Radni stol

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Ivan 1
Samostalni majstor

Radni stol

Post by Ivan 1 »

Napravio sam radni stol i ne mogu da se ne pohvalim.
Projekt sam kupio sa stranice http://plansnow.com/dn3094.html. (oko 10 $).
Imam ga u pdf-u.
Ne znam kako ga mogu staviti na forum, i da li smijem.
Mogu ga poslati nekom od administratora pa nek se on pati.
Evo slika:
Image Image Image Image
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Bravo! Sto odlično izgleda.

Na žalost, ne možemo kačiti "slobodne" linkove prema komercijalnim PDF sadržajima. Možda si slikao faze izrade, pa ne bi bilo loše da ubaciš još neku sliku i iskomentarišeš je... Koje je drvo korišćeno, dimenzije, ...

Mene zanima gde si nabavio stege jer i ja pravim jednu portabl varijantu radnog stola (kad bude gotov biće kompletan prikaz)?
Ivan 1
Samostalni majstor

Post by Ivan 1 »

Od faze izrade imam samo ovo
Image Image Image
Drvo je stare hrastove grede skinute sa neke kuće.
Stege mi je radio tokar, a onaj t komad je za vodovod 1".
Navojna šipka je sa korakom od 7mm.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Neko bi rekao stol ko stol ništa posebno.Ali ja ti moram reći da je stol PREKRASAN barem meni i svaka ti čast majstore,ljepo je urađeno nema šta.Gledam i sam razmišljam da napravim tako neki klasični stol za raditi ali me muči prostor u radionici mali je i onda nebih imao mjesta za ništa drugo,ali neka valjda će biti prilike jednog dana da se i ja proširim negdje sa radionicom.Još jednom pohvale za tvoj rad i trud i neka se na njemu izradi i sastavi stotine ljepih projekata.

PS.Evo i žena komentira da bi ga ona u kuhinju stavila a da radiona nedolazi u obzir.:lol:
Last edited by Strkic on 12 Aug 2009 13:01, edited 1 time in total.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

E, kad pogledam tezgu, nikad mi nisu bile jasne njene funkcije... trebao bi mi kraci kurs za koriscenje iste! :)
Trt, mrt, zivot ili smrt!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Cime si ga premazao? Ne mogu lepo da ocenim sa slike jel u pitanju lak ili nesto drugo?
Dean
Majstor početnik

Post by Dean »

odličan je stol, ja isto razmišljam o izradi jednoga...mučile su me stege...nebih se bio sjetio tokara :-(...sad više nema opravdanja :-)...još jednom sve pohvale
Ivan 1
Samostalni majstor

Post by Ivan 1 »

Nemam nikakvog iskustva sa premazima, pa sam ga mazao kako piše u uputama, a to je:
Nareže se vosak i ostavi jedan dan u terpentinu.
Sutradan se prokuha laneno ulje (ovo nije recept za gužvaru), i pomješa sa voskom i terpentinom.
Drvo je dobilo lijepu boju, a sušio se 2-3 dana.
Ja sam ga na kraju premazao lakom za camce, kao lakše ce se cistiti.
Inace stol je dimenzije 200 x 80 cm.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Ivan 1 wrote:Ja sam ga na kraju premazao lakom za camce, kao lakše ce se cistiti.
Do ovog trenutka si sve lepo odradio.
Nije baš preporuka da se tezga lakira jer ćeš po njoj i udarati čekićem i strugati.... Sve to može da ošteti lak.
Å to se tiče čišćenja, nadam se da ti tezga ne stoji u dnevnoj sobi :) pa da mora stalno da bude uglancana. Biće tu i lepka i metalne strugotine i... Ko zna čega sve i vrlo brzo će te minuti želja za sjajem. Da skratim, periodični voštani premazi su bili sasvim dovoljna mera zaštite, a tezga ne bi bila tezga da nije umazana i oštećena.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Pa sto ne postova uputstvo :)
Ivan 1
Samostalni majstor

Post by Ivan 1 »

mbole wrote:Pa sto ne postova uputstvo :)
Zato što sam konj.
annenad
Samostalni majstor

Post by annenad »

Evo da se i ja javim. Nije problem za nacrt. Moze se naci u casopisu Woodsmith v29 #173 koji se moze skinuti sa raznih sajtova na NETU.
Ono sto mene zanima, a verovatno neces krsiti autorsta prava izdavaca, je nacrt i dimenzije mehanike stega koje si pravio.
Ako je moguce da to postavis u forum u obliku JPG slike ili nesto slicno bio bih ti zahvalan, kao uostalom i svi drugi, nadam se.

Pozdrav.
Ne veruj ženi koja laže...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ivan 1 wrote:
mbole wrote:Pa sto ne postova uputstvo :)
Zato što sam konj.
Ih, nije bas dotle doslo. Ne sekiraj se, ako radis dosta, lak ce brzo da se oguli. Ako radis malo, nije ni bitno.
Veci je problem sto lakirana povrsina ume da bude klizava. Ali, u krajnjoj liniji to je malo smirgle, malo vise rada, i gotovo...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ono sto mene zanima, a verovatno neces krsiti autorsta prava izdavaca, je nacrt i dimenzije mehanike stega koje si pravio.
Posto je to njegov nacrt i njegove dimenzije, ne moze nikako da krsi autorska prava.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Rad je fantastican, ja bih ga drzao u kancelariji prije nego u radionici. Moram reci i da mi ovakvi stolovi nikad nisu bili jasni i mislim da su neupotrebljivi u vecim radionicama gdje se rade vece serije elemenata, ali mi je palo na pamet da uradim nesto slicno za kancelariju.
Post Reply