frisko meso

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Post Reply
NEX
Majstor

Post by NEX »

Cuj, RUSHINBRAIN,svi se mi pomalo igramo sa drvetom i ostalim materijalima iz ove price,ali izgleda da se ti najvise i najbolje igras od svih nas!!!
Odakle ti samo dolaze zamisli izgleda ovih i slicnih elemenata!To se u skoli ne moze nauciti.Jel ti ovo skidas sa nekog sajta ili si stvarno supergenijalcina?
Iskreno ti se DIVIM i CESTITAM!!!
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

:) fala nex
nisam genijalac niti ista pametniji od tebe. kad bi ljudi kupovali taj namjestaj tako kao sto ti mene hvalis di bi mi kraja bilo :)
pa iskreno nemam brainstorme vec dizajn proizlazi iz potrebe,skice pa se igras sa skicom dodajes oduzimas.
i velika zelja da zasjenim najmestaj iz kike,inkee,ikee,lesnine i ostalih srot ducana po niskim cijenama.
ma mozes to i ti al vjerojatno nisi jos probo se igrat malo duze :)
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene :D:D:D
PREOBRAZBA
Majstor početnik

Post by PREOBRAZBA »

Prije par dana sam pročitao malu pričicu u novinama. Jedan kipar je odlučio, da napravi dva kipa, jednog je pravio tako, da je uvažavao sve sugestije od posjetilaca, a drugog je pravio u radnji sasvim prema svom ukusu potpuno sam.
Na kraju svi su se divili ovom drugom a prvi se nije svidio nikome!
Radovi su ti jako lijepi, vidi se da si dušu uložio u njih,i jako si maštovit, čestitam!
Teorija brez prakse - ko voz brez akse!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nisam mislio da nema suknjice. Samo da bude u istom stilu kao noga. Recimo da izlepis jos tih ostataka (ako se ne varam ficleki su restlovi, ostaci) ali tako da sada dobijes krug, odnosno delove kruga, koji su ti frontovi fioka.
Ko sto rekoh, ukusi su razliciti, ne uzimaj ovo previse ozbiljno.
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

fala preobrazba..
mbole da palo mi je to napocetku napamet al fakat bi presareno bilo...mora neki balans bit..
sta ozbiljno meni je drago da ljudi vele misljenje.da se neki projekt poboljsa i sl..ha zato smo tu :)
NEX
Majstor

Post by NEX »

Ja se bavim ovim poslom i znam da za ovo pored ideje i razrade iste , treba to konkretno i uraditi,potrositi neko vreme,imati masine precizne i dobre alate.Dobro nesto se i prirucno resi,ali moje pitanje je ...Pa koliko to kosta da svi budu zadovoljni? to ne moze biti mala cifra.A ako imas radnika,premaz,prevoz,montazu a pre svega malu seriju tj 1 ili 2 kom ,kako se uklapas u sve ovo ...A potrosis ogromno vreme da bi dobio gotov deo.
zaista si dobar u tome sto radis,ali ima li toliko musterija koje su spremne to platiti...Pozdrav.
stolar-to-be
Šegrt

Post by stolar-to-be »

Kao i uvek sjajno. Neznam kako li ces tek stvarati kada budes u Maloof-ovim godinama :) (Boze, zdravlja!)
p.s. meni je jedino ovde problematicna statika tj stabilnost...
Last edited by stolar-to-be on 01 Apr 2009 10:48, edited 1 time in total.
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

pa za stol konkretno trebalo mi je oko 3tjedna manje vise.cifra bi za stol bila 6-7000 kn uzeto u obzir materijal,br radnih sati i neku amortizaciju strojeva bez dizanja cijene na dizajn.zasad se ne isplati jer rijetki su ti koji zele platit kvalitetan komad namjestaja.bar u mom slucaju.al opet ako nista ne napravis nista i nemozes pokazat jel.s druge strane meni je to izrazito gust radit.ali to mi nije jedini posao jer nebi dugo prezivio s tim :)

stolar-to-be statika je ok noga je dovoljno teska i zau zima50 % i vise povrsine.
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

rushinbrain wrote:pa za stol konkretno trebalo mi je oko 3tjedna manje vise.cifra bi za stol bila 6-7000 kn uzeto u obzir materijal,br radnih sati i neku amortizaciju strojeva bez dizanja cijene na dizajn.zasad se ne isplati jer rijetki su ti koji zele platit kvalitetan komad namjestaja.bar u mom slucaju.al opet ako nista ne napravis nista i nemozes pokazat jel.s druge strane meni je to izrazito gust radit.ali to mi nije jedini posao jer nebi dugo prezivio s tim :)

stolar-to-be statika je ok noga je dovoljno teska i zau zima50 % i vise povrsine.
Ful me zanimalo koliko vremena trošiš na svoje radove i kako uopće možeš od toga preživjeti ako se baviš samo time jer svaki takav komad namještaja od masiva koji se ne proizvodi u seriji vrlo teško donosi zaradu.
Sad vidim da nikako :) , nego da radiš drugi posao, a stolariju pokušavaš izgurati u nešto ozbiljnije.
Problem je što su neke gluposti u "stolariji" ljudi spremni dobro platiti, a prejednostavne su za napraviti, dok nešto gdje čovjek zbilja treba truda, vremena i znanja uložiti ljudima ne predstavlja nešto...to je glupo ali nažalost tako je i ako ti je to primarni posao i ako želiš nešto od toga zaraditi teško je raditi samo ono što ti je gušt, moraš i rutinske stvari odrađivati.

P.S.
Prije nekog vremena si se raspitivao o kupovini nove kombinirke..što si uzeo na kraju i kako se zadovoljan....
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

da htio sam uzet hammer al mi je preskupo bilo odjednom dat 6000e pa sam zapocetak uzo malo bolju debljacu i ravnalicu 35 cm sirine nozevi i ploca oko 160 tak nesto...ubiti ona mi je i najvaznija da sve ispadne precizno ipak cirkular je za raspilavanje i sl.a i bolje je da su strojevi razdjeljeni dobis na prostoru
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

kod nas ljudi nisu ni navikli na ovaj oblik namjestaja ne navikli vec nigdje to nisu ni vidjeli.sto je zalosno za mene da kod nas iverica ide kao halva.a masiv jedino jos onaj starinski izgled koji nije ni za vikendicu.
sigurno je da ga je tesko prodat ali samo zato jer nitko nije ni probio led.ja mislim da ce rucni rad ponovno doc na cijenu.mozda ne danas,ili sutra ali bude.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Budi ubedjen u to.Ja sam u ovome vec desetak godina malo je bilo zastoja zadnjih godina ali sada neosetno krece na bolje za ljude koji rade masiv.Naidje malo staklo ,malo niklovani delovi ,iverica,ali drvo stalno ide samo guraj napred i neboj se.Ti to sto radis trazi trziste za Englesku i Irsku gore ide masiv strasno dobro mada i trgovci klepaju dobro.
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

radmit wrote:Budi ubedjen u to.Ja sam u ovome vec desetak godina malo je bilo zastoja zadnjih godina ali sada neosetno krece na bolje za ljude koji rade masiv.Naidje malo staklo ,malo niklovani delovi ,iverica,ali drvo stalno ide samo guraj napred i neboj se.Ti to sto radis trazi trziste za Englesku i Irsku gore ide masiv strasno dobro mada i trgovci klepaju dobro.
rijeci ti se pozlatile :))
a gledam ti stranicu lijepo ove noge izgledaju.a cime ih dubite dlijetom ili frezerom
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

U pocetku jedan pantografcic iz zezanja da se zanima pa drugi veci sa dve glave pa pre tri godine jedan od 12 glava e sad mene pocinje da boli glava od svega toga.Ma ok je samo nas ubija dorada komada sve ostalo sem toga i naplate je ok.
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

super ajde bitno da mi radimo a para ce bit..zamisli da si bez ruke ili noge ili jos gore.

jedna situacija friska-radim za jos jednog covjeka sastrane koji nalazi posao pa mi da montaze ,izradu isl.
i kad treba nesto ic uradit ja velim u kolko sati ,kada i posao je rijesen a kad ja kazem jesi uplatio on veli budem ja. nakon 2 dana kazem pa kad ces on se naljuti i veli nisam imo vremena budem.Mislim plati on al kakav nacin ophodjenja nesto nevjerojatno.A nebi reko ono fin,normalan sta ja znam.Ma jebo seronje dabogda se ugusili u lovi!!?
Post Reply