Dali kod nas u zemlji srbiji postoji negde da ima da se alat proba ??? npr vidis novu keksericu festool i mozes da probas da radis sa njom, ili bilo kojim raznim alatom (znaci proba alata ) ja to nisam jos nigde vido kod nas, a to je mnogo dobra stvar jer tako bi mislim i ljudi vise kupovali alat, jer kad ti uzmes i probas i da ga samo gledas nije ista stvar jel da ??
pozdrav
Marko
Probni centri ili ti Demo centri alata
- Marko Enter
- Majstor majstora
Probni centri ili ti Demo centri alata
Bez znanja nema zanata 

Kod nas imaju neki demo timovi oliti demo vozilo sa alatom i to sam vidio od BOSCH-a.A na poljoprivrednom sajmu u Gudovcu sam vidio od Makite i nešto si mogao probati a nešto ne ali si mogao opipati skoro svaki alat koji oni imaju,a za trgovačke centre nisam nigdje vidio da je to moguće.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Ideja ti je odlicna,ali u zemlji Srbiji slabo nesto.
Meni u radionicu su dolazili iz wurt a i donosili busilice i aku e na probu,naravno dok sedimo i pricamo o tome a to znaci oko 34 min.Pa i to je nesto,za to vreme ako cena odgovara mozes da osetis kako ti lezi u ruci i malo da je nalozis na neki tvrdji materijal i vidis da li je za tebe.
Meni u radionicu su dolazili iz wurt a i donosili busilice i aku e na probu,naravno dok sedimo i pricamo o tome a to znaci oko 34 min.Pa i to je nesto,za to vreme ako cena odgovara mozes da osetis kako ti lezi u ruci i malo da je nalozis na neki tvrdji materijal i vidis da li je za tebe.
Prakticno se u zemlji Srbiji mora alat prvo kupiti pa probati koliko se god zeli...
Za Würth sam cuo da dolaze do radionica i da ne cekaju da im neko predje prag... ako pri tom nose i nesto alata da moze da se proba... super!
Prijatno (moje licno) iskustvo sto se tice probanja pre kupovine, nije vezano za stolariju, nego za automobile... gde recimo KIA to omogucuje ne samo "na papiru" i u "reklamne svrhe", nego je to realna usluga koji se moze dogovoriti, i izvesti uz prisustvo sluzbenika iz KIA-e.
Konkretno ja svoje proizvode nosim da se probaju, bez obaveze kupovine, bilo gde na teritoriji Srbije, ako musterija to trazi... probati se moze dok smo tamo. Nekada smo proizvode i ostavljali neko vreme na probu, ali pouceni nekim novijim (neprijatnim) iskustvima... tu praksu vise ne upraznjavamo, barem ako su u pitanju musterije koje ne znamo od ranije.
Znaci... ima primera, ali samo retkih... daleko je to od ustaljene prakse.
Za Würth sam cuo da dolaze do radionica i da ne cekaju da im neko predje prag... ako pri tom nose i nesto alata da moze da se proba... super!
Prijatno (moje licno) iskustvo sto se tice probanja pre kupovine, nije vezano za stolariju, nego za automobile... gde recimo KIA to omogucuje ne samo "na papiru" i u "reklamne svrhe", nego je to realna usluga koji se moze dogovoriti, i izvesti uz prisustvo sluzbenika iz KIA-e.
Konkretno ja svoje proizvode nosim da se probaju, bez obaveze kupovine, bilo gde na teritoriji Srbije, ako musterija to trazi... probati se moze dok smo tamo. Nekada smo proizvode i ostavljali neko vreme na probu, ali pouceni nekim novijim (neprijatnim) iskustvima... tu praksu vise ne upraznjavamo, barem ako su u pitanju musterije koje ne znamo od ranije.
Znaci... ima primera, ali samo retkih... daleko je to od ustaljene prakse.
Last edited by boggy on 18 Feb 2009 08:32, edited 1 time in total.
- Marko Enter
- Majstor majstora