cinkanje košnica

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Post Reply
nedim.b
Brzi dodavač alata

cinkanje košnica

Post by nedim.b »

Image
OVO SAM SKLEPO NA BRZINU DOBRO MI SLUŽI ZA PRAVLJENJE KOÅ NICA
Å ABLON JE OD PROKROMA NAPRAVLJEN NA CNC MAÅ INI.
TOKAR MI JE NAPRAVIO PIKSNU ZA FREZER.
NADAM SE DA MOŽE POSLUŽITI KAO IDEJA.JA SAM ZADOVOLJAN

Image

mbole - malo su promenjene slkikice, tako da se vide male u poruci, a klikom se dobija velika
Last edited by mbole on 31 Mar 2009 00:05, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Izgleda sasvim OK.
Ako nije tajna, koliko te je kostao sablon i biksna?

Par sitnih napomena:
1. Dobro dosao na forum
2. Nemoj pisati SVE VELIKIM SLOVIMA (na Internetu se to smatra za vikanje, koristi se samo kad nesto bas hoces da naglasis)
3. Sa .-a koristi link Thumbnail size for forums. Tako se u tvojoj poruci vidi mala slicica, a klikom se otvara velika.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

A kolega jel bi moglo koja slikica stola onako malo detaljnije i naki mali opis svega jer imam u kući jednog zainteresiranog za izradu košnica,a pošto se ja bavim onako amaterski stolarijom a i volim taj posao i drvo općenito onda me pilaju ukućani kako da se to napravi itd. itd.Hvala unaprijed na informacijama i savijetima.
Čovijek sniva a Bog realizira!
nedim.b
Brzi dodavač alata

Post by nedim.b »

šablon je od prokroma debljine 2mm i košto je 10 eura a piksna za frezer 5 eura.Å ablon može mašina napraviti
i duži i kakav želiš pod kojim uglom kao na YouTube .Kada programira mašinu sa jedne strane počinje muški šablon
a nasuprot njega ženski tako da šablon okreneš i sve štima u deseti dio milimetra.Ovo se može bolje napraviti ali ja nemam puno vremena.
nedim.b
Brzi dodavač alata

Post by nedim.b »

Košnice radim od brodskog poda debljine 19-20 mm.Prvo popravim muški dio falca da daske uklapaju jer brodski pod sa jedne strane priljubi a sa druge strane ostane rastavljen.daske su malo veće od dimezija koje su mi potrebne
pa ih kasnije doradim na mjeru 504*245 i 412*245.Korak šablona je 25mm a dubina 30mm tako da frezer prođe kroz dasku.Bitno je da je debljina piksne frezera ista kao debljina frezera.
Post Reply