Sirovo drvo
- slavisa 1205
- Šegrt
- slavisa 1205
- Šegrt
"Imao sam priliku da radim od takvog drveta i nije bas tako kao sto kazes. Svaki komad je prica za sebe. Kad je dobro osusen(prirodno)i odstajao dovoljno u djubretu ne moze toliko da radi. Naravno pregleda se komad pa se vidi sa koje strane se obradjuje.Zeznutiji su delovi iz korena oni hoce da rade ali sve se to dotera.
U svakom slucaju se slazem da je Turski orah dobar i bolji od naseg."
Kakav kralj. Stajsko djubre...nemam reci. Pari ga i susi istovremeno Samo hoce li posle daska da smrdi?
U svakom slucaju se slazem da je Turski orah dobar i bolji od naseg."
Kakav kralj. Stajsko djubre...nemam reci. Pari ga i susi istovremeno Samo hoce li posle daska da smrdi?
- slavisa 1205
- Šegrt
Prvi deo mog posta je citat.
Ne koristim nikakvo. Vjerovatno da se koristi svjeze djubre. Samo ova tehnika (ako je mogu nazvati tehnikom) mi je sumnjiva zbog mirisa. Ako para iz djubreta i vlaga prodre duboko u drvo i za sobom ostavi neprijatne mirise kako ih kasnije odstraniti-mozda farbanjem jer se njim zatvaraju pore. Ako neko ima kakvih iskustava nek prenese i ostatku foruma. Ovo bi se moglo nazvati tradicionalnim susenjem.
Ne koristim nikakvo. Vjerovatno da se koristi svjeze djubre. Samo ova tehnika (ako je mogu nazvati tehnikom) mi je sumnjiva zbog mirisa. Ako para iz djubreta i vlaga prodre duboko u drvo i za sobom ostavi neprijatne mirise kako ih kasnije odstraniti-mozda farbanjem jer se njim zatvaraju pore. Ako neko ima kakvih iskustava nek prenese i ostatku foruma. Ovo bi se moglo nazvati tradicionalnim susenjem.
- slavisa 1205
- Šegrt
- slavisa 1205
- Šegrt
- dragisa dragisa
- Majstor
Video čovek da smo zainteresovani za ekološke tehnologije, pa se uplašio da mu ne ukrademo zanat.
Å alim se.
Pošalji mu meil ponovo.
Å alim se.
Pošalji mu meil ponovo.
Last edited by dragisa dragisa on 16 Oct 2009 11:53, edited 1 time in total.
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta