Savijanje kuhinjskih fronti od medijapana

Razgovori o radu sa ivericom, tehnike, materijali i ostalo
tomislavm
Majstor

Savijanje kuhinjskih fronti od medijapana

Post by tomislavm »

Kako napraviti ovakvu kuhinjsku frontu od medijapana

http://picasaweb.google.com/tomislavm/F ... 6452354562

Mislim da se savijanjem teško to može dobiti, pada mi na pamet još jedna opcija koju sam vidjeo na forumu da se savjetuje za izradu zvučnika, tj. da se na CNC izrežu komadi traženog oblika i debljine 36mm koji bi se onda naslagali jedan na drugi....da li bi to bilo izvedivo postoji neka pametnija opcija.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Pogledaj:

viewtopic.php?pid=10702#p10702

To je jedno rešenje, a drugo je ono koje sti rekao, ali mislim da je CNC skupa varijanta za ovakvu primenu.
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

metabo wrote:Pogledaj:

viewtopic.php?pid=10702#p10702

To je jedno rešenje, a drugo je ono koje sti rekao, ali mislim da je CNC skupa varijanta za ovakvu primenu.
Znam za tu temu, više puta sam je pročitao, ali mislim si nekako da možda postoji još koje rješenje.
Taj način ima dobre i loše strane, loše je što treba nekako obraditi rubove koji su otvoreni...ne mogu se domisliti kvalitetnog rješenja za to.
Last edited by tomislavm on 02 Jun 2009 11:25, edited 1 time in total.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Nisam baš siguran da za MDF ima drugih rešenja.
Da li si razmislio o kombinaciji ove dve metode: rubovi sa CNC, a ostatak "sa kanalima". Na tvojoj slici se ne vide vrata kako izgledaju kad se otvore.
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

metabo wrote:Nisam baš siguran da za MDF ima drugih rešenja.
Da li si razmislio o kombinaciji ove dve metode: rubovi sa CNC, a ostatak "sa kanalima". Na tvojoj slici se ne vide vrata kako izgledaju kad se otvore.
A ništa, s obzirom da nema nekih boljih načina čim uhvatim slobodno popodne poigrati ću se i probati izvesti nešto sam.
Pokušati ću napraviti ovo rješenje sa CNC-om, ali sa glodalicom i kopirnim glodalom i ovo sa kanalima u materijalu.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Ja radim kao sto Zoki kaze,vise puta po 3mm na sablonu.
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

tomislavm wrote:Kako napraviti ovakvu kuhinjsku frontu od medijapana

http://picasaweb.google.com/tomislavm/F ... 6452354562

Mislim da se savijanjem teško to može dobiti, pada mi na pamet još jedna opcija koju sam vidjeo na forumu da se savjetuje za izradu zvučnika, tj. da se na CNC izrežu komadi traženog oblika i debljine 36mm koji bi se onda naslagali jedan na drugi....da li bi to bilo izvedivo postoji neka pametnija opcija.
A odakle skide ovu sliku?
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

emcanke wrote:A odakle skide ovu sliku?
Privatna kuhinja...tu je samo privremeno ilustracije radi...
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

Otvarali je....videli je iznutra?
Verovatno je ovo neki tanji materijal (4-5mm.) fihsiran na unapred uraddjen ram.
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

emcanke wrote:Otvarali je....videli je iznutra?
Verovatno je ovo neki tanji materijal (4-5mm.) fihsiran na unapred uraddjen ram.
Mislim da nije, ali nisam vidio. Idući tjedan sam na godišnjem pa ću otići do firme koja to prodaje i pogledati malo detaljnije izbliza.
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

kupi vec gotovi savitljivi medijapan dvije ploce kolko ti treba.napravi sablonu od medijapana zalijepi a gornje rupe zakitaj kitom koji lakireri koriste.i gotova prica

ili daj nekom da ti to napravi.ima stolara koji se time i bave
Last edited by rushinbrain on 03 Jun 2009 18:08, edited 1 time in total.
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene :D:D:D
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

rushinbrain wrote:kupi vec gotovi savitljivi medijapan dvije ploce kolko ti treba.napravi sablonu od medijapana zalijepi a gornje rupe zakitaj kitom koji lakireri koriste.i gotova prica

ili daj nekom da ti to napravi.ima stolara koji se time i bave
Nije fora dat nekome, želim sam napraviti rješenje koje će se u praksi i nakon nekog vremena pokazati kao dobro....
previše kita mi se ne sviđa prema lošim iskustvima iz prakse kombiniranja medijapana i kita.
Zasad sam na ovoj opciji sa savijanjem i ljepljenjem 3mm komada..drugi tjedan ću imati nešto vremena pa ću to probati u praksi.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Ja sam u slicnom problemu par komada mi nije problem ali meni treba velika serija i brzina .Ti treba da napravis sablon od iverice muski i zenski zapravo kalup.Uzmes par trojki medijapana mazes lepkom i slazes jednu na drugu spustis u donji kalup i onda odozgo normalno gornji,hidraulicnu dizalicu negde odupres u stok od vrata i polako sabijas dok to necucne sve,stegnes cvinglama i ostavis da prenoci i resen problem.Bez nekog sablona nemozes nikako .Ili spremaj pare za presu na toplo sa generatorom pa onda u serijsku proizvodnju.
bosske
Zarezivač olovaka

Post by bosske »

ako nisi resio problem.... Postoji mdf10 koji je namenjen za savijanje. Jedna strana je rebrasta(nalicije). Zalepis dva komada jedan za drugi koristaci sablon koji mozes sam da iseces ubodnom t. ,kantove pregitujes.....itd. ostalo je na lakireru. pozzz
bosske
Zarezivač olovaka

Post by bosske »

p.s memoj da lepis obican mdf u slojevima(jedan probo pa se ....)
Post Reply