Načini popravke furnira iverice

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
alempicm
Dodavač alata

Načini popravke furnira iverice

Post by alempicm »

Kako najbezbolnije "iskrpiti" mesta gde su šrafovi u univer -pločama, a da to bude najmanje uočljivo.

A zbog želje a izbegnem ovaj problem, zanima me kako iskrpiti i ovo:
U želji da izbegnem šrafove :) , krenuo sam da tiplujem (drveni tipl), i pošto se burgija malo više greje pri bušenju rupa za tipl, pomeri mi se graničnik na burgiji i probio sam dasku (ivericu) i to se rascepilo (furnir se rascepio 6-7 mm), sad hoću to da zakrpim.
Prepostavlja, da to treba da uradim kant trakom (isecanjem odgovarajućeg oblika) e sad kojom kant trakom je najbolje običnom melaninskom sa lepilom ili PVC 0,4 mm (ABS 0,4) i kako

Imali neko savet
Last edited by alempicm on 15 Feb 2009 18:41, edited 1 time in total.
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

najbrze...zakitaj odgovarajucim kitom...ako je furnir
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene :D:D:D
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Å ta god da staviš, izgledaće k'o čir na du***u :)

Obično prodavnice koje prodaju univer imaju i odgovarajuće kant trake (od materijala kojim je pokriven uuniver). Najjednostavnije je raditi sa već nanetim lepkom koji samo treba da se zagreje peglom. U tim radnjama ima da se kupe i okrugle flekice (od istog materijala kao kant trake) koje prekrivaju šrafove. Ako ih nema, možeš ih sam skrojiti od kant trake.

Ako je u pitanju prirodni furnir, onda kit, kao što je rekao kolega rushinbrain. Možeš i piljevinu furnira pomešati sa lepkom za drvo da dobiješ istu nijansu smeše kao original.
salchi-ciro
Samostalni majstor

Post by salchi-ciro »

Imas vosak koji se koristi ya te svrhe,ima ga i u nijansama,ako nije vece ostecenje.
Post Reply