Kombinirka marke INCA
Kombinirka marke INCA
Poštovani kolege i prijatelji danas sam malo švrljao po oglasniku i naletio na ovaj oglas.
http://www.oglasnik.hr/oglasi/dom_ured/ ... 10347.html
Mene interesira dali je netko čuo za ovu firmu ili kojim slučajem imao doticaja sa ovom markom.Naime čini mi se pristojna mašinica za hobi upotrebu,znači za moje potrebe.Nisam zvao da se informiram o stroju jer je dan za odmor i nebih htio da smetam čovijeka pa ću sutra da vidim koliko on to cijeni.Tražio sam malo na internetu ali nisam bio uspješan da saznam nešto više o mašini i marki,pa stoga pitam Vas ako netko zna nešto o ovome i Vaše iskreno mišljenje i dali po slikama ovo vrijedi išta.
Unaprijed hvala i ljep pozdrav od Å trkca.
http://www.oglasnik.hr/oglasi/dom_ured/ ... 10347.html
Mene interesira dali je netko čuo za ovu firmu ili kojim slučajem imao doticaja sa ovom markom.Naime čini mi se pristojna mašinica za hobi upotrebu,znači za moje potrebe.Nisam zvao da se informiram o stroju jer je dan za odmor i nebih htio da smetam čovijeka pa ću sutra da vidim koliko on to cijeni.Tražio sam malo na internetu ali nisam bio uspješan da saznam nešto više o mašini i marki,pa stoga pitam Vas ako netko zna nešto o ovome i Vaše iskreno mišljenje i dali po slikama ovo vrijedi išta.
Unaprijed hvala i ljep pozdrav od Å trkca.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Nisam mogao da izdržim a da ga ne nazovem.Naime cijena je malo malo paprena a to je 1700€,ali nije u pitanju samo jedna mašina nego su dvije.Znači ovako abrihter-diht je posebno i cirkular sa borfuterom je posebno.Mašine su kako on kaže Å vicarske proizvodnje i od tlačenog aluminijskog ljeva su i ima još nekog dodatnog alata za nju i kompletna zaštita.Meni se sviđa mašinica jer je za moje potrebe i moj raspoloživi prostor idealna ali je cijena paprena.Poslao mi je još neke slike mailom i neizgleda loše ali 1700€ je previše barem mi se tako čini.
Masine jesu svajcarske proizvodnje ali ih vreme gazi .Nisi naveo koja je godina proizvodnje koje su joj karakteristike.Iz oglasa se to ne vidi , osim da su slikane 24 2 2007? Licno mislim da za te novce sebi mozes da priustis daleko bolja resenja.To je koncepcija alata od pre dvadesetak godina ako se ne varam i cini mi se da je abrihter 200 do 250mm .To jeste lep hobi ALATIC ali mu je cena profesionalna.
- stevan1846
- Precizni šegrt
Sve je tacno sto ste rekli, masinice su stare preko 20 godina kod nas ih je zastupala nekadasnja Slovenijales TOZD Proles.Ja sam u to vreeme bio zainteresovan za kupovinu ali su bile preskupe a i vise za maketare.Mislim da se vise ne proizvode.Koliko znam Inca danas pravi kvalitetan cirkular sa vertikalnim podiznjem noza ali po ceni 3500$. Mislim da nije konkurentna drugim masinama slicnog kvaliteta.
Poštovani kolege hvala Vam na iskrenim odgovorima.Naime i meni se čini,ustvari ne čini mi se nego jeste ova cijena prevelika i malo sam gledao neke druge sajtove sa prodajom rabljenih mašina i za 2500-3500€ se može naći jako ljepa i pristojna kombinirka sa 5 operacija koja može zadovoljiti i jednog profesionalca a di neće mene amatera i neke moje potrebice.Stoga od ovoga odustajem mada da je cijena do nekih 1000€ maksimalno možda bih si i razmislio ili čak i odlučio na kupnju.
Još jednom hvala i ljep pozdrav od Å trkca.
Još jednom hvala i ljep pozdrav od Å trkca.
Za oko 1700 Eur ima i novo.
Recimo: http://www.mistroj.eu/index.php?act=izd ... uct_id=953 mi izgleda sasvim pristojno
Recimo: http://www.mistroj.eu/index.php?act=izd ... uct_id=953 mi izgleda sasvim pristojno
Pa nije niti ovo loša kombinacija,samo bih volio nešto malčice konkretnije a ovo predloženo od Boleta mi se sviđa i neizgleda loše kako kaže.metabo wrote:Mislim da bi tvojoj situaciji više odgovaralo da se skocentrišeš na neki portabl diht (deWALT, Makita, Metabo) i stoni cirkular. Abrihter amateru može da zatreba retko, a uz pomoć dihta može i da se simulira (o tome smo pisali). Razmisli malo o ovome...
Gledajte ako idem na onu kombinaciju kako je predložio Metabo po nekom cijeniku koji imam pri ruci od Makite stolni cirkular + stolna debljača novo bi došlo oko 1600€.A ova mašinica koju je Bole predvidio je tu negdje i na njoj imam sve,pa stoga mislim da je ova kombinacija isplativija.
U pravu si ako gledaš samo cene. Sve zavisi od toga za šta kupuješ mašinu i koliko ćeš je korostiti. Najskuplje je ako ti 270 kg stoji u garaži i da ih ne koristiš. Pogledaj šta sve imaš od alata, kojim ćeš se poslovima baviti, pa prema tome odredi šta ćeš kupiti. Ukoliko imaš nameru da "perecu" zameniš kombinirkom, onda ti je svakako preporuka da je i kupiš. Tada ti kad-tad ne gine ozbiljna mašina, pa je onda i najbolje izbeći sve "međukorake" i odmah pazariti pravu stvar.