Izbor poliuretani

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Savke
Zarezivač olovaka

Izbor poliuretani

Post by Savke »

Zanimaju me misljenja i iskustva sa poliuretanskim bojama i lakovima,odnos kvalitet-cena-dobavljac, odnosno ko je OK a ko ne. Beograd i okolina
NEX
Majstor

Post by NEX »

Ja sam radi sa raznim uvoznicima i distributerima.Svi su dobri ali jedne bih izdvojio zbog tehnicke podrske i kvaliteta.Ako te zanima javi se ,uputicu te.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

NEX wrote:Ja sam radi sa raznim uvoznicima i distributerima.Svi su dobri ali jedne bih izdvojio zbog tehnicke podrske i kvaliteta.Ako te zanima javi se ,uputicu te.
Preporuka dobrih dobavljača nije reklama, tako da slobodno možeš da ostaviš "otvoren" link na neki proizvod ili uslugu kojom si bio zadovoljan :)

Ovo je esnafski sajt, tako da esnafske informacije uvek dobro dođu. To važi i za alate i za potrošni materijal. Zabranjeno je otvoreno reklamiranje radi reklamiranja, bez argumenata. Takođe nije dozvoljeno ni linkovanje home strana proizvođača ili davalaca usluga, bez direktnog ukazivanja na proizvod ili uslugu.
NEX
Majstor

Post by NEX »

Pa dragi moj metabo jednom sam popio kritiku ,mislim upravo razgovarajuci sa tobom,zato sam sad malo oprezniji pri pominjanju pojedinih firmi i njihovih proizvoda a sa kojima sam izuzetno zadovoljan.
Dobro,sve je za ljude i pohvala i kritika.Idemo dalje.
salchi-ciro
Samostalni majstor

Post by salchi-ciro »

To ti komsija komsija NEX zavisi od necijeg raspolozenja.Sad je pitanje koliko je ko kompententan da daje preporuke,ja sam pokusao sa pistoljima za spricanje pa sam imao napad, iste pištolje koriste gotovo svi veci proizvodjaci auta.Pokusao sam sa lakovima i viskozitetom sa covekom koji nema pojma o lakovima i na kraju je ispalo da se ja reklamiram,brisali mi postove zbog coveka koji je profesionalac lakirer a nezna sta su din case-posudice.Bio sam primoran da precutim sto sam godinama ucio, zbog tih par likova.Inace komsija NEX radio sam sa dosta razlicitih materijala-proizvodjaca,jer se iskljucivo bavim usluznim lakiranjem sa i bez mojih materijalom,tako da sam upoznao i te tvoje lakove.Poznajem Danijelu ako ti to ime nesto znaci.Nikad nisam nastupao sa da su moji lakovi najbolji kad dosta ima boljih.Velika je razlika kad samo prodajes lakove i kad te iste moras upotrebiti.Dosta trgovaca retko zna sta prodaje i kako se materijal ponasa.Inače jesi li naredio patinu.
NEX
Majstor

Post by NEX »

Bravo komsija.!Dao sam cenu i crteze.Cifra nije ni mala.Mislim da ce za premaze otici 350 do 500 eur.Naravno ako pogodim.Cekam odgovor.Ako ta ponuda prodje mogao bih zvati ove iz fabricce da dodju i naprave prezentaciju sa patinom,a da dodjes i ti.Bilo bi korisno da odvojis dan za to.Da razmenimo iskustva.
NEX
Majstor

Post by NEX »

Kad smo kod pistolja sta mislis o 1,8 dizni?
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Oce li neko pomenuti nekog proizvodjaca poliuretana?! :) I meni treba!
Trt, mrt, zivot ili smrt!
salchi-ciro
Samostalni majstor

Post by salchi-ciro »

Zovi kad ugovoris prezentaciju,dolazim obavezno.Ja sam uvek za to,sad za par dana idem,ja mislim u Hrvatsku ili ce pokusati doci u BiH.A za pištolje ja preporucujem bas tu diznu 1,8,dobra je za PU a i na donjoj granici za vodene.Koristim 1,8 diznu GTI i COMPACT DeVILBISS,a sad planiram kupiti i njihovu posudu pod pritiskom 2,3 l.Zadovoljan sam sa tim pištoljima i sto je najbitnije sto imaju rezervne delove.Ovom GTI trebam raditi servisiranje,negde oko 100 eura ,zemena dizne,igle,rasprskivaca i opet imam nov pištolj i jos 5 godina rada sa njim.
NEX
Majstor

Post by NEX »

Za poliuretanske premaze mozete se javiti u firmu Fabricca u Zemunu.Odlicni su za saradnju i imaju kvalitet i znaju problematiku sta i kako.Tel. mogu ostaviti ako treba a nacicete ga i bez mene.Necete pogresiti.
NEX
Majstor

Post by NEX »

Salchi ciro,bicemo preko foruma u kontaktu.A da ti kazem samo jedan detalj cime sam odusevljen do besvesti radeci sa mdf.Poceo sam da nanosim IZOLANT i na kantove i na sve povrsine.Jeste malo potrosnja veca ali zato ga zatvori neverovatno dobro,tako da podlogu idem samo 1 ruku u krst.Rezultat je savrsen.Koristim 1,8 diznu.Kad bih mogao naci neki pistolj gde mogu i telo da mu rastavim,zbog pranja i odrzavanja,razumes?
salchi-ciro
Samostalni majstor

Post by salchi-ciro »

Vec sam negde pisao da izolant za MDF smanjuje moc absorpcije-upijanja MDF ploca i da poboljsava adheziju-prijanjanje podloga.Ovi tvoji se mogu nanositi u dva sloja po sistemu mokro na mokro bez medjufaznog brusenja.Ostale detalje mozete naci na ciro-ba sajtu .IZVINJAVAM se ali mi je tesko pisati,ponavljati neke teme,tu ce biti postavljene te teme,pa ko hoce.

metabo:
Molim te, ako imaš konkretno objašnjenje na svom sajtu, slobodno ostavi link prema njemu, a ne prema home strani. Dakle, linkuj tekst ili sliku ili objašnjenje, a ne home stranu koja ništa ne govori o temi o kojoj razgovaramo.
(U ovoj poruci sam "uklonio" link prema tvom sajtu)
Last edited by metabo on 11 Feb 2009 18:44, edited 1 time in total.
salchi-ciro
Samostalni majstor

Post by salchi-ciro »

Zaboravih reci za pistolj,,ja koristim te pistolje i rasklapam ga u najsitnije delove,redovno cistim i podmazujem (ulje za pištolje), sto im povecava vek trajanja,svaki deo koji se haba imam u rezervi.
NEX
Majstor

Post by NEX »

To je prava stvar kad mozes da ga rastavis i operes u detalje.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Evo konkretnih linkova za izolator (izolant, kako ko vec voli da ga zove):

http://ciro-ba.com/forum/index.php?PHPS ... topic=14.0
http://ciro-ba.com/forum/index.php?PHPS ... topic=15.0

Ko sto Metabo pomenu, nije uopste problem postaviti link na neki drugi sajt (to uostalom svi radimo svaki dan). Ali ako vec hoces da pomognes nekome za konkretnu stvar, onda ga uputi na konkretnu stranicu gde se ta informacija nalazi.
Post Reply