se nisu mogla zatvoriti! I izvodjac i prodavac su se ogradili i svalili krivicu na mene! Jedva sam ubijedio ljude da sacekaju mjesec dva i da ce uz luftiranje sva da se vrate na svoje!

Ista ta vrata sam preporucio prijatelju da ih kupi(trazio je najjeftinija), ali sam mu predlozio da ih lakira bezbojnim PU lakom sa svake strane i vrata su odlicno ispala i zadovoljavaju sve sto se trazi od jednih vrata!!!

Hocu da kazem da mi koji pravimo ili ugradjujemo vrata treba da priblizimo kupcu sta moze da se desi ako se vrata ne ugrade i ne zastite pravilno jer to trgovci, ne sto nece, nego u vecini slucajeva i ne znaju niti ih zanima da saznaju, samo im je marza u glavi!!!
Post Reply