Atest za ručno pravljeni formatizer
Atest za ručno pravljeni formatizer
Da li je neko ima iskustva sa atestima ručno pravljenih mašina, da li je u opšte i moguće, ko vrši ateste itd.
Za dobrog majstora nema lošeg alata
Moguce je i pozeljno je.Za rucno pravljenu masinu atest daje institut zastite na radu cini mi se,oni su podeljeni po regijama i svaki pokriva vise gradova.
Znaci ,pozoves ih oni dodju ,ti uplatis pare na njihov racun i oni ti onda izdaju atest na ispravnost i sigurnost za rad na istoj.
Ali mora da se plati.Ne znam tacno koliko,zavisi i od izgleda i funkcije masine.
Znaci ,pozoves ih oni dodju ,ti uplatis pare na njihov racun i oni ti onda izdaju atest na ispravnost i sigurnost za rad na istoj.
Ali mora da se plati.Ne znam tacno koliko,zavisi i od izgleda i funkcije masine.
Da li bi to trebalo da odem u inspekciju rada pa da me oni upute koji je grad nadležan i gde da odem?NEX wrote:Moguce je i pozeljno je.Za rucno pravljenu masinu atest daje institut zastite na radu cini mi se,oni su podeljeni po regijama i svaki pokriva vise gradova.
Ma brate kreni radi ako si siguran u masinu i ako radis samo ti na njoj .Pokraj masine na zidu okacis otstampano upustvo o radu i sredstvima zastite na radu koje moras koristiti.Sledeci korak kad masina pocne da donosi pare zovnes ljude izYugoinspekta dodju vide kazu ti sta oni jos zahtevaju to mogu da budu neke sitnice,das cip stotinak jevrica i dobojas atest da mozes da radis.E ako ulazis u serijsku proizvodnju masina to je vec druga prica. A sta mislis koliko je nas ovde na forumu koliko smo svi uvezli ili kupili polovnih masina i dali one imaju ateste?10% sumnjam i toliko. Za inspektora zastite na radu je naj bitnije da na zidu stoji okaceno upustvo o radu i da se koriste predvidjena zastitna sredstva. Inspektor zastite uglavnom dolazi kada se neko povredi nedaj boze nikome. A u inspekciju rada neidi necackaj mecku de netreba sve sto mozes da resis bez njih resavaj.Ovo ti nije rekla kazala od 91 radim privatno i to je neko iskustvo koje sam stekao.
Da znaš da si u pravu.radmit wrote:Ma brate kreni radi ako si siguran u masinu i ako radis samo ti na njoj .Pokraj masine na zidu okacis otstampano upustvo o radu i sredstvima zastite na radu koje moras koristiti.Sledeci korak kad masina pocne da donosi pare zovnes ljude izYugoinspekta dodju vide kazu ti sta oni jos zahtevaju to mogu da budu neke sitnice,das cip stotinak jevrica i dobojas atest da mozes da radis.E ako ulazis u serijsku proizvodnju masina to je vec druga prica. A sta mislis koliko je nas ovde na forumu koliko smo svi uvezli ili kupili polovnih masina i dali one imaju ateste?10% sumnjam i toliko. Za inspektora zastite na radu je naj bitnije da na zidu stoji okaceno upustvo o radu i da se koriste predvidjena zastitna sredstva. Inspektor zastite uglavnom dolazi kada se neko povredi nedaj boze nikome. A u inspekciju rada neidi necackaj mecku de netreba sve sto mozes da resis bez njih resavaj.Ovo ti nije rekla kazala od 91 radim privatno i to je neko iskustvo koje sam stekao.
Znam da ljudi rade sa dosta mašina koje nemaju atest, i niko im ništa ni ne kaže, ali nekako si na iglama, da će doći inspektor da te zajebava...
Ali ako to prolazi kod drugih, valjda će i kod mene.
Hvala na savetu.
O serijskoj proizvodnji ne razmišljam.
Slažem se, kad bolje razmislim tako je. I što bih ja bio izuzetak.Dule wrote:Ponekad pomislim da je toliko komplikovano da nebih mogli biti ISPRAVNI.ddejan je napisao:
Verujem da ima neipravnih ali i verujem da ima ljudi koji bi želeli ali iz nekih razloga ne rešavaju to.