Srušio drvo oraha i ostavio si nekoliko debla da u bliskoj budućnosti odnesem u neku pilanu.
E sad, nikad do sad nisam vidio prerezano deblo pa me muči tamnija unutrašnjost. Evo i slika:
Da li je ovo tamno u sredini debla početak truljenja? U biti, da li da čuvam ova debla ili da ih bacim jer od njih nikakve koristi?
Heh, lako za reći
Nije baš jednostavno te mrcine iznjeti iz dvorišta (do ulice mogu samo kroz kuću), pa platiti nekome prijevoz do pilane, pa platiti piljenje, pa vidjeti šta sam dobio. Zato pitam jer ovo nije samo malo tamnija nijansa već je totalno druga boja, a ja nemam blage veze jel to normalno. Daske bi mi mogle izgledati prilično zebrasto jednog dana. Ali i originalno. šta jest jest!
to je ekstra, kad prorezes videces sta je za koristiti a sta je za baciti...sredinakoja se izreze po propisu u kombinaciji sa jasenom daje ekstra kvalitet a i izgled recimo za tablu nekog sobnog stocica.....
stablo ti "puca od zdravlja". čar/cijena oraha upravo i je u tome što vidimo na fotki. talijani poludjeli za njime no najviše zarade šverceri. izreži na daske i/ili fosne, pričekaj koju godinu i uživaj u izradi i izgledu namještaja.
Ako imaš motorku izreži trupac u peticu i trojku sa motornom pilom i nemoj to nikome davati nizakakve pare osim ako ti trebaju pare za glavu ako nešto radiš ali inače izreži i osuši jer je orah takav.
A sada sam malo švrljao po forumu i sjećam se da sam negdje nešto slično gledao i vidio a evo ti link pa pogledaj,ako nebude radio molim malu pomoć od administratora da ga urede jer su oni tome vičniji nego ja unaprijed hvala.
Å TRKIĆ wrote:Ako imaš motorku izreži trupac u peticu i trojku
A? Kako? Å ta? Gdje?
Jesam fino napisao da sam prvi put u životu vidio prerezano deblo, a ti meni tu nešto o peticama (odma mi sise padnu na pamet ).
Objasni malo šta trebam napraviti.
Jesi li pogledao link koji sam postavio?Obavezno pogledaj pa će ti biti jasnije i imaš dva nastavka cijele priče i neki video jest da je na engleskom ali ima pun kufer slika pa je sve jasnije i jednostavnije,a ako ti i onda nebude jasno pitaj pa ćemo prokomentirati.
Evo pročitao i sve jasno. Sad samo moram nabavit metalne šipke, aparat za varenje i naučit varit. E da, moram i negdje posudit motornu pilu
A ako idem na onu prvu varijantu bez metalnog okvira, moram posudit motorku i još vlasnika nagovoriti da mi dozvoli da probušim 4 rupe na listu
Å alim se, odlične ideje i odlična izvedba, ali mislim da se neću u to upuštat.
Jesi vidio koju kolekciju glodala ima u onim ladicama? o