Lancana testera za brusilicu

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
rushinbrain
Majstor majstora

Lancana testera za brusilicu

Post by rushinbrain »

trut wrote:forum je odlican. vec neko vrijeme iz prikrajka crpim nova znanja, a sad me bas ineresuje nesto konkretno.
kako se tacno zove alat za kutnu brusikicu? nisam mogao da ga nadjem ne netu.
unaprijed hvala
King Arthur's Saw Chain Blades
i roto raspa
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene :D:D:D
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Kolega Rushinbrain ima li di za kupiti u ZGB King Arturs Saw Chain Blades?
Čovijek sniva a Bog realizira!
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

Å TRKIĆ wrote:Kolega Rushinbrain ima li di za kupiti u ZGB King Arturs Saw Chain Blades?
kolega strkic nazalost u europi nema :D a ni na balkanu....al ima u ameriki :)
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

A ako nije velika tajna koliko si ti pljuno za alatkicu i putem koga si ju naručio ?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Evo ti direktno njihov sajt.
http://www.katools.com/buzz.html

Imaju i on line narucivanje
http://hooftrimmingtools.net/mcart/
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

kostao je 44.99 dolara + 42 dolara slanje(malo skuplje jer sam htio fedex zracna dostava i pracenje paketa) moze i nesto jeftinije od 12 do 22 nisam siguran bez pracenja i brodom i to moze onda trajat i po mjesec dana ovako doslo za 2 dana. + poslije su me oderali nasi na carini lezarina i sranja za 200 kuna sigurno..tak da oko 700 kuna ti ne gine.previse love za tako mali disk ali odradjuje veliki posao.nekom tko ce ga koristit tu i tam mozda se ne isplati al sta ja znam ja ga cesto koristim za obline skidanje puno materijala udubljivanje i sl tak da ja zadovoljan.

od ovih sam ja narucivo brzi su i sposobni
http://www.woodcraft.com/family.aspx?fa ... ctID=04D02
obavezno pazi kod narucivanja na fi unutarnjeg kruga koji sjeda na flexu..naravno ja sam zaboravio da ameri uvijek imaju nes drukcije pa sam moro i prstenove nove dat tokarit za manju rupu :D:D:D:D ima i veca al ja se uopce ne kuzim u ince tak da sam i tu spusio
Last edited by rushinbrain on 19 Feb 2009 23:45, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Koliko videh na njihovom sajtu (kings artur) imaju i metricki otvor.
Ustvari 5/8 (16mm) su americke brusilice, 7/8 (22mm) imaju i ameri i evropa a 14mm ima samo evropa.
Cene su iste kao i kod woodcraft-a.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Hvala Vam prijatelji na informacijama.Nego kako to kod nas biva kad sam malo pregledao ove stranice odmah mi se poče motat po glavi ideja da idem to probat i sam napraviti,samo neznam koliko je za izazivati vraga.Lanac se da napraviti kod servisera motornih pila,a diskove sam kontao da dam istokariti od nekog noža od cirkulara i jedan sa jedne strane a drugi sa druge strane i dobro ih stegnuti i mislim da bi to držalo,samo bih trebao uzeti neku brusilicu sa manje okretaja.Imali to smisla,ili da gledam da mi zubi i nos ostanu čitavi.:D
Last edited by Strkic on 20 Feb 2009 10:34, edited 1 time in total.
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

Å TRKIĆ wrote:Hvala Vam prijatelji na informacijama.Nego kako to kod nas biva kad sam malo pregledao ove stranice odmah mi se poče motat po glavi ideja da idem to probat i sam napraviti,samo neznam koliko je za izazivati vraga.Lanac se da napraviti kod servisera motornih pila,a diskove sam kontao da dam istokariti od nekog noža od cirkulara i jedan sa jedne strane a drugi sa druge strane i dobro ih stegnuti i mislim da bi to držalo,samo bih trebao uzeti neku brusilicu sa manje okretaja.Imali to smisla,ili da gledam da mi zubi i nos ostanu čitavi.:D
jeftinije bi te doslo to narucit..po mojem.ovako fusat pa jos i stradat a za 100 kuna jeftinije.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Ma ne ima š pravo u potpunosti nego znaš kakvi smo mi narod kad vidiš nešto odmah se praviš pametan i ideš sam nešto delat a kad dobiješ po tamburi onda se pitaš šta mi je to trebalo a jega kad smo kakvi smo.Nego hvala ti na informacijama.
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Bas cu pogledati koliko kosta to u nemackoj , pa mozda bi se moglo napraviti , ali koliko bi bilo sigurno raditi njime, i trebao bi da radis sa dve zastitne maske preko celog lica i metalnim odelom kao nekadasnji vitezi :lol: :) inace alatkica je super, strkicu ako neces da kupujes to a neradis mnogo to se moze rucno izraditi, treba i ona sekira sto se kopa u dubini i onaj zakrivljeni vuceci noz

pozdrav
Marko
Bez znanja nema zanata :)
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Ma ne imate potpuno pravo nije se za zajebavat sa takvim stvarima nego mi se alatkica čini korisna i za sto drugih stvari a i ovi ručni alati vrše posao u potpunosti i nekako je zdravije.Marko vidi ima li negdje u Njemačkoj jer ipak je Njemačka bliže a i putni troškovi su sigurno manji.
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

Å TRKIĆ wrote:Ma ne imate potpuno pravo nije se za zajebavat sa takvim stvarima nego mi se alatkica čini korisna i za sto drugih stvari a i ovi ručni alati vrše posao u potpunosti i nekako je zdravije.Marko vidi ima li negdje u Njemačkoj jer ipak je Njemačka bliže a i putni troškovi su sigurno manji.
ja nisam nasao nigdje s ove strane bare..sumnjam jer nemaju zastupnistvo vamo nikakvo eventualno onaj arbor tech al to je opet nes drukcije
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

A znaš da ću probat nešto iskemijat pa kud puklo da puklo nešto ću izmislit.
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

E izgleda da ima firmau u Poljsku sto pravu to, pogledacu sutra malo bolje , strkic el imas u glavi predstavu kako izgleda to i na koji je nacin spojen lanac ? i mene bas zanima kako je to , evo slike , pa bre mozes da probas , samo kada budes radio da imas zastitu i na lice i na brusilicu a ne kao kad radimo sa kamenom :D stitnik i rucku bacimo kao i vecina nas :)

Image

pozdrav
Marko
Bez znanja nema zanata :)
Post Reply