Izrada radionice
Izrada radionice
Kad smo vec kod velikih projekata, interesuje me da li je neko imao iskustva sa preduzimacima. Konkretno, kada bih pravio radionicu 6x 4m u svom dvoristu, koliko bi to moglo da kosta? Znaci, sve njihovo, kljuc u ruke. U to bi uslo zidanje, krov, elektroinstalacija i malterisanje spolja i iznutra. Mozda je pitanje malo off topic ali kad nemas radionicu veoma je topic!
Velja
Velja
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Drugar je radio, bas radionicu (doduse malo vecu 8X12m visina 5m ravna ploca odozgo), i bio je jako zadovoljan preduzimacem. Nije bilo bas "kljuc u ruke" posto je drugar nabavljao materijal (mislim da se njemu tako isplatilo, posto je radio neke kompenzacije), al su komplet ruke bile tipa: ti nemas pojma da ti se mi nalazimo u dvoristu. Znaci nista "majstori jel moze kafica", picence, rucak... Sav alat od mesalice, preko olovke pa do podupiraca je preduzimacev.
Mogu da se raspitam za telefon pa ako si zainteresovan da ti se jave.
Mogu da se raspitam za telefon pa ako si zainteresovan da ti se jave.
ma bitna mi je samo cena, ili po kvadratu ili djuture. Posto je njegova 4 puta veca verovatno je i 4 puta skuplja. Treba mi neka orijentacija. Svakako ne mislim sutra to da radim. Pitaj ga za cenu u svakom slucaju. Pricao sam sa nekim ljudima i generalno ti ispadne isto pop ceni ili skuplje ako radis sam.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Ne verujem da bi ti cena nesto znacila, posto je to radjeno pre jedno 5 godina (jos su marke bile u opticaju).
Pitacu ga u svakom slucaju. Bas sutra dolazi kod mene, na jedan "dogadjaj sa pevanjem i pucanjem, i ritualnim tamanjenjem prasića to jest domorodacki svinjocid", povodom obelezavanja 45 godisnjice, od rodjenja moje malenkosti
Pitacu ga u svakom slucaju. Bas sutra dolazi kod mene, na jedan "dogadjaj sa pevanjem i pucanjem, i ritualnim tamanjenjem prasića to jest domorodacki svinjocid", povodom obelezavanja 45 godisnjice, od rodjenja moje malenkosti

- vladapvlvc
- Samostalni majstor
Veljo,neznam cime se bavis i dali imas vise prostora u dvoristu ali ja imam radionicu 4X5 i masinsku sobu 4X6 i magacince (citaj svastaru) 3,5x3 pa ume da bude jako tesno.
Razmisli,6X4 je cak i tesno (barem meni) za kombinirku 51cm , u pojedinim slucajevima obrade sam primoran da je pomeram.A to je samo kombinirka a gde su ostale masine,pa tezga,a gde ce materijal,pa onda ti...? Nacrtaj ti to u CAD-u ili COREL-u u razmeri sa masinama i radnim povrsinama sto je daleko vece od same masine pa razmisli. Bice najskuplje ako ne sluzi svrsi i ako nesto novo treba prepraviti i prosiriti.
Prostora nikad dovoljno. PRIMER: Uzmi plot od vrata i probaj da se njime setas po dnevnoj sobi (obicno su 4X6m), namestenom namestajem i stolom u sredini
Dobro razmisli.
Razmisli,6X4 je cak i tesno (barem meni) za kombinirku 51cm , u pojedinim slucajevima obrade sam primoran da je pomeram.A to je samo kombinirka a gde su ostale masine,pa tezga,a gde ce materijal,pa onda ti...? Nacrtaj ti to u CAD-u ili COREL-u u razmeri sa masinama i radnim povrsinama sto je daleko vece od same masine pa razmisli. Bice najskuplje ako ne sluzi svrsi i ako nesto novo treba prepraviti i prosiriti.
Prostora nikad dovoljno. PRIMER: Uzmi plot od vrata i probaj da se njime setas po dnevnoj sobi (obicno su 4X6m), namestenom namestajem i stolom u sredini
Dobro razmisli.
Last edited by kaste on 17 Mar 2008 10:41, edited 1 time in total.
- vladapvlvc
- Samostalni majstor
Posto ima dosta povrsine koja je pokrivena leksanom, imas staklenu bastu.
Mene je vise brinulo pregrevanje leti, ali Djagi kaze da nije problem poso je ostavio prozor na vrhu, pa kad otvori njega i vrata, posto je dosta visoko, vuce ko odzak i ne pregreva se.
Uh, gadno sam poseko ruku u petak, pa sad kucam samo desnom i to jednim prstom (posekao sam se nozem, ne stolarskim alatom).
Djagi bi mogao da da vise detalja.
Mene je vise brinulo pregrevanje leti, ali Djagi kaze da nije problem poso je ostavio prozor na vrhu, pa kad otvori njega i vrata, posto je dosta visoko, vuce ko odzak i ne pregreva se.
Uh, gadno sam poseko ruku u petak, pa sad kucam samo desnom i to jednim prstom (posekao sam se nozem, ne stolarskim alatom).
Djagi bi mogao da da vise detalja.