Stoni kruzni cirkular

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Uvijek ima ALI.ALI ja mislim da se neke mašine neki alat si čovijek može priuštiti malo slabije kvalitete jer mu taj dotični i neće toliko koristiti pa dobro.I opet ALI neke stvari treba i MORA da kupi i da plati jer neke stvari MORAJU biti kako treba.I opet ALI ono nema se para pa daj nešto samo da odradi ili malo ću otkinuti pa ću kao fol kupiti MALO bolje ALI opet ne dovoljno dobro pa radimo i radimo i onda to nešto crkne pa se pitamo KAKO je to moguće pa platio sam ga dosta i opet ALI ipak je crklo.ALi ono šta je najvažnije svi mi da bi uštedjeli nešto štedimo na KRIVIM stvarima a to neka kaže ko hoće i šta hoće ALI tome je tako i u tim slučajevima ovisi naša SIGURNOST i naša GLAVA ili nedaj Bog naše DJECE koja su se kao slučajno našla u radionici i onako nedužna gledaju kako ima tata radi neku ljuljačku ili neki kamiončić.Zato kolege bili vi profesionalci stolari ili kao ja hobi stolari trebamo na prvom mjestu misliti na SIGURNOST sede samoga a i na svih ostalih koji dolaze,ulaze ili na bilo koji način se zadržavaju u Vašoj našoj radionici.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Dean
Majstor početnik

Post by Dean »

NEX wrote:Verovatno je dobar,ali za sta.Za nesto u hobi domenu da , ali ako danas treba seci dasku od 4m duzine ili ne daj boze 8 cm debljine onda sve pada u vodu.Zato svako spram svojih potreba a bogami para,kojih uzgred budi receno nema dovoljno kod 93 posto ovde prisutnuh,gleda bira i kupuje cirkular ili neku drugu hobi polu profi i profi masinu.
naravno da takve stvari necu ni pokusati gurati kroz njega...ali iskreno niti bas ne radim takve stvari...ali 5 icu hrast pili bez problema...treba pomagac za duže daske jer je stol dosta kratak...za poprečno rezanje treba smisliti nekakva pomagala i tako... nisam rekao da je to zadnji krik tehnike :) ali da sam si ga kupio ranije uštedio bi si puno muke ...ako ništa drugo za ivericu rezati je dobar :):) e... a cijena mu je na popustu bila 1200 kn...toliko sam platio i makita akumulatorsku bušilicu...a ipak je ovo "komad" željeza :):)

i akumulatorska mi treba profi a cirkular bas i ne :) iako bi ako bude para volio kupiti nešto svrsishodnije :)
NEX
Majstor

Post by NEX »

Utoliko bolje.Znaci da ti on u neku ruku zavrsava posao,bar za pocetak.A kasnije ko zna. Sretno u daljem radu!
Dean
Majstor početnik

Post by Dean »

mala nadopuna na ovu raspravu o einhellu...OBAVEZNO ga otvoriti i zategnuti sve šarafe koji postoje...to je sve polustisnuto i nakon malo vremena sve poispada, jučer sam ga otvorio i imao sam šta viditi ...
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

Sta je saraf, mislis iber-pucna geber-dozna firer-sajtna.
Salim se naravno, interesatno iskustvo zaista.
Ja kada sam kupovao Einhel uglavno sam menjao masti na masinama (koje su mahov suve i crvene).
Post Reply