Ugaoni element za kuhinju

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
ilija78
Dodavač alata

Ugaoni element za kuhinju

Post by ilija78 »

Pozdrav svima! Prvo da kažem da imate jako zanimljiv sajt i forum, mnogo korisnih saveta i podataka za jednog stolara-amatera kao što sam ja, a koliko vidim, ima dobrih saveta za profesionalce.

Meni je potreban savet oko donjeg kuhinjskog elementa koji ide u ugao. Napravio sam do sada 3 kompletne kuhinje, ali nisam do sada radio ugaone elemente. Ja sam element već nacrtao, ali nisam siguran da li valja (a skoro 100% sam siguran da se ne radi tako), pa bih vas zamolio za par dodatnih saveta kako da ga poboljšam. Evo crteža:

Image

Image

Znači, neki detalji oko izdrade, šta ne valja, ako imate neku drugu ideju kako ovo rešiti... Bitno je da ugao bude dužine 960 (ovde je 958), jer tako se uklapa u kompletnu kuhinju. Ova vrata bi trebala da budu vezana, leva ujedno otvaraju i desna, "slepi" element ne dolaze u obzir. Ako treba da okačim još nešto, dimenzije, crteže, napišite.

Hvala unapred!
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Evo ja cu ti okaciti jednu sliku kako ja radim uglove.
Image
sa zenom i cikularom nije se saliti!
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Evo jos, ako moze pomoci.
Image
Image
sa zenom i cikularom nije se saliti!
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Ovo što je Ado pokazao to je "školska" varijanta i to su najuobičajenija rešenja. Dakle, vrata "na preklop", sa posebnim ugaonim šarkama. Rešenje unutra sa odgovarajućim elementima, ili samo police.

Ja sam kof GRASS-a video interesantno rešenje tih unutrašnjih elemenata koje bi odgovaralo Ilijinom zahtevu. Kada se otvore ova "leva vrata", ona sa sobom povlače jedan polukružni elemenat koji ih prati i izlazi napolje. Kako taj polukružni elemenat izlazi, on povlači jedan sistem sa fiokama (koji leži u nepristupačnoj rupi) koji dolazi u prostor koji sad pokrivaju ta vrata. Fioke se zatim po potrebi izvlače kao i sve "normalne" fioke. Kažem, to ima rešenje kao cela "skalamerija". Cenu i dimenzije ne znam, ali sigurno nije "popularno".
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Mozes da napravis jedan ravan elemenat duzine 100cm od cega je 60cm fiksno a 40cm je krilo kroz koje kad ga otvoris koristis i prostor u fiksnom dijelu sto je nepristupacno ali su zato tu zicani elementi koji to resavaju na razne nacine mada treba izdvojiti oko 250 evra za njih. Ovaj fiksni dio ide do zida i njega zatvaras sa elementima na drugom zidu.
Nadam se da razumijes sta hocu da kazem jer se ne snalazim bas sa postavljanjem slika!
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

metabo wrote:Ovo što je Ado pokazao to je "školska" varijanta i to su najuobičajenija rešenja. Dakle, vrata "na preklop", sa posebnim ugaonim šarkama. Rešenje unutra sa odgovarajućim elementima, ili samo police.

Ja sam kof GRASS-a video interesantno rešenje tih unutrašnjih elemenata koje bi odgovaralo Ilijinom zahtevu. Kada se otvore ova "leva vrata", ona sa sobom povlače jedan polukružni elemenat koji ih prati i izlazi napolje. Kako taj polukružni elemenat izlazi, on povlači jedan sistem sa fiokama (koji leži u nepristupačnoj rupi) koji dolazi u prostor koji sad pokrivaju ta vrata. Fioke se zatim po potrebi izvlače kao i sve "normalne" fioke. Kažem, to ima rešenje kao cela "skalamerija". Cenu i dimenzije ne znam, ali sigurno nije "popularno".
super je..i kosta 2430 kn
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene :D:D:D
Post Reply