Glodalo za sarke ?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
LepoJeBitiFin
Majstor majstora

Glodalo za sarke ?

Post by LepoJeBitiFin »

Image

Image

Može li se sa ovo glodalo koristiti za univer i mediapan ? ( mislim da se ne istupi u roku od odma )
Vidim da piše wood i to bar znam šta znači ali nije valjda namenjeno samo za drvo ?
--------------------------- spojene poruke

Dok sam radio u industriji nameštaja alati za stone glodalice su bili obojeni u zeleno ako su za masiv i nosili su oznaku HSS , a alati za pločaste materijale su bili obojeni u crveno i nosili oznaku HD ( Vidija )
Sad , bilo je davno pa sam možda pozaboravljao .
mbole
Profesor
Profesor

Re: Glodalo za sarke ?

Post by mbole »

Lici da je sa vidija plocicama (koliko moze da se vidi sa slike), tako da nije problem da radi u univeru i medijapanu, ali ovo nije glodalo.
Ovo je burgija (konkretno Forstner burgija), sta god pisali polupismeni trgovci, i ni slucajno nemoj da je ubacis u glodalicu.
Jednostavno nije balansirano za 20.000+ obrtaja, vec verovatno bar par desetih van centra.
To u busilici radi sasvim OK, al u glodalici... bezi...

Prva stvar koja je obavezna na svakom glodalu je da na njemu pise max dozvoljeni broj obrtaja.
A ovde toga jednostavno nema, posto i nije glodalo.

Usput vidija treba da je HM (hard metal) a ne HD.
LepoJeBitiFin
Majstor majstora

Post by LepoJeBitiFin »

E da u pravu si , sad se setih ( kad si ti napisao ) HM ( tvrdi metalu beše )
Možda nisam bio precizan , pominjao sam stone glodalice ( frezeri ) i boju njihovg alata , nisam ni mislio na nadstone glodalice ( mi ih zvali oberfrezeri ) i veliki broj obrtaja .
Hvala
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Jeste.. tvrdi metal.

Skontao sam za stonu glodalicu, ali mislio sam na ovo konkretno "glodalo", koje to nije.
Post Reply