kuhinjski mehanizmi

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
markonii
Precizni šegrt

kuhinjski mehanizmi

Post by markonii »

kolege stolari, potrebni su mi mehanizmi za kuhinjska vrata koja bi se otvarala na gore za visece elemente.... ako neko zna neku firmu koja to prodaje neka javi.... castim pivom dok ne prodje leto....:D, a posle leta casicom dobre domace....:D
kako citas....tako razumes...
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Imas u skoro svakoj radnji gde prodaju plocaste materijale... Uglavnom se koriste gasni amortizeri...
Trt, mrt, zivot ili smrt!
Sasa1
Šegrt

Post by Sasa1 »

Postoji i zglobni mehanizam koji se koristi umesto amortizera mislim da je proizvođač GROSE ako se ne varam. ON drži vrata u položaju na koji se otvori. Podrzumeva se da po gornjoj strani vrata dođu klap šarke.
markonii
Precizni šegrt

Post by markonii »

za te zglobne jos nisam cuo, da li mozda imas neku sliku ti zglobnih....
Last edited by markonii on 04 Aug 2009 16:12, edited 1 time in total.
kako citas....tako razumes...
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Ma, i to imas gde oces, idi u Darex npr. Ima toga i na buvljaku, raznih varijanti, ima tih na klik, ima na federcice... Samo malo treba pogledati...
Trt, mrt, zivot ili smrt!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

To su sve vec prevazidjene varijante, ali ako ih vec koristis mislim da su bolji zglobni mehanizmi nego gasni amortizeri jer gasni vrse veliki pritisak na sarke pa sarafi brzo popuste. A ako pravis neku bolju kuhinju potrazi mehanizme koji sami nose krilo bez klap sarki oni su dosta kvalitetniji ali samim tim i skuplji(50-100E), ne znam ko ih prodaje u Srbiji a prave ih FGV(niza klasa,jeftinija), GRASS(srednja) i BLUM(samo ako mozes dobro da naplatis, a kvalitet je zagarantovan).
Post Reply