Radio bi si sam vratno krilo, dimenzije iste kao i postojeće, štok ostaje di je zbog raznih tehničko-izvedbenih problema. Ovo je slika kako bi to trebalo izgledati.

Tu sliku sam poslao na 100 raznih adresa proizvođača vrata, ali ili mi neće raditi samo jedno krilo ili mi lupe 550-750 € cijenu, mamuimlopovsku!
E sad, ja sam si to ovako zamislio. Krilo bi se sastojalo od 2 dijela. Puna ploča (desna na donjoj slici) koja ulazi u otvor štoka i na kojoj bi prije spajanja sa drugim dijelom ufrezao otvor za bravu.
Drugi dio bi bio samo okvir od letvica koji bi zalijepio za prvi dio i - tadaaam! - evo vratnog krila. Shema:

Å ta mislite o ovome?
Druga bitna stvar je i izbor materijala. Prvo (i najjetinije) šta mi pada na pamet su medijapan ili jelovina. Jel to dovoljno čvrsto, a da mi se za godinu dana krilo ne savije ili izvjesi?
Problem je također u debljini tih dvaju dijelova. Puna ploča je trenutno 26mm debela, pa bi to mogao pronaći neki materijal koji je u originalu 25mm. Drugi dio (okvir) je 15 mm, a to bi mogao naći nešto od 16 ili 18 mm. A mogao bi, da imam što manje restla i taj dio napraviti od dasaka 25 mm.
Hoće li to smetati ikako osim što će neznatno otežati konstrukciju?