Podesavanje MIO Standard
Podesavanje MIO Standard
Kako da podesim noževe i radne ploče na miostandard hoblarici,dihtarici?
mbole- promenjen naziv teme
mbole- promenjen naziv teme
Last edited by mbole on 10 Feb 2009 23:58, edited 1 time in total.
Podešavanje na Mio standard Hoby mašini je jako slično podešavanjima noževa abrihtera (ravnjače) kao i na drugim mašinama. Ima toga na forumu, bitno je da su prva (dolazna) i druga (odlazna) ploča paralelne, a visina noževa je u istom nivou (ili za 1/10 mm) viša od ove druge ploče. Tamo (na mašini) ima mogućnost podešavanja ploča abrihtera pomoću zavrtnja na kojima leže ploče (ako se dobro sećam), Znači, uzmeš neku ravnjaču (aluminijumsku, profi) i podesiš mašinicu, ima samo da veze. Mada, slabašan joj je motor, i ima prenos preko samo jedne remenice...pazi na ležajeve na glavi, uglavnom su loši fabrički, pa stavi neke brendirane, da ne misliš...al nije toliko loša mašinica za početak. A i nije skupa...znam neke stare stolare, penzionere, koji prave stolariju na njoj, i ne da krpe kućni budžet, neko i štede...za bolje sutra...i za unučiće!
- rushinbrain
- Majstor majstora
ahhahhahahahaha nisam mogo odoljet ne odgovorit na ovo.....ISKREno NIKAKOOO D::D:D:D:D::D
ja sam radio na njoj i vrata i ostali namjestaj za prodaju i ok ispalo ali poslje nje treba jos rucnim masinama izvuc nedostatke koje ona radi.katastrofa al za prvu masinu meni je bila super.(jer nije bilo para za bolje:))
netko gore je reko imas odozdola sarafe koje pritezes otpustas kljucem neznam jel 13 mozda.prvo si podesi ravninu zadnje ploce onda nozeve po njoj pa se igras s prednjom.ja i kad bi namjestio da savrseno poblanja za dva dana nesto se desi i opet nanovo.zivce sam s njom gubio.uzas
sretno
ja sam radio na njoj i vrata i ostali namjestaj za prodaju i ok ispalo ali poslje nje treba jos rucnim masinama izvuc nedostatke koje ona radi.katastrofa al za prvu masinu meni je bila super.(jer nije bilo para za bolje:))
netko gore je reko imas odozdola sarafe koje pritezes otpustas kljucem neznam jel 13 mozda.prvo si podesi ravninu zadnje ploce onda nozeve po njoj pa se igras s prednjom.ja i kad bi namjestio da savrseno poblanja za dva dana nesto se desi i opet nanovo.zivce sam s njom gubio.uzas

sretno
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene
:D:D

[i kad bi namjestio da savrseno poblanja za dva dana nesto se desi i opet nanovo.zivce sam s njom gubio.uzas 
Ziva istina. Podesis sve i kad spustis neki tezi komad na nju sve iz pocetka. Jedino sto je jeftinija od ostalih masina (nikako jeftina).

Ziva istina. Podesis sve i kad spustis neki tezi komad na nju sve iz pocetka. Jedino sto je jeftinija od ostalih masina (nikako jeftina).
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."