BODARA98 wrote:hrđu sa alata ,hrđu, najbolje je potopiti u rastvor vode i vinskog sirćeta ,ili uk2 uljem,a sirće se sipa u omjeru 7-1 znači na 7dl sirćeta 1dl vode i ostaviti alat da odstoji ,ili prenoći u tom rastvoru hrđa se sama odvoji,a uk2 ulje nagriza sve živo kao i vd40.
Dobar savet! A da li je neko slučajno probao rđu sa alata daskida elektolizom?
Ja sam probao, proces je izuzetno prost to nije problem, problem je sto je skida rdju izuzetno agresivno, ja sam cistio neku glavu za futer pored toga sto se na oko vedelo da je izuzetno nagrizena ona je i kasnije kod sastavljanja pokazala da su neki delovi toliko nagrizeni da vise ne upadaju na svoje mesto kako treba. NE PREPORUCUJEM
Last edited by bane on 28 Feb 2009 01:47, edited 1 time in total.
Skida i metal ne samo rdju, kasnije sam i pitao neke strucne ljude i potvrdili su to. A sto se tice vremena, bilo je potopljeno 2 sata a koristio sam punjac za akomulator.
Давно (одмах после изумирања диносауруса) кад је турпија била једини алат за турпијање, а била ем скупа ем није ни било да се купи, електролитички смо оштрили старе турпије. Биле су после скоро као нове! Не само по оштрини резног дела него и по изгледу - као нове!