HOLZ MAN - masine za obradu drveta i metala

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
Marko Enter
Majstor majstora

HOLZ MAN - masine za obradu drveta i metala

Post by Marko Enter »

Pogledajte ovo dobrog austrijskog proizvodjaca masina za obradu drveta i metala
i cene im nisu preskupe a odlicne masine

http://www.holzmann-maschinen.at//index ... c4573d0514

pozdrav
Marko
Bez znanja nema zanata :)
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

Kod Holzmann-a kuciste motora i prekidac mi jako lice na ona kod Womax i Einhell keksarica (brusilica).

A sto se tice ostale mehanike... pa na Womax, Einhell keksaricama sam video resenja/detalje koji se mogu naci kod Boscha, DeWalta itd... verovatno direktno iskopirano... jedino malo shlampavo smontirano, neprovereno....
Last edited by boggy on 08 Feb 2009 00:11, edited 1 time in total.
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Evo okacicu ovako neku sliku
za vecu sliku kliknuti na nju

Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

znaci cenovnik imate u sajtu i pise odmah pored masine
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Mozda lici ovako naizgled , ali kvalitet nije za uporedjivanje, pa moguce da je womax od njih kopirao

pozdrav Marko
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

A sad vidim da pricas za keksericu :) keksericu oni ne proizvode , vec tako uzimaju od nekih drugih i samo ime lepu, oni imace prave iskljucivo staticne masine
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

Marko Enter wrote:Mozda lici ovako naizgled , ali kvalitet nije za uporedjivanje, pa moguce da je womax od njih kopirao
.....
Naravno. :)

Uzgred,... i Womax i Einhell keksarice mi rade odlicno.... vec sam potrosio jedan karton keksa (1000kom.)
Promenio sam samo istupljeno glodalo... jednom
Last edited by boggy on 08 Feb 2009 00:20, edited 1 time in total.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Pa čini mi se onako na prvi pogled da su skoro pa identične ili ja izvana nevidim neku veliku ili skoro nikakvu razliku,jedino možda u nutra a to se ne vidi.
Čovijek sniva a Bog realizira!
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Velika je slicnost izmedju HOLZMANN-a, najjeftinije palete JET-a i jos nekih proizvodjaca. Ja mislim da to za njih prava neka treca bezimena firma a da se oni samo potpisuju. Cilj je da se pokriju svi segmenti trzista a ako neko zeli nesto kvalitetnije tu imaju takodje ponudu ali svog programa.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

velja wrote:Cilj je da se pokriju svi segmenti trzista a ako neko zeli nesto kvalitetnije tu imaju takodje ponudu ali svog programa.
Slažem se kolega Veljo sa ovim šta si napisao samo sam htio reći da su sasvim ok ove mašine za povremeni rad a može i za neke radionice koje rade puno više ali npr. ja i neki meni slični na ovom forumu bi bili presretni kad bi je imali ili da ju kupimo jer je sigurno bolja od MIO standarda iz Osjeka i upotrebljivija.Mislim da se slažete samnom.
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Mislim da HOLZMAN bas proizvodi masine, ne ove male rucne (ali nisam ni bas 100% siguran)
Strkicu pogledaj ove masine sto sam okacio gore, one nisu bas za povremeni rad samo, vec za profesionalni rad , cirkular ovaj prvi gore je 8.000 eura el ti to lici na hoby masinu :) abrihter diht je takodje blizu 9.000 eura :)
Ja sam samo uzivo video od njih ciklon za usisavanje kod jedng priljatelja , a on kaze da su im masine dobre

pozdrav
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Sto se tice MIO masina tu sam jako kompetentan. Ja mnogo gledam one americke sajtove i casopise pa pocinjem da tripujem. Lepo bi bilo da mogu da ulozim u zidanje radionice jedno 10000e i isto toliko u opremu. Problem je kako u gradskoj sredini naci jos 1ar da smestis radionicu i supu za materijal. Jos veci je problem kako ubediti familiju da je to najbitnija stvar u zivotu, ako je to ipak hobi. Naravno, kako nam Ameri predstavljaju, kod njih i najmanji hobisti, koji prave jednu kutijicu za nakit godisnje, imaju svu najkvalitetniju opremu a mi verujemo da je tako. Dobar alat u mnogome olaksava i ubrzava rad ali je vestina isto tako bitna.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

MarkoEnter wrote:Strkicu pogledaj ove masine sto sam okacio gore, one nisu bas za povremeni rad samo, vec za profesionalni rad , cirkular ovaj prvi gore je 8.000 eura el ti to lici na hoby masinu :) abrihter diht je takodje blizu 9.000 eura :)
Pogledao sam ja sve šta ima na oriđiđi stranici koju si ti postavio ali sam rekao za one jeftinije ili sam na njih mislio ali si me ti krivo shvatio sori ako sam krivo protumačio.Jer ide priča ovako gledao sam novu kombinirku MIO Standard iz Osijeka i koštala je u jednoj radnji oko 13000 kn šta bi bilo oko nekih 1700€ a tko je vidio tu mašinu i kad pogleda ovu najjeftiniju onda će mu biti jasno na šta sam mislio.Ovo su mašine prva liga i za hobiste jako pristupačne i jako dobre jer imaš sve na jednom mjestu.A šta se tiče ovoga šta ti marko govoriš ja se u potpunosti slažem s tobom.Nadam se da sam bio precizniji .
Post Reply