Kao ideja mi je posluzila jedna kompatibilna garnitura u salonu namestaja gde je svaki element bio sirine 50 cm i imao 4 nogice i onda su se redjali razni elementi po zelji.
Ovaj set treba da bude duzine 300 cm, sirina i dubina 50 cm. E sad, sta me muci:
1. Ako se postavi 6 elemenata sirine 50 cm onda to znaci da ce biti potrebno 24 nogice sto mi se cini jako puno, citava suma nogu. Onda sam mislila da napravimo 3 elementa po 1m i onda se noge smanjuju na 12 ali je i to dosta. Ako bi se napravila 2 elementa od 1,5m muci me posto ce unutra stajati knjige, CD-ovi i slicno, da li ce se od tezine ugibati na sredini, da li je to preveliki raspon.
Sta vi predlazete, koliko elemenata i koje sirine? Samo da napomenem da ne volim kada nogice stoje na sredini elementa, nije mi estetski, znaci noge moraju biti sa krajeva elementa.
2. Drugi problem i najveci koji se namece je pitanje kablova. Posto ce tu stajati TV, telefon, zvucnici, DVD , akvarijum, lampe i slicno iza te komode ce biti brdo kablova. Drugom recima, komoda ne moze da se prisloni uz zid jer mora da se napravi makar 5 cm prostora za kablove. Posto je komoda na nogama ispod nogu ce se opet videti ti kablovi, produzni i sl.
Muz ima ideju da gornju plocu cele komode i bocne stranice prvog levog i poslednjeg desnog elementa prepusti za 5 sm, da na tom prepustu izbusi rupe i stavi one plasticne krugove za kablove. U tom slucaju bi komoda isla skroz do zida, a u tom "bunkeru iza" bi mogao na ivericu da zakaci nekako kablove da se ne vuku po zemlji i da se ne vide.
Sta mislite o ovom predlogu, imate li vi neko bolje resenje za kablove?
3. Poslednji problem se odnosi na gornju plocu. Ja sam htela da se komoda napravi kao kuhinja od elemenata a da se preko stavi dupla ploca od iverice, pa duplo kantovana, ali nema iverice u duzini 3m, a bilo bi tesko i handlovanje sa tom daskom po kuci. A opet mi je nekako ruzno da sa gornje strane bude iz 3 ili 2 dela. Gledali smo kod prijatelja kojima je stolar radio komodu, on je naravio komodu sa gornjom plocom od klasicne iverice, a onda je posebno napravio plocu od duple iverice, kantovao je i malo prepustio dimenziju i onda stavio na vec postojecu komodu i iznutra usrafio.
Sta vi preporucujete, u ovom poslednjem slucaju znaci da bi na toj gornjoj strani bile fakticki 3 ploce iverice, da li je to potrebno, ali u suprotnom ne znam kako bi se usrafila ta gornja ploca.
Eto, puno pitanja od mene, zahvaljujem se korisnim savetima kao i uvek do sada.