Transportno vozilo?

Razne teme o raznim stvarima
zoranp
Majstor stolar

Post by zoranp »

metabo wrote:
zoranp wrote:Smiješno je to da normalan furgon kombi ne zadovoljava potrebe stolarskog posla, jer u njega ne stane ploča od 3 m.
A ako se transport organizuje kao staklo, onako uspravno, sa strane transportne kabine?
Ako pozadi nešto viri to se obeleži crvenom trakom i mislim da je onda sve po PS-u.
Slažem se, problem je kod furgona koji imaju odvojenu kabinu, s onim kombijima koji imaju 9 sjedala nije problem.
NEX
Majstor

Post by NEX »

Otprilike ko sta ima u tome i vozi.Ja sam poceo sa yugic,wv kombi 1,tempra pa wv2,po laguna pa napokon merz. vito.Nema dalje.
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

sve zavisi od potreba
NEX
Majstor

Post by NEX »

Potrebe su velike a mogucnosti male.Zemlja Srbija!
Srećko
Precizni šegrt

Post by Srećko »

VW Transporter, T3...Transportno vozilo...
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Opel vectra karavan, a kada je veci transport tu je prijatelj da pomogne. Nemam jos toliko posla da kupujem neki komdin. Ali ko zna sta ceka u buducnosti. Jedno vrijem sam se zagrijao da kupim dobru prikolicu, duzine oko 2 m, alu sanduk sa ceradom, ali sam se ohladio. Mada ta ideja jos negdje čuči u meni. Zna li neko koliko kostaju te prikolice? Ne treba neka nosivost, samo gabariti.
sa zenom i cikularom nije se saliti!
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Da li je moguce u zemlji Srbiji da gospodin koji je zaduzen za bezbednost saobracaja i nas samih
(sa svojom sumnjom) posalje vozaca motornog vozila na proveru regularnosti vozila starog 23godine i izvrsi privremeno oduzimanje vozila?
Ako je moguce,koje su moje obaveze a koja prava???
ps.pitam zato sto sam prosao kroz maltetiranje druga cuvara reda,da mi je jasno sto pojedninci dobijaju batine po putu.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Moraces da das malo vise podataka.
Zbog cega je izrazena sumnja u regularnost vozila?
Drugim recima: moze da to uradi, i starost vozila nema nikakve veze sa tim (nebitno je koliko je vozilo staro), ali za to mora da postoji "osnovana sumnja". U suprotnom radi se o maltretiranju, i za to podnosis prijavu generalnom inspektoratu policije (ne znam kontakt, al mogu da se raspitam).

Drugim recima, ako je na primer bilo sta prepravljano/popravljano/dirano oko brojeva sasije/motora, ili u saobracajnoj dozvoli i tome slicno, tada postoji "osnovana sumnja".
Moguce je da recimo postoji poternica za vozilom (mozda je neko samo pogresno ukucao broj sasije u poternici, a mozda su tek nakon 20 godina ustanovili da je ukradeno/skinuto sa osiguranja...).

Cak i u slucaju da je neki od gore navedena dva primera ispunjen, ako se policajac prema tebi ponasao nekulturno, ili te maltretirao na bilo koji nacin, i tada mozes da podneses prijavu inspektoratu (od toga neces ti imati nista, osim moralne satisfakcije)
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

:) Radi se o vozilu koje ima vrednost 1000evra,opravdana sumnja postoji tako je on meni rekao gledajuci brojeve sasije i stakla na bocnim vratima pominjao je branike itd,mene je zabolelo a jos uvek me boli sto sam ja kriv i ako nisam kriv,a trazeci po netu ja kao kupac i lice koje placa,registraciju i PDV prilikom kupovine uz kupovinu ne dobivam nikakvu sigurnost,iz tog iskustva treba sada kupiti nekakav automobil od par hiljada,HRABRO li je???
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Vrednost je nebitna, osim u odredjivanju da li se radi o sitnoj kradji, kradji ili teskoj kradji (naravno svako od ovih dela ma odgovarajucu zaprecenou kaznu).
Dule, ja navijam za tebe, al i kad se ukrade zvaka sa trafike, to se zove lopovluk, i tu vrednost ne igra nikakvu ulogu (mlada ne moze da bude "malo" trudna... ili jeste ili nije).
E sad da se vratimo na konkretan slucaj:
Kakve veze ima broj sasije sa staklima? a tek sa branicima? branik mozes da kupis u svakoj drugoj radnji, i to bilo kog oblika i "mustre". to je jednostavno potrosni deo.
Ako je to razlog zbog kog su ti privremeno oduzeli auto imas sva prava da im se malo naj*bes roditeljke

E sad druga strana medalje:
To sto si ti posteno platio auto, nema mnogo veze sa tim da li moze il ne moze da ti bude oduzet u slucaju da se ustanovi da je kraden.
Za tebe kao kupca ukredenog automobila, moze da bude samo olaksavajuca okolnost to sto nisi znao da je ukraden (inace da si znao, a kupio ukraden auto ti bi takodje podlegao krivicnoj odgovorosti).
No da pretpostavimo da je auto ukraden, a ti o tome nisi imao pojma.
Auto se pleni i vraca originalnom vlasniku.
Ti imas pravo da materijalno teretis onoga ko ti je prodao auto.
Drugim recima, tebe je zavrnuo onaj od koga si kupio auto, i ti mozes samo njega da gois i to po privatnoj tuzbi.

Nazalost u pravu si. Ti kao kupac ne dobijas nikakvu sigurnost osim "casne reci" odonoga ko ti je auto prodao.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Ma ako im se navije mogu da rade sta oce na putu to je bre banda gora nego u Bugarskoj nekada.Nas jednom prilikom zaustavljaju u Koceljevi i kazu isto sto i Dulu traze da dodjemo za tri dana na taj pregled u Koceljevu a mi iz Pozege,ljudi pa daj da taj KT pregled izvrsimo u Pozezi pub ladno kaze vi tamo imate vezu ali uz krace ubedjivanje i crvenu zavrsi se i to na licu mesta.Znam da je auto ok sto posto ali njemu se navijo pa oce da me vraca za tri dana 150 km.Ma Dule izgleda da ti komsiji nisi hteo da odradis kuhinju za dz pa uzjaho.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Bole,nisu mi oduzeli auto,ali su me propisno izmaltetirali.
Po njegovom ja moram da imam vozacku dozvolu za upravljanjem doticnim vozilom,tehnicki ispravno vozilo(to se slazem i ja)
Zavrsen fakultet saobracaja,poznavanje mehanike,limarije,krivicnog prava,svo vreme na svetu da izvrsavam njegove HIROVE,sa razlogom njegove opravdane sumnje.
Da li ja imam zenu,kuma,strica,nedaj boze decu u kolima,da idem na svadbu,polaganje,hitnu,to nema veze sa njim on sumnja?????
Da li je vozilo ispravno-neispravno,to dolazi kasnije,sta su njegova prava na putu,nelogicno mi da nisam dobio mogucnost kao Radmit da u nekom vremenskom roku odem na tehnicki ili sta vec,nego sada i odmah.
Sa druge strane posle sat vremena (nemam prave reci,neka bude) davljenja,nastavio sam put dalje kao da nista nije bilo.
Moram napomenuti da sam prvo nudio da pratim "nekakvu"kaznu,dok na kraju sam odbacio tu mogucnost.
RUSTIK
Precizni šegrt

Post by RUSTIK »

Tema je stara, al da ju malo oživimo.
Kakav vam je vozni park ?
Ja sam do sada sve prevozio u Golf 3 i napatio se .:pucko:
A sada sam uspio pazarit fiat Ducato maxi 98 godište :hurra::hurra:
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

E davno poceta tema ,sta se sve promenilo.Kad je zapoceta tema bio jedan poli,sada LT u raspadanju,Fiat Ducato 03 ,kedi,kangu i jos ponesto ;)
Post Reply