Potapajuci cirkulari

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Ako nekog interesuje mozda , moze da uzme Fleischman potopni cirkular sa sinom za 280 eura, nije losa firma

Image

pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata :)
zoranp
Majstor stolar

Post by zoranp »

metabo wrote:
zoranp wrote:Istekao patent, koji su oni ljubomorno čuvali od 1964 godine, kada su izbacili na tržište prvu vodilicu i pilu za nju.
Eto nama crvenog Einhella za koji mesec :). Ipak je crvena boja rezervisana samo za najbolje.
A ja budala kupio taj skupi festool umjesto sa još malo pričekao, pa da za 20 eura imam einhel.
:D
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Hehehe :)
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Kad smo vec tu kod FETOO el se dobija ovo za sinu za secenje pod uglom ? znaci sa slike ona slicica skroz u desno donje cose

Image

pozz
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

Marko Enter wrote:Kad smo vec tu kod FETOO el se dobija ovo za sinu za secenje pod uglom ? znaci sa slike ona slicica skroz u desno donje cose

[url]http://g.imagehost.org/t/0367/ts551_pod_uglom_festoo.jpg[/url]

pozz
Ne dobije se...kupuje se....
PREOBRAZBA
Majstor početnik

Post by PREOBRAZBA »

Zanima me, ako ima neko iskustva sa potopnim pilama Wegoma, ovde gledam model TS 160M, imao sam ga u ruci, nije loš osječaj,pitam da nebi bacio 290 eura...
Teorija brez prakse - ko voz brez akse!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Prvi put cujem (sto naravno ne znaci da im bilo sta fali, vec da sam ja neinformisan), jel imas neki link ka web sajtu?
PREOBRAZBA
Majstor početnik

Post by PREOBRAZBA »

tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

PREOBRAZBA wrote:Zanima me, ako ima neko iskustva sa potopnim pilama Wegoma, ovde gledam model TS 160M, imao sam ga u ruci, nije loš osječaj,pitam da nebi bacio 290 eura...
310 EUR + PDV košta najeftinija verzija Festool TS 55...za mene bi ovaj trebao koštati 100-150 EUR-a da razmišljam o kupovini.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ovako sa slike i po podacima meni ne deluje tako lose. Ustvari kad malo bolje pogledam, izuzev par detalja jako podseca na prethodnu generaciju festo TS-55
Lepo je sto je sistem sine kompatibilan sa Festovim (kad vec imas sinu od glodalice).
E sad na sajtu pise 310Eur bez poreza. Pretpostavljam da u Sloveniji nemate carinu sa EU, ali sigurno imate porez. Plus obicno jos nesto doda uvoznik, koliko to izadje na kraju?
PREOBRAZBA
Majstor početnik

Post by PREOBRAZBA »

Cena je 290eur +20%PDV(koji kasnije odbiješ sam sebi), to je akcija,prodaje ju profesionalni trgovac koji se bavi isključivo veleprodajom stolarskog alata i materijala za stolariju, stoga mislim da je kvalitet solidan....a za Festool kad sam pitao ovde je puno skuplji....
Gaga
Majstor

Post by Gaga »

Nije toliko do alata koliko do majstora,kaže Marko enter. A ja bih dodao:

A u ruke Mandušića Vuka, biće svaka puška ubojita.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Diskusija koja se ovde razvila o PDV-u i njegoom povracaju, knjigovodjama i slicnom je premestena u novu temu:
viewtopic.php?id=1119

Jeste, konacno smo nasli nacin da premestamo pojedinacne poruke :)
hummel
Zarezivač olovaka

Post by hummel »

Pozdravljam sve na forumu!

Trazeci podatke o potapajucem cikularu, naidjoh na vas. Nadam se da mi mozete pomoci u rijesavanju mojih dilema :)
O cemu se radi?
Nisam stolar vec se bavim ugradnjom parketa, a potapajuci cikular mi je potreban za precizna izrezivanja parketa kod ugradnje bordura, entarzija i sl.
Ono sto mene muci je dilema da li se aluminijske letve, kod Makita SP6000, mogu nastavljati? Trgovac mi nije znao odgovoriti na ovo pitanje, a uz cikular nudi letvu od 1,4m koja je za moje potrebe kratka.

Hvala!
Last edited by hummel on 30 Mar 2009 19:50, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Cini mi se da je Makitina sina kompatibilna sa festovom. Ako jeste, festova moze da se nastavi. Za to ti treba ovo
http://www.festool.de/Produkte/Zubehoer ... hienen-FSV

U sustini jedna sipkica koja tesno ulazi u kanal, i ima 4 srafceta kojima se fiksira (ustvari za nove sine idu dve takve sipkice, ja imam staru i kod nje je samo jedna).
A mozes i da pazaris duzu sinu. Ima ih do 5m duzine.

Ponavljam, cini mi se da su kompatibilne, nisam siguran. Za Makitu ne znam da li pravi ove dodatke.
Post Reply