Univerzalni Stucer
Univerzalni Stucer
Zdravo
Na forumu sam procitao o alatki univerzalni stucer.Kako su je opisali,masina sa milion operacija.
Interesuje me ,da li bi mi mogli objasniti,sto se sve sa njom moze raditi.Koje marke su dobre.Koje su okvirne cijene.Gdje se moze nabaviti.Da li je njeno pravo ime univerzalni stucer,ili ima neki strucni naziv.
Sve u svemu ,interesuje me sve u vezi ove masine.
Pozdrav
Na forumu sam procitao o alatki univerzalni stucer.Kako su je opisali,masina sa milion operacija.
Interesuje me ,da li bi mi mogli objasniti,sto se sve sa njom moze raditi.Koje marke su dobre.Koje su okvirne cijene.Gdje se moze nabaviti.Da li je njeno pravo ime univerzalni stucer,ili ima neki strucni naziv.
Sve u svemu ,interesuje me sve u vezi ove masine.
Pozdrav
Kad se spava, spavam. Kad se jede, jedem. Kad se radi, ne smetam.
Ako sam dobro ukapirao u pitanju je ono sto se na engleskom zove "radial arm saw" (bukvalno prevedeno testera, to jest cirkular na radijalnoj ruci, odnosno malo slobodnije, konzolni cirkular).
To je zaista prilicno univerzalna masina, i na njoj moze dosta toga da se uradi. U Americi je prilicno popularna, ali ovde je nesto i nisam vidjao, verovatno zbog ne bas male cene. Mora da bude dosta precizno odradjena i robusna da bi radila kako treba, posto moze da se pomera oko vise osa i u vise pravaca: gore-dole, napred nazad, da se zakrene oko vertikalne ose na stubu, da se zakrene oko vertikalne ose tamo gde je motor, da se zakrene motor oko horizontalne ose (ose koja prolazi napred-nazad). Mislim da nisam nista propustio. Pri tom moze jos i da se blokira u maltene bilo kom od tih polozaja (pa da onda pomeras materijal).
To je zaista prilicno univerzalna masina, i na njoj moze dosta toga da se uradi. U Americi je prilicno popularna, ali ovde je nesto i nisam vidjao, verovatno zbog ne bas male cene. Mora da bude dosta precizno odradjena i robusna da bi radila kako treba, posto moze da se pomera oko vise osa i u vise pravaca: gore-dole, napred nazad, da se zakrene oko vertikalne ose na stubu, da se zakrene oko vertikalne ose tamo gde je motor, da se zakrene motor oko horizontalne ose (ose koja prolazi napred-nazad). Mislim da nisam nista propustio. Pri tom moze jos i da se blokira u maltene bilo kom od tih polozaja (pa da onda pomeras materijal).
Hvala na odgovoru.
Pretrazio sam net,ali nijesam mogao naci nista o ovoj masini,osim par privatnih oglasa.
Da ne znate slucajno,gdje se moze kupiti,i koja je okvirna cijena,neke srednjeklase.jer bi mi jedna takva masina,bas trebala.
Pozdrav
Pretrazio sam net,ali nijesam mogao naci nista o ovoj masini,osim par privatnih oglasa.
Da ne znate slucajno,gdje se moze kupiti,i koja je okvirna cijena,neke srednjeklase.jer bi mi jedna takva masina,bas trebala.
Pozdrav
Te mašine su skupe, Deltini modeli koštaju 5000+ USD, DeWalt te mašine ne pravi od 1985. Mnoge velike firme se ne upuštaju u njihovu proizvodnju baš iz razloga koje je mbole naveo. Ne znam da li ih neko uopšte pravi za evropsko tržište. Odlična zamena je kombinovana ger testera, a za te pare mogu da se kupe najbolji modeli, a za kusur odličan stoni cirkular sa svom dodatnom opremom, produžecima i nastavcima. "Kran testere" imaju još jedan "nedostatak": vrlo su zahtevne za prostorom da bi pokazale sve svoje osobine u najboljem svetlu.hak1 wrote:Hvala na odgovoru.
Pozdrav
Na tebi je finalna odluka, naravno.
Ukoliko poznaješ engleski, evo ti lep prikaz http://woodworking.about.com/od/toolseq ... ialArm.htm
- PREOBRAZBA
- Majstor početnik
- PREOBRAZBA
- Majstor početnik
To je to.Nasao sam malo na youtoube video snimaka,izgleda dobra masina.I na DeWalt sajtu ih ima par,ali nema cijene.Ako su 5 i vise hiljada dolara,plus transport,carina i pdv,nije bas isplativa. Evo sto sam nasao u Kinu

Product Description
Rated lnput power 735W
Rated Volt. 110/230V~
Rated Frequency 50/60Hz
No Load Speed 2900/3500rmin
Blade Diameter Φ210mm
Max. Cutting Depth 76mm
Trademark: GREAT EAGLE
Model NO.: M1W-ZT-250
Productivity: 3000PCS/MONTH
Unit Price/Payment: USD248.00
Da li bi ovakva neka uspjela da zavrsi posao.Mada sam trazio da mi posalju katalog sa jacim ako imaju.
Evo i adresa sajta u Kinu,ima dosta zanimljivog alata.
http://www.exportbureau.com/website.htm ... ine.com.cn
Pozdrav

Product Description
Rated lnput power 735W
Rated Volt. 110/230V~
Rated Frequency 50/60Hz
No Load Speed 2900/3500rmin
Blade Diameter Φ210mm
Max. Cutting Depth 76mm
Trademark: GREAT EAGLE
Model NO.: M1W-ZT-250
Productivity: 3000PCS/MONTH
Unit Price/Payment: USD248.00
Da li bi ovakva neka uspjela da zavrsi posao.Mada sam trazio da mi posalju katalog sa jacim ako imaju.
Evo i adresa sajta u Kinu,ima dosta zanimljivog alata.
http://www.exportbureau.com/website.htm ... ine.com.cn
Pozdrav
Last edited by hak1 on 21 Sep 2009 23:04, edited 1 time in total.
- PREOBRAZBA
- Majstor početnik
Slazem se da nije bas obican, ali u principu i on je ger (miter saw), samo sa produzenim hodom.
Kran testera (odnosno radial arm ili univerzalni stucer kako vidim da je zovu) je sasvim drugog principa rada ko sto vidis sa slike.
Usled toga, tolerancije u lezistima su daleko manje, sve vodilice su daleko robusnije, a cena je visestruko veca.
Kran testera (odnosno radial arm ili univerzalni stucer kako vidim da je zovu) je sasvim drugog principa rada ko sto vidis sa slike.
Usled toga, tolerancije u lezistima su daleko manje, sve vodilice su daleko robusnije, a cena je visestruko veca.
- PREOBRAZBA
- Majstor početnik