PREOBRAZBA wrote:Marko, kod nas su "tlakovi" sve ono što se nalazi izpod parketa ili keramike pa dole do golog betona ploče, ne znam koja je to riječ na vašem jeziku.
Pajo gde si kupio glodalo i koja je cena???
Kako ti se u praksi pokazala ta varijanta izade vrata?? Ja imam malo glodalo za kuhinjska vrata a razmišljam o kupovini ovog većeg!!
Last edited by Đorđe on 27 Feb 2009 21:19, edited 1 time in total.
Đorđe wrote:Pajo gde si kupio glodalo i koja je cena???
Kako ti se u praksi pokazala ta varijanta izade vrata?? Ja imam malo glodalo za kuhinjska vrata a razmišljam o kupovini ovog većeg!!
šoljasto glodalo ili kako ga jos zovu čašasto ili potapajuce
nije to sto mislis, kod ovog glodala je osovina sa srafom ispod profila (zuba) tako da sa njime mozes uraditi cep bilo koje duzine bas zato sto materijal prolazi iznad i osovina ne smeta, a za cenu nebih znao da ti kazem jer ga imam odavno a kako se pokazao - fenomenalno - usteda u vremenu rada i sto je naj vaznije - nema smirglanja
aha kapiram sad što kažeš:"čašasto ili potapajuce" !! znači li i to da ti friz nemora biti 42mm može i deblji a friz teraš iz dva prolaza?? Nadam se da ti ne dosađujem sa pitanjima!!!??
Mene zanima kakva su vaša iskustva u vezi kontaktnih brusilica, na koje stvari treba obratiti pažnju kad se kupuje polovna, koji tip odabrati, koliki ciklon ide uz nju ako ima snagu oko 10 kw i širinu 1100mm-ovde mi je jedan čovek rekao da mi treba najmanje takav za 5000m3/h.
Majstori, znajte da sam malo i zbog vas a naravno najviše zbog sebe odlučio, da se prihvatim proizvodnje vrata i štokova.Prije par dana dobio sam ravnjaču-debljaču i cirkular sa frezerom, sad sam u procesu proizvodnje prvog komada več tri dana. Krilo je gotovo, mada nije 100% masiva, za sredicu sam stavio iverokal-iverica sa šupljinanma zbog bolje zvučne izolacije-a izvana če biti kao što sam planirao 5mm obloga od furnira trešnje, bukve....štok je 100% prirodno drvo. Sad obečavam, da ču sve uslikati i pokušati staviti, pa da čujem vaše mišljenje. Puno pozdrava!