stepeniste

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
NEX
Majstor

Post by NEX »

U jbt,al vi udjoste u temu.I ja sam apsolvent na visoj masinskoj jos pre 15 ak god,al moja prica iz prakse je da je skoro idealno dici nogu 16cm i stati nogom na 30 cm.
Sto rekle babe,sinko gazi na prstima pa se neces cuti i nece ti biti tesno.
Srećko
Precizni šegrt

Post by Srećko »

Anglosaksonci su prihvatili metrički sistem! Uglavnom...A metar je Jedinica za dužinu i jednaka je dužini putanje koju u vakuumu pređe svetlost za vreme od 1/299.792.458 sekundi, dok je sekunda Jedinica za vreme trajanja od tačno 9.192.631.770 perioda zračenja koje odgovara prelazu između dva hiperfina nivoa osnovnog stanja atoma cezijuma 133 na temperaturi od 0 K, dok je Kelvin Jedinica za termodinamičku temperaturu (ili apsolutnu temperaturu) je tačno 1/273,16 termodinamičke temperature trojne tačke vode...a trojna tačka vode...to je...zaboravite, nisam normalan :lol: :lol: :lol: !!!
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Srećko wrote:na temperaturi od 0 K
Na 0 K je entropija jednaka nuli, nema kretanja, a samim tim ni prelaska iz orbitale u orbitalu ;). Malo si uradio overdefinition :)
Arax
Majstor početnik

Post by Arax »

Sa tiplovanjem i purpenom ti je garancija ako je suva daska ,da sve bude cvrsto i da ne skripi oko 57 godina.A mozes i samo sa pur penom kako su kolege objasnile.J
Ja obavezno ceonu dasku lepim iz 2 ili 3 komada,a gaziste obavezno 3ili4 kom.I to glavm sto je zovu cesalj, to je ona cik cak sa zljebovima.
Ceonu sam lepio na 2 mesta a gaziste na 3, takodje radim sa glavom sa cesljem, prvi put sam koristio.
Imam to jedno odmaraliste, 120cm x 80 (nisam siguran za zadnju meru) i to sam slepio iz vise dasaka i napravio kao tablu, i ona je debela 4 cm, posto nisam znao, ja sam tako uradi da li je to dobro ili ne?

Sunce ti kako je krenula tema zavrsicemo je na kvanta-fizici :lol:
Летети је лако научити само треба скочити и промашити земљу.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Arax wrote:Sunce ti kako je krenula tema zavrsicemo je na kvanta-fizici
Pa šta ti misliš, da je lako popeti se uz stepenice. Obećavam, neću više da oftopičarim.

U ovoj temi.
Arax
Majstor početnik

Post by Arax »

To se zove usavrsavanje preciznosti :D
NEX
Majstor

Post by NEX »

T o ti je extra polepljeno.Bitno je da je iz vise komada da se ne koriti.
Pomislice neko da se elaborira tema za NOBELA.Pozdrav za oftopicare.
Srećko
Precizni šegrt

Post by Srećko »

OT, definicija sekunde je tačno takva kako je napisano. I nećemo u kvantu fiziku, već primenjenu fiziku. Sve je to fizika (dobro, ima malo imatematike)...
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Ljudi moji pa vi preteraste.Drzite se teme.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Baš tako držimo se teme i napišite čovjeku odgovor jel se može montirati stepenište bez da se tipla i šarafa.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Koliko sam ja shvatio moze bez tipli , ali bolje je kad je suvo drvo da se istipluje zbog cvrstoce , Arax: sta je problem oko tiplovanja nemas hilti ili ???

pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata :)
NEX
Majstor

Post by NEX »

Poenta tiplovanja je sledece..
1.cim ga utiplujes ,naravno isto podbacis i pur penu,odmah gazis po njemu i pakujes sledece.
2.Osigurao si se na 2 nacina.pena i sraf.Znaci nema mu pomeranja narednih 57 god.
Kapirate?
Evo vidim da je Marko Enter skuzio.
Arax
Majstor početnik

Post by Arax »

Hilti cu pozajmiti, znam da sa tiplovima dobijam trajnost i brze postavljanje, radicu tako, zanimalo me sa estetske strane bez tiplova, jer primecuju se 4 rupe po fi 20mm.
Jao zabole me glava od razmisljanja kako cu, valjda sto je prvi put. Stepeniste kad pogledas tako je jednostavno, ali ustvari, svaka sitnica je bitna.
NEX
Majstor

Post by NEX »

Jeste vide se 4 cepa.ta razlika u drvetu se vidi,ali posto su na svakom gazistu ista onda se to upotpuni u celinu i ne narusava izgled.
Kad budes stavljao cepove prati pravac godova.
Videces kad postavis prvo gaziste izmakni se 1 metar unazad i osetices zadovoljstvo.Zapitaces se ,,jesam li stvarno ja ovo uradio,,.Sretno.!
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Ko nema iskustva u izradi i montazi stepenista ne treba da komentarise.
Opet da kazem, sa purpenom tiplovanje nije potrebno, cak je i nepozeljno.
Post Reply