Matiranje stakla, kako?
Jao ljudi, pa ovo je prava tema u pravi čas. Juče sam se napatio sa lepljenjem folije na stakla za svetlarnik, uzeo sam Oracal samolepljivu foliju onu najtanju i tu se zaj...
naime, kad istiskujem vodu (kvasio sam foliju i staklo) pamučnom krpom ostaju fleke i jako je ružno, znači 2 kvadrata folije sam bukvalno bacio. Danas ću uzeti parče one deblje, nadam se da će biti bolje. Ipak hteo bih ako može neko da objasni postupak lepljenja folije na staklo, kako, čim...
Pozdrav!
naime, kad istiskujem vodu (kvasio sam foliju i staklo) pamučnom krpom ostaju fleke i jako je ružno, znači 2 kvadrata folije sam bukvalno bacio. Danas ću uzeti parče one deblje, nadam se da će biti bolje. Ipak hteo bih ako može neko da objasni postupak lepljenja folije na staklo, kako, čim...
Pozdrav!
Gde ostaju fleke? Sa donje strane ili odozgo na foliji?
Nisam lepio providnu foliju, ali svojevremeno smo lepili brojeve i povelike nalepnice na automobile.
Dodavali smo u vodu malo deterdzenta za sudove ili onog sjaja za masine za sudove (i jedan i drugi smanjuju povrsinski napon vode). Vazduh ispod nalepnica smo istiskivali ili plasticnim japan spahlicama ili kreditnim karticama ili golom rukom.
Ne znam da li ce da pomogne nesto od ovog, al ne boli da probas na nekom manjem parcetu.
Nisam lepio providnu foliju, ali svojevremeno smo lepili brojeve i povelike nalepnice na automobile.
Dodavali smo u vodu malo deterdzenta za sudove ili onog sjaja za masine za sudove (i jedan i drugi smanjuju povrsinski napon vode). Vazduh ispod nalepnica smo istiskivali ili plasticnim japan spahlicama ili kreditnim karticama ili golom rukom.
Ne znam da li ce da pomogne nesto od ovog, al ne boli da probas na nekom manjem parcetu.
Mi radimo sa 3 mm ogledalima ,a stakla su 2 mm,gore sam rekao da su 3 mm.Jedna od dimenzija debljine ogledala je 6 mm,ali ako je i falc te debljine bojim se da ga neces moci staviti u 6 mm debljinu falca.Neznam samo jesu li ti ove gornja i donja lajsna staticne ili se mogu odsarafljivati tako da mozes staviti ogledalo prvo u donju lajsnu ,a gornju dosarafiti na ogledalo.
Sto se tice falca od 6 mm ,ja ti preporucujem ogledalo od 4 mm ili 3 mm,u donjem falcu stavis malo silikona celom duzinom lajsne tako u gornjoj ,s tim da se lajsne mogu skidati,ukoliko lajsne su fiksne ili ne zelist da ih skidas ,ugurati ogledao kao po sinama u falcu gore i dole,a zatim stavis nekoliko tacaka silikona jao jastucice otpozadi da dihtuje ,ali tako ces zid ostetiti,prepostaljam da ogledalo stoji na zidu.
Sto se tice falca od 6 mm ,ja ti preporucujem ogledalo od 4 mm ili 3 mm,u donjem falcu stavis malo silikona celom duzinom lajsne tako u gornjoj ,s tim da se lajsne mogu skidati,ukoliko lajsne su fiksne ili ne zelist da ih skidas ,ugurati ogledao kao po sinama u falcu gore i dole,a zatim stavis nekoliko tacaka silikona jao jastucice otpozadi da dihtuje ,ali tako ces zid ostetiti,prepostaljam da ogledalo stoji na zidu.
Rad je molitva.
Razgovarao sam sa ljudima koji se bave peskarenjem ,kazu da moras biti oprezan i zasticen u tom poslu,jer pesak izaziva neku silikatnu ili neznam kako su je vec nazvali to je bolest disajnih organa i zbog toga se radi u komorama malim ako se radi o malim komadima stakla,jer taj pesak je opasan za disajne organe,kazu da je mnogo bolje peskariti sa vodom pod velikim pritiscima koja je mesana sa peskom .
Rad je molitva.
Ta mi je informacija trebala. Lajsne nisu fiksne i mogu da ih "nataknem" na ogledalo i sve zajedno zašrafim. Ako to ne može, oboriću malo ivice, rekao sam da je čamovina u pitanju, i ogledalo će skliznuti (može i sapun da radiljubisa o wrote:Jedna od dimenzija debljine ogledala je 6 mm