Podesavanje MIO Standard

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
nedim.b
Brzi dodavač alata

Podesavanje MIO Standard

Post by nedim.b »

Kako da podesim noževe i radne ploče na miostandard hoblarici,dihtarici?

mbole- promenjen naziv teme
Last edited by mbole on 10 Feb 2009 23:58, edited 1 time in total.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Dobro nam došao.

Mislim da bi do odgovora mnogo lakše došao da si temu nazvao u skladu sa pitanjem, npr. "Podešavanja na MIO kombinirkama", ili nešto slično.
NEX
Majstor

Post by NEX »

Sa tom masinom nemam iskustva,pa nemam ideju.Najbolje da ti to kaze onaj koji radi na takvoj ili slicnoj.
Srećko
Precizni šegrt

Post by Srećko »

Podešavanje na Mio standard Hoby mašini je jako slično podešavanjima noževa abrihtera (ravnjače) kao i na drugim mašinama. Ima toga na forumu, bitno je da su prva (dolazna) i druga (odlazna) ploča paralelne, a visina noževa je u istom nivou (ili za 1/10 mm) viša od ove druge ploče. Tamo (na mašini) ima mogućnost podešavanja ploča abrihtera pomoću zavrtnja na kojima leže ploče (ako se dobro sećam), Znači, uzmeš neku ravnjaču (aluminijumsku, profi) i podesiš mašinicu, ima samo da veze. Mada, slabašan joj je motor, i ima prenos preko samo jedne remenice...pazi na ležajeve na glavi, uglavnom su loši fabrički, pa stavi neke brendirane, da ne misliš...al nije toliko loša mašinica za početak. A i nije skupa...znam neke stare stolare, penzionere, koji prave stolariju na njoj, i ne da krpe kućni budžet, neko i štede...za bolje sutra...i za unučiće!
nedim.b
Brzi dodavač alata

Post by nedim.b »

Kupio sam ovu mašinu za 300 km prilično je raštelovana,ima puno luftova na
osovinicama koje vežu ploče i na ploči za diht .Probat ću da je malo utegnem. U
svakom slučaju hvala na odgovoru
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

ahhahhahahahaha nisam mogo odoljet ne odgovorit na ovo.....ISKREno NIKAKOOO D::D:D:D:D::D
ja sam radio na njoj i vrata i ostali namjestaj za prodaju i ok ispalo ali poslje nje treba jos rucnim masinama izvuc nedostatke koje ona radi.katastrofa al za prvu masinu meni je bila super.(jer nije bilo para za bolje:))
netko gore je reko imas odozdola sarafe koje pritezes otpustas kljucem neznam jel 13 mozda.prvo si podesi ravninu zadnje ploce onda nozeve po njoj pa se igras s prednjom.ja i kad bi namjestio da savrseno poblanja za dva dana nesto se desi i opet nanovo.zivce sam s njom gubio.uzas :)
sretno
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene :D:D:D
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

[i kad bi namjestio da savrseno poblanja za dva dana nesto se desi i opet nanovo.zivce sam s njom gubio.uzas :)

Ziva istina. Podesis sve i kad spustis neki tezi komad na nju sve iz pocetka. Jedino sto je jeftinija od ostalih masina (nikako jeftina).
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
nedim.b
Brzi dodavač alata

Post by nedim.b »

Evo i mene ste nasmijali hahahahaha .Ja sam se patio više od dva dana .
Sada mi je malo lakše.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

E, pa to je s pocetka,kad se naucis trebace ti samo 1 dan.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Dean
Majstor početnik

Post by Dean »

dali to pričate o onoj mio standard koja može da melje i kukuruze ?
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Ne znam da li je ista i ta sto melje i ova koju ja imam (Moja je HOBI 83. Hteo sam da uploadujem sliku ali je to isuvise komplikovano.
nedim.b
Brzi dodavač alata

Post by nedim.b »

Da postavim još jedno pitanje
Å ta mislite o tome da na mjesto kružne testere namontiram glavu u koju se fiksiraju tri ravna noža kao na
hoblarici širine 20 mm.
Mislio sam da probam da u dasci pravim cinkani spoj koji mi je potreban za izradu košnica.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Mozes slobodno da stavis promenljivu glavu ali vodi racuna da dotegnes dobro plocice .Takodje stavi manju glavu jer to je hobi masina da ti nerazbije kucista .
Post Reply