Kombinirka marke INCA

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Dean
Majstor početnik

Post by Dean »

a vidi ovu malo je ipak bolja cijena:
http://www.njuskalo.hr/strojevi-alati-o ... las-580683
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Hvala kolega Deane .Ovo je puno prihvatljivije i nekako kompletnije jer je ovdje napravljen stol i sve je ljepo u kompletu.Još jednom hvala i ljep pozdrav.
Čovijek sniva a Bog realizira!
ARIES
Šegrt

Post by ARIES »

Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Kolega Aries gledao sam danas cijelu ponudu na njuškalu i vidio sam ih sve.Ovo šta ti pominješ je jako ljepa stvar,ali znaš šta je kod mene najveći problem, prostor.Naime imam (nemam ja već tast) radionu od nekih 15 kvadrata i ulaz je mali obična vrata i u prizemlju po stepenicama a s druge strane garaža nam još nije natkrivena niti zatvorena propisno,tako da nemogu opće razmišljati o nekoj većoj mašini,bar za sada.Ova mašinica Inca mi se svidjela iz tog razloga šta je malena i šta je kvalitetno napravljena i za moje potrebe bi bila jako dobra i naravno da se naučim stolarskom zanatu.Lako je znanje upiti iz knjige i nekome pričati i prenašati to iskustvo ali je potrebno to pretočiti u djela u ruke e to kad savladam skroz (naravno nikada neću skroz skroz ali) onda mogu da gledam i pokušam nabaviti nešto ozbiljnije,a do tada će valjda biti i mjesto gotovo.
Čovijek sniva a Bog realizira!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

A i 3300 evrica su prilicno otezavajuca okolnost :)
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Samo ne zaboravite da su starije livene masine, jos ako su zasebne a ne kombinovane, veoma korisne i veoma upotrebljive i bolje od novih masina sa konstrukcijom od celicnih kutija koje se rasklimaju kad spustis vecu dasku na njih. Mozba kod starih masina nemate podesavanja i podizanje nozeva na dugme vec je sve mehanicko i mora rucno, ali u oba slucaja covjek vrsi podesavanja i od njegove preciznosti zavisi koliko ce dobar obradak biti, a ne od masine(naravno ispravne masine)!
Zato vam je moja preporuka da kupujete starije industrijske livene pojedinacne masine koje su dosta jeftinije od modenih CNC i sl. a samim tim i brze se vrati ulozeno.

A prostor za ozbiljan rad sa drvetom ispod 400 kvadrata nista!
stevan1846
Precizni šegrt

Post by stevan1846 »

Za stare livene masine se slazem, pogotovu ako je neko zaljubljen u teske oldtajmere.Lepo je ako imas zasebne masine ali to je vise za profesionalce koji imaju dosta prostora i nemaju vremena za podesavanje kombinirke.Ona je uglavnom za "one man one shop"-jedan covek jedna radionica.Za amatera "Robland" je vrhunska stvar i verovatno najbolja posle "Knapp"-a i "Felder"-a.Nazalost zbog toga drzi cenu i kao polovan.Izmedju njega i nove Bugarke moj izbor bi pao na njega.Kada ima okretno postolje i pored tezine, lako se smesta u cosak radionice.Sa "Inca"-om nije uporedbena kategorija.
Sto se tice kvadrature to zavisi od vrste i kolicine posla.
Post Reply