Pitanje za sve !!!!!!!!!!!

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
danko31
Majstor

Pitanje za sve !!!!!!!!!!!

Post by danko31 »

Pozdrav za sve kolege a i sire !
Svi mi nesto proizvodimo gradimo pravimo ali ima jedno veliko ALI ,gde to sve prodati i kome?Kako vam ide prodaja a i naplata.Postoji li neko ko ce da zuji i da nudi a mi samo da proizvodimo i da ne mislimo.Kod mene ide prodaja ali ne dovoljno za sve koji trose pa moram na svirku.......po finasijsku injekciju.
Srećko
Precizni šegrt

Post by Srećko »

To je i moja večita dilema: lako mi je napraviti, no kome prodati :( ?!
Jedan drug se stalno žalio na posao, a ujedno se i šalio se na svoj račun :P :
"Kad bi bio majstor :cool: , pa da pletem (pravim, šijem, i sl; prim. autora) kape, deca bi se bez glave rađala!!! Toliko sam ti ja za biznis..." :lol: :lol: :lol:
Gaga
Majstor

Post by Gaga »

Dobro pitanje, sve se da napraviti: Masina, alati, sirovima, izrada, sve to covjek odradi lakse nego da realizuje

svoj proizvod, odnosno naplati - to je mnogo komplikovano.
slaven.sa
Precizni šegrt

Post by slaven.sa »

sta mislite da pcnemo praviti mrtvacke sanduke, da se ljudi nazive
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Prodaja nije problem.Problem je naplata.
slaven.sa
Precizni šegrt

Post by slaven.sa »

lLjudi ja neznam kako je kod vas ,ali ja nemam nikakvih problema sa naplatom kod obicnih ljudi (citaj sirotinje).Covjek skupi [are pa onda naruci sto mu treba inaravno posteno plati.Mene ubise velike gazde sa onom pricom lako cemo.
NEX
Majstor

Post by NEX »

100 % si u pravu Slavene.Obicni ne narucuju dok ne skupe pare i uvek caste neki dinar.I gostoprimljivi su uvek i za sve,i postuju majstore i uvazavaju.
A ovi drugi ...Druga prica sa malim izuzecima.
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

samo preporuka i nikako drukcije,nesto malo interneta...
ubiti svodi se sta prodajes i izradjujes
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene :D:D:D
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Da , da , obicni ljudi su bolje platise, i raspolozeniji su za pocastiti. Ja licno nemam nekih posebno problema, jer radim po narudzbi. U prosloj godini mi je ostao samo jedan koji nije isplatio cijelu dogovorenu cijenu. Prilikom dogovora uzmem 40-50% avansa, ali bilo je i radova bez ikakvog avansa. Na neki nacin razumijem i nase kupce, jer danas je narod toliko izvaran da niko nikome ne vjeruje. Najbitnije je kad majstora neko preporuci kao dobrog covjeka.
sa zenom i cikularom nije se saliti!
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Sve je to dobro i mora da se trpi da bi se radilo da nema problema sta bi mi resavali .Dok god neudjete u velike sisteme dobroje.Sa velikima je lepo raditi veliki poslovi velike serije al kad dodje do placanja onda kumis molis prijatelju druze saradnice ko da ti njima dugujes a ne oni tebi ali to je nepisano pravilo da napravis neki veci kapital.Plate oni svi ali uz natezanje cas izuzetcima kojih je izuzetno malo po Srbiji u svetu namestaja .Sta se desava u okruzenju Bosna ,Montenegro,Hrvatska,Slovenija ,Makedonija?
Gaga
Majstor

Post by Gaga »

Kolega radmit, svuda su isti problemi u proizvodnji, samo što je to mnogo više izraženo na balkanu, jer
tranzicija je mnogo bolan proces, a da stvar bude još teža naši "Skorojevici" prave od sebe vrlo lošu kopiju
velikih "Gazda", tako da vrlo često pošten radnik pada ispod linije dostojanstva zarad golog preživljavanja,
ali čega je tu ga je, guraj samo napred, biće bolje.
Post Reply