Sretan Uskrs
Pozdrav svima koliko Vas ima.Ja sam proslavio Uskrs prošli vikend,stoga želim reći da svi Vi dragi moji kolege i prijatelji koji slavite Uskrsnuće Isusovo ovaj vikend želim Vam od srca Sretan Uskrs te da ga provedete u zdravlju,sreći i veselju s Vašom obitelji te nek Vas sreća i zdravlje prati tokom cijele godine i tako još puno puno ljepih zdravih i veselih godina sve skupa,od srca Vam želim vaš naš Å trkac.
Čovijek sniva a Bog realizira!
- PREOBRAZBA
- Majstor početnik
Sve ovo sto mi radimo i cime se bavimo je nista ako LJubavi nemamo,Bog je ljubav kako kaze jedan od Apostola .Svo ovo zanatstvo je nas dar od Boga koji nam je dat da sluzimo drugim oko sebe.Ako se nas rad pretvorio samo u novac,tu majstorstva nema,jer majstor se moze postati samo ako u nama postoje eticki principi .Majstora niko ne vidi kad napravi neku sitnu gresku,ali on ne moze da je gleda jer se kosi sa onim sta je on ulozio i pretrpio unutar sebe,zato mislim,a ja nisam majstor ali se trudim,da postanem ,da su svi majstori i visoko moralne osobe,i spremni da nose teret i u zivotu i u poslu,samostalno i bez okrivljavanja drugih.Sam Gospod nas, se bavio stolarstvom.
U vezi jaja i tradicionalnog farbanja ,jaje je simbol prelaska iz jednog zivota u drugi jer pile je u jajetu je zivo ,i nakon izlaska iz jajeta je opet zivo .Bog nam svakog momenta pokazuje da nije samo ovde zivot,zato je sisao u istoriju roda ljudskog i poslao sina svog jedinorodnog da unisti smrt i da nam ukaze i odvede nas u zivot vecni.
Zato kad pricamo o Bogu nek nam to obracanje bude bogobojasljivo i sveto ,radi nase srece u zivotu.
Sretan Vaskrs svima koji znaju sta slave i koga slave,svake nedelje je uskrs,u ruskom jeziku nedelja se kaze vaskrsenje,.
U vezi jaja i tradicionalnog farbanja ,jaje je simbol prelaska iz jednog zivota u drugi jer pile je u jajetu je zivo ,i nakon izlaska iz jajeta je opet zivo .Bog nam svakog momenta pokazuje da nije samo ovde zivot,zato je sisao u istoriju roda ljudskog i poslao sina svog jedinorodnog da unisti smrt i da nam ukaze i odvede nas u zivot vecni.
Zato kad pricamo o Bogu nek nam to obracanje bude bogobojasljivo i sveto ,radi nase srece u zivotu.
Sretan Vaskrs svima koji znaju sta slave i koga slave,svake nedelje je uskrs,u ruskom jeziku nedelja se kaze vaskrsenje,.
Rad je molitva.