izrada štoka i vrata od masivnog drveta

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

NEX wrote:Samo zasto i na levoj strani *1 slika* nisi stavio ispune,filunge.?
ima i tamo / simetricno je / samo sto je slikano iskosa / na levoj str se vidi samo pervajz sirine 15 cm
NEX
Majstor

Post by NEX »

svaka cast majstore!
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

'fala - 'fala
pa koliko vidim i vi ostali radite lepe stvari
PREOBRAZBA
Majstor početnik

Post by PREOBRAZBA »

Evo napokon, da vam i ja pokažem šta sam uz vašu pomoč dosad napravio, kritike su dobrodošle http://notranjavrata.biz/
Teorija brez prakse - ko voz brez akse!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Lepo, lepo.
Sajt mi se estetski svidja, samo bi malo trebalo poreaditi na funkcionalnosti.

Na primer kad kliknes na "Ostalo", pojavi se ispod mali meni:
Navodila za montažo Mere notranjih vrat ter priprava zidnih odprtin Garancijski list

I to je OK.
Medjutim kad kliknes na neku od stavki ovoga menija, on se izgubi, a bilo bi zgodnije da ostane tu.

Slicno je i sa prikazom proizvoda. Kliknes na neki tip vrata i nestane meni u kome su pobrojani svi tipovi, pa kad hoces da pogledas sledeci moras da se vracas u nazad.
Po meni bi bilje bilo da ti je taj meni skroz sa leve strane, onaj tekst "Naša vrata ideaLes ", na Desnoj, a da kad kliknes na stavku menija umesto teksta dobijes sliku vrata. Meni sve vreme ostaje na ekranu.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

mbole ti je ukazao na glavne primedbe. Lakoća navigacije je jako važna!

Ja bih dodao još jednu primedbu: U meniju "Ostalo" imaš tri stavke:
Navodila za montažo Mere notranjih vrat ter priprava zidnih odprtin Garancijski list

One se sve odnose na proizvode. Meni bi bilo logičnije da kod prikaza detalja (slika i opis nekih vrata) tu negde budu i ova tri linka. To ti daje mogućnost dodatnih objašnjenja za neka vrata, ako ih ima. A stranica nije prazan!
Primedba da uvek treba da bude sa leve strane prisutan meni je KRUCIJALNA.

Ne znam ko ti je pravio sajt i kakva su znanja, ali ne bi bilo loše, pošto nemaš puno proizvoda, da ubaciš mogućnost na "onMouseOver", na spisku svih vrata, da se pojavi i mala sličica tih vrata. Pa kad se klikne na link da se ide na stranicu sa detaljima.

Ne sviđa mi se što su kontakt podaci stalno prisutni. Ja bih taj deo iskoristio za neku grafiku, a za kontakt informacije bih napravio posebnu stranicu, sa još slika i detalja.

Cene? Gde su cene? Napravio bih i jedan PDF koji može da se "skine" u kome bi bio cenovnik sa slikama - mali katalog.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Da dodam još jednu ideju.
Rekao sam ti da mi se ne sviđa da reklama bude stalno prisutna. Tu bih stavio neku sliku vrata sa porukom "Otvorite vrata prirode!"
PREOBRAZBA
Majstor početnik

Post by PREOBRAZBA »

Uf, ja sam mislio, da čete kritikovati vrata, u svakom slučaju vaše primedbe su dobrodošle i biče uvažene, videli smo i sami neke nedostatke ali nije još bilo vremena za usavršavanje. Postavljen je pre deset dana,još par dana neka ostane kako, je onda čemo ga usavršiti.
Sajt smo pravili sin i ja sami, što se tiče količine proizvoda njih čemo još usput dodavati, a što se tiče cena -ovde to nema niko, a svi iz istih razloga, onda ljudi samo idu od jednoga ka drugom i mašu tim cenama i traže, da se upoređuju stvari koje nisu jednake. Razmisliču ipak i o toj varianti.
Usput, imali smo još teksta ubačenog u "metabo stilu" (otvorite vrata prirode) ali nam se činilo nekako previše istrošeno-svi imaju takav stil, pogotovo velike firme koje prodaju največi krš, zato smo to pročistili.Puno pozdrava.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Metabo wrote:Ne sviđa mi se što su kontakt podaci stalno prisutni. Ja bih taj deo iskoristio za neku grafiku, a za kontakt informacije bih napravio posebnu stranicu, sa još slika i detalja.
Sto ljudi, sto cudi :)
Meni se recimo bas dopalo ovo sa kontakt podacima. Na gomili sajtova treba da se napatim da pronadjem kontakt informacije (ko da ih kriju), a vrlo cesto je sve sto te zanima samo broj telefona, ili u kom se gradu odredjena firma nalazi. Ne kazem da ne treba da postoji posebna stranica tipa: "Kontakt" (narocito u vecim firmama koje imaju veci broj sluzbi, telefona, mail adresa...), samo da mi se dopada sto na home pageu postoji ova informacija.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

a što se tiče cena -ovde to nema niko, a svi iz istih razloga, onda ljudi samo idu od jednoga ka drugom i mašu tim cenama i traže, da se upoređuju stvari koje nisu jednake.
A ja mislio da su ti likovi ovdasnja pojava :)
Takvi tipovi ce do cena doci na ovaj ili na onaj nacin. ako ih nema na sajtu, onda ce zvati telefonom svaku firmu to uredno zapisivati, i opet mahati. Ali to u sustini i nisu prave musterije, pa se ne treba puno zamarati oko njih.

Veliki sam pristalica prikazivanja cena na sajtu (iz iskustva), bez obzira da li se firma bavi prodajom vrata, cipela, stanova ili bilo cega drugog.
Musterija otvara internet stranicu jer joj treba informacija. Ti si pravio internet sajt da bi musteriji ponudio informacije, kako bi on mogao da se odluci izmedju tebe i nekog drugog. Cena spada u jednu od osnovnih informacija o proizvodu (nije i najvaznija ali jeste jedna od osnovnih)
Jos ako je moguce preko sajta izvrsiti porudbinu i placanje, uz dostavu na kucnu adresu... Idealno. Dobro, vrata nisu bas prizvod koji je savrsen za direktnu prodaju putem interneta (ljudi ipak vole da to opipaju, probaju...), ali zasto da ne. Ako je musteriji zgodnije, tebi je sigurno jos zgodnije (trosis manje vremena, ili ne placas radnika na proces prodaje).

Cene i raspolozivost proizvoda MORAJU da budu azurni, cak i ako nema direktne prodaje putem neta.

U krajnjoj liniji pogledaj sajt bilo koje americke firme koja se bavi prodajom. Hteli mi to da priznamo ili ne Ameri su jos uvek daleko najjaci u internet trgovini, marketingu... uopste koriscenju internet u komercijalne svrhe. Jako retko ces naci sajt koji nema cene proizvoda.
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

PREOBRAZBA wrote:Evo napokon, da vam i ja pokažem šta sam uz vašu pomoč dosad napraviohttp://notranjavrata.biz/
da li si mislio na vrata ili sajt
PREOBRAZBA
Majstor početnik

Post by PREOBRAZBA »

Pajja, mislio sam tada na vrata prije svega, ali mi svako vaše mišljenje o bilo kojem poboljšanju jako dobro dođe.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

PREOBRAZBA wrote:Pajja, mislio sam tada na vrata prije svega, ali mi svako vaše mišljenje o bilo kojem poboljšanju jako dobro dođe.
Prvo o sajtu:
Slike proizvoda (vrata) su ti mnoooogo velike (u KB, ili bolje u MB ;) ). Sporo se učitavaju i sa ADSL-om. Treba ih optimizovati.

A onda o vratima:
Preciznost je stvarno vrhunska, tu nema šta. Jedino mi smeta u dizajnu što fali "okvir". Ovako mi naslagane letvice koje sa jedne strane imaju okvir, a prema šarki nemaju, izgledaju nedovršeno. (Bukva).
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

metabo wrote:Preciznost je stvarno vrhunska, tu nema šta. Jedino mi smeta u dizajnu što fali "okvir". Ovako mi naslagane letvice koje sa jedne strane imaju okvir, a prema šarki nemaju, izgledaju nedovršeno. (Bukva).
to je i moje misljenje
PREOBRAZBA
Majstor početnik

Post by PREOBRAZBA »

Ovde se vodi polemika o tome šta je bolje štok od punog drveta ili od šper ploče-osim što je manje sklona krivljenju ja ne vidim nijednu prednost ispred punog drveta, šta mislite?
Post Reply