Izmedju dva premaza cekati 10-tak minuta, takodje i posle drugog (ako je temperatura 20 stepeni) i onda poloziti furnir. Probaj prvo na malom komadu da bi stekao potreban osecaj.Furnir polazem na podlogu pomocu gumenog valjka (moze i oklagija).
imam ja jedno pitenje. radio sam furnir lepio sam ga ,e onda sam obrnuo to parce naopako i radio sam nesto na pozadini furnira i kako sam pomerao furnir ,na njega se pojavilo toliko risova sto sad treba da bacim to parce ima li leka za te risove koji sam napravio i kako da to ispravim
Uh, nije problem u slabom srpskom (sasvim je razumljiv).
Upotrebi nekad i veliko slovo, tacku... Stvarno treba puno napora da se shvati gde sta pocinje a gde se zavrsava.
Sto se tice furnira, ako su vlakna drveta pokidana, i risevi duboki toliko da ne moze da se presmirgla, nema mu pomoci. Ili barem ja ne znam za nacin da se to ne vidi posle lakiranja.
Jel moguce napraviti spojeve rucno a da se ne primete?Jedan caletov ortak mi je rekao da moze tako sto se pomesa prah od furnira sa lakom i kasnije osmirgla,ja nisam jos nijednom probao sa furnirom ali hocu u skorije vreme pa me zanimaju vasa iskustva.Video sam na par mesta savrseno spojene ivce-kojih u stvari nema,odusevio sam se,nadam se da nije sve u masinama?????
tisler wrote:imam ja jedno pitenje. radio sam furnir lepio sam ga ,e onda sam obrnuo to parce naopako i radio sam nesto na pozadini furnira i kako sam pomerao furnir ,na njega se pojavilo toliko risova sto sad treba da bacim to parce ima li leka za te risove koji sam napravio i kako da to ispravim
Ako furnir nuje pokidan tj.ako je ulubljen i sl. osteceno mesto pokvasiti vodom (malo) i vrelom peglom pritisnuti par sekun sekundi pa obrusiti. ukoliko je pak posoji manje ostecenje( pokidano) opet zavisi od velicine komada,ostecenja i sl. izvaditi frezerom taj deo po celoj duzini godova pa zalepiti nov furnir.